• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    INXS
    INXS --- ---
    MIKEYLA: bejt tebou, ten mrazák beru, hrozně se ti uleví v řešení toho, co budou pesani jíst a až to pujde, koupíš si novej ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: heh, podobně velkou ledničku mám taky.. a jo, vejde se tam, ale moje jídlo:D arnošt musí mít spešl mrazák.. přece jenom 40 kg jen tak někam nenarveš
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Metro Hůrka. Volutová ulice. A asi nějako v nejbližší době - novou mi přivezou počítám tak do týdne (kdybys chtěla, dám pak přesně vědět, až se s něma dohodnu) a ideál by byl aby stará šla obratem pryč - jako můžu ji tam den, dva syslit, ale víc ne, jinak se v tom bytě nehnu, je mrňavej.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZMYJKA: jenom se zeptám, odkud že by se dala odvézt? :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INXS: jj, nabízel. Ale ono jak sem to zkoumala, tak se prostorově i ekonomicky vyplatí pořídit si novou lednici s mrazákem. Mám objednanou tuhle http://www.elektro-kuchyne.cz/lednicka-kombinovana-whirlpool-wbe34132-aw a tam už se něco vejde, přitom moc nežere a antibakteriální ochrana mě taky zlákala - konec konců, člověku to snad nějakých deset a víc let vydrží, tak zatnu zuby a budu splácet (co bych pro ty čtyřnohý obludy neudělala).
    INXS
    INXS --- ---
    nenabízel tady nedávno někdo mrazák?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Pořizuju lednici s větším mrazákem (že jsou propagátoři barfu placení nějakou mrazákovou lobby, co?), takže kdybyste čirou nááááhodou chtěli někdo cca 10 let starou jinak plně funkční ledničku s mrazákem (lednice 3 police + šuflík na zeleninu, mrazák takový ten jednofochový, ale se samostatnejma dvířkama, celková výška něco pod 150) tak se ozvěte, než mi ji při přívozu té nové odvezou a zlikvidujou. Za odvoz, Praha.

    (vypadá nějak takhle http://www.datart.cz/katalog/Chladnicka-s-mrazakem-INDESIT-RAA-24-N-EU.html#_ic_alternative_catalog_191857 ale nenašla sem na ní výrobce)
    IF_
    IF_ --- ---
    PETRA_CHATEAU: Dekuju,asi staci kdyz mi to nejak shrnes:)

    Je to moje prvni kastrace tak jsem trichu neznala..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    INXS: :), děkuju, jsi moc hodná Iví:), určitě se bude hodit.., akorát nemám zatím ani ledničku, natož mrazák.... a taky ti ještě 4 kg dlužím:), ale pamatuju, neboj:) a za tebou přijedu ráda i jen tak, doufám, že co nejdřív..., jinak maso bez zeleniny žere O.K.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZMYJKA: on právě nervák ani není. Ale je pravda, že je na mě celkově dost závislej.., každopádně tím, že je doma i s Minkou, tak je jinak celkem doma v pohodě, navíc bych řekla, že jsou ted v novém bytečku spokojení:)). Dříve žral granule (Brit) a když se pak rozjedl, neměl vůbec problém.., tak jsem si říkala, že by i ty lis. za st. nemusely být takový problém.... Jinak rýži ted přidávám docela často a třeba dneska vyžral klas. jen maso, zeleninu si dal taky, ale rýži pro změnu nechal:D, taky mi přijde, že když přidám Mikromineral, tak mu to taky jede míň..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: jj, ty jsem zkoušela a jsou v poho, ale tehdy dostali nějakou levnou nouzovku a to dobrý nebylo, ale to se dalo čekat. Jinak Amir je celkově v pohodě, spíš špatnej, když byl chvíli (cca týden ) bez Miunky.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IF_: kastrace? držim palce

    chceš naskenovat, co se píše o dietě při rekonvalescenci k nížce o barfu?
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    IF_: no nevim s cim jde, ale my jsme meli po operaci na tyden konzervovou dietu od Hillsu... maji rady na ruzne potize
    IF_
    IF_ --- ---
    Tak zítra jde Moula "pod kudlu", samo se na to zeptav veta ale muzete nahodit zkusenosti se zradlem po?
    ETH
    ETH --- ---
    dneska jsem klukům s největším sebezapřením nakrájela tenhle kousek masa - doufám, že v příštím životě budu svým psem


    IF_
    IF_ --- ---
    Mne kdyz dosla Moula z utulku tak jsem chvili vyvarovala,syrovy nechtela ale tim vonavym teplym se nadlabla:)
    INXS
    INXS --- ---
    MIKEYLA: a normálka maso bez zeleniny? jinak mi dneska dovezli žufríka (pěkná rozcvička ráno vytahat 30 kg masa do třetího patra), takže kdybys potřebovala zas nějakým masem založit, tak sedni na tramvaj ;)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Jestli je nervák, tak to může být - mě Loki taky první dva dny po příchodu z útulku téměř nežral - a přitom je to fakt lux, co sežere všechno, ale holt nervy. A jestli je ten tvůj trochu vybíravější...

    Můžeš mu zkusit do barfu přimíchávat trochu konzerv - my jsme takhle přesvědčovali kocoura a celkem to zabíralo.

    Jinak čuba je vybíravka, barf mi žere, ale za studena lisovaný grancle jí moc nejedou - když jsme na akci, tak se v nich ponimrá a konec (a to jsme zkoušeli snad všechno, co je na trhu). Loki je teda sežere klidně, ale on by fakt asi žral i ovoněný piliny.

    A mám zkušenost, že je v nich dost vlákniny a psi po nich dost kadí - a moc teda na váze nepřibíraj, přišlo mi (krmila sem tím psa co sem ho tři měsíce hlídala - konkrétně těma od Barona). Oproti klasickým prémiovkám v nich bývá míň bílkovin.

    Jinak na přibírání když je jo potřeba a po tučném má pes srajdu bych přidala sacharidy (třeba rejži) - dědka sem tahala nahoru i na bábovkách, když nechtěl žrát a byl kost a kůže (ale je fakt, že to hodně bylo tím, že je to jedna z mála věcí, co na ledvinovou dietu mohl).
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INXS: Jo, moje blonďatá popelnice :D A teda Ovce jak který - lososa nebo hlavy od makrel nebo sardinky taky může, jenom ty piliny od Vetamixu mi nežrala. Normální filé taky žerou oba.
    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA: A jake jsi zkousela? Po tech kvalitnich treba Gran carno jsou obvykle v pohode.

    Jo psi stehovani casto nemusi,muze byt i tim:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam