• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SNELA: Neporadim. Mela jsem fenu, ktera coby malinka prozila "obdobi hladomoru" - a zradlo se pro ni stalo doslova uchylkou. Nepomohlo nic, celych 11 let proste hltala, zradlo doslova vdechovala. Naucila jsem se ji krajet maso nadrobneji - to luxovala jak vysavac velkokapacitni (jednou se malem zalkla vetsim kusem syrovych jater). Co se masitych kosti tykalo, tak krky jsem ji obcas davala do zradla tak dva, tri - polknula v kuse a pak vetsi flak typu skelet s kuzi (ten musel byt vetsi nez mensi, aby ho aspon natrikrat prekousla - a pak zase spolkla. :D ) Kridla jsem ji radsi nedavala vubec. Nastesti mela streva jak pozink trubky, takze vse stravila naprosto bez problemu.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SNELA: My jsme docela dlouho museli kosti držet, aby se naučil, že to musí rozkousat. Jinak byl schopen do sebe natáhnout celé kuřecí křídlo (a vzápětí ho samozřejmě vyhodit). Ze začátku bylo potřeba držet docela pevně a bízko u tlamy, aby si fakt musel ukousnout malý kousek a sežvýkat ho, než dostal další. Pak už stačilo jen lehce přidržovat a teď už žvýká sám.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    našla sem eště jinou
    KlubChovatelu.cz • Zobrazit téma - SAVIC patentovaná miska proti hltání a přejídání psa
    http://www.klubchovatelu.cz/savic-patentovana-miska-proti-hltani-a-prejidani-psa-t202.html
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    na granule existuje miska proti hltání, údajně funguje. nefungovalo by to i s mletým nebo krájeným masem?
    Miska proti hltání jídla | chovatelské potřeby AKARAZOO.cz
    http://www.akarazoo.cz/Miska-proti-hltani-jidla/d8786/
    IF_
    IF_ --- ---
    SNELA: Nenaučíš, to se naučí až s věkem dle mé zkušenosti... chce to holt na hodně malý kousky či pomlít anebo někdo naopak dává velké kusy, aby to museli porcovat, ale ne každý to zvládne.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Lidičky, nevíte náhodou prosím vás někdo, kde se dají koupit granule lis. za st.? Myslím v jakém zverimexu? Je mi jasné, že přes internet, ale potřebovala bych si je přímo někde koupit. Amirův boj s barfem vzdávám:((Děkuju
    ETH
    ETH --- ---
    SNELA: v prosinci jsme dělali testy z hovínek na parazity a bakterie, to bylo negativní, tak jsme byli včera na krvi - játra, ledviny, krevní obraz .. taky v pořádku, až na RTG bylo vidět, že má aktuálně 1cm tloušťku žaludeční stěny, což je příčinou těch jeho blitíček, nežraní, průjmů, apatie... máme ATB a za 14 dní bude kontrolní RTG
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak já jenom, objednávala sem z becresu a pohoda domluva, napsali, že zavezou ve středu ve 20:10, pán měl zpoždění 10 min, dal mi pytel, odpustil mi dvacku, co sem neměla a bylo:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    Poradíte mi jak naučit 4 mesicni fenku nehltat ? Uz jsem zkoušela vsechno mozne, drzet ji to - ale to jsem pak okousana, kdyz davam treba kureci zaludky tak je proste ani nerozkousne a spolkne.. Jako u masa mi to ani tak nevadi, alespon je žravá, ale ona hlta i kosti..kureci krky spolkne temer cele, minule dostala kachni krk a jen jednou kousla, jsem myslela, že to nestráví, kuřeci kridla to samé, pritom treba veprove susene nohy kouse v pohode, tak nevim co sni :(
    SNELA
    SNELA --- ---
    ETH a jak se zjistila takova diagnoza ?
    ETH
    ETH --- ---
    tak to zatím vypadá spíš na to vařené, akorát jsem se nikde nedočetla jak moc se to maso převařuje, stejně jako zelenina (vývar normálně táhnu 3-4h). Máte s tím někdo zkušenosti?
    IF_
    IF_ --- ---
    ETH: Z brambor si pes nic nevezme,je to jen plnidlo..
    ETH
    ETH --- ---
    CAMELLA, FIFAJZ: děkuji oběma
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ETH: potřebuješ vše co nejlépe stravitelné, takže určitě vše vařit...
    ETH
    ETH --- ---
    FIFAJZ: naštěstí hovězí, kuřecí nevadí, jen mi vet doporučila ho po dobu léčby vynechat, stejně jako mléčné výrobky. myslíš, že vařená mrkev má jiný efekt než syrová? na mrkvi obecně stavíme téměř každé jídlo.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ETH: V ramci diety urcite vareny, ideal pak rozmackany. Nevim, po cem dalsim pes blije nebo srajdi, takze neporadim - jestli i po libovym kurecim varenym, hovezim, je to na pytel.
    ETH
    ETH --- ---
    a jak je to teda s bramborama? můžou se syrový, nebo jen vařený?
    ETH
    ETH --- ---
    FIFAJZ: krůtu jsem vynechala úmyslně, bohužel mi po ní bleje :/ Králíka nechce neboť má po něm hnačku, proto jsem krapet v koncích s možnostmi. Probiotika máme naordinovaný v podobě Probican
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ETH: kralik, kruta? grep, ananas bych uplne vynechala, proc to davat pri zanetu zaludku?? A jestli mate mit nejakou dietu k vylouceni reakci, tak si jedte mesic v klidu varenou stravu - kachnu, kralika, krutu, hovezinu varenou, libovou, vynechte prisun vajicek jakychkoliv, prilohy to same. Ja bych proste psovi nasadila dietu jednostrannou tydenni - tyden varenej flak netucnyho kachniho + varene brambory, dalsi tyden varena kruta bez kuze + brambory, pridat varenou mrkev, celer/petrzel atd... Pridavat v tydnu postupne jednotlivy ingredience treba az po 3 - 4 dnech. Doplnky typu medu, oleju bych si na dobu rekonvalescence odpustila. Vseho moc skodi, kor pri zanetu zaludku. Max pridat nejaky probiotika po konzultaci s vetem.
    ETH
    ETH --- ---
    Arvin má zánět žaludku a min. měsíc nemá jíst to co jí obvykle abychom eliminovali příp. reakce na bílkoviny z masa a dalších složek potravy. Takže co nám zbývá z masa - kachna, pštros, klokan, konina, skopové, křepelka, nutrie, sladkovodní ryby.. nějaké další nápady?
    Z ovoce a zeleniny mě napadlo: brambory-vařené, dýně, červená paprika, grep, pórek, ananas, fazolky
    Místo slepičích budou křepelčí vajíčka
    a jako příloha nejspíš pohanková, jáhlová nebo amarantová kaše
    doplněk: aloe vera, med, brutnákový olej
    nějaké další nápady??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam