• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    IF_
    IF_ --- ---
    Krmím svoje psy castecne BARF a castecne granulemi (tak napul, podle toho, co sezenu za maso a zeleninu v rozumne cenove relaci).
    Na Internetu jsem k tomu nasla nazory od tech, ze se ma porad bud krmit granulemi nebo BARF, az po ty, ze se muze vse smichat v ramci jedne krmne davky.
    Jaky na to mate nazor vy?
    Pro svoje psy byste uprednostnoval BARF, varene nekorenene jidlo nebo granule a proc?

    MVDr. Leoš Železný:

    Pro svoje psy bych upřednostnil krmiva, která jsou kvalitní a byla vyvinuta v některém výzkumném veterinárním centru. Pro větší plemena kompletní granule, pro malá plemena konzervy nebo kapsičky. Míchat se dají konzervy s granulemi, ale v těchto případech bych dporučoval držet jednu značku. např. míchat granule Pedigree s konzervami nebo kapsičkami od stejné firmy. Další vhodné granule jsou např. značky Profilum nebo Royal Canin
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    IF_: no ty kravo.. teda to si neber osobne, ale to je zas zvast ty jo:( Toz hlavne ze je to odpornik.
    IF_
    IF_ --- ---
    Z FB:
    Odpovídá veterinář a odborník na výživu psů Leoš Železný

    BARF (Biologically Appropriate Raw Foods) znamená biologicky vhodná syrová potrava. Spočívá v podávání zejména nevařeného masa a kostí. Zpravidla má nízký nebo zanedbatelný obsah vápníku a vysoký obsah fosforu. Nevyváženost poměru těchto dvou prvků je obzvlášť nebezpečná během růstu a může mít za následek vady vývoje kostí, což může vyústit až v rachitidu.

    Navíc krmení zvířat celými kostmi často způsobuje zlomení zubů, ucpání střev a perforaci žaludku nebo střev. Psovi hrozí také nákaza salmonelou nebo parazity ze syrového masa. Veterinární organizace a instituce veřejného zdraví se proto domnívají, že rizika spojená s krmením syrovou stravou převažují nad údajnými přínosy.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DOLORES: tak kdyby sis to přečetla dál, tak bys viděla, že eth to klokaní maso kupuje proto, že má psa s akutním zdravotním problemem a bylo jí doporučeno, že má dávat druhy masa, které normálně nekrmí (navíc má psa velmi citlivého, který jen tak něco nestráví). Jinak tu ale většina lidí krmí klasickymi druhy masa.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ERIKK: jo tak, dlouhý vedení. tim nekrmim.)
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    PETRA_CHATEAU: viz "klokani maso"
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    DOLORES: já třeba moc tropický ovoce nedávam, ale spíš jablka, mrkev, listovu zeleninu a tak. dneska třeba měla kiwi a bylo, jak říkáš, pro zpestření. moc nechápu, proč se ptáš na maso?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ha mam největší radost, lola po cca 4 měsících na barfu začla jíst zeleninu a ovoce, aniž bych jí musela rozmixovat úplně na přesnídávku
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    premyslim uz dlouho o strave pro psa. zajimal by me duvod, proc davate psum do jidla cizokrajne ovoce a maso? je v tom neco navic, nebo jen kvuli pestrosti? nejak totiz moc nerozumim tomu, ze barf=prirozena strava psa (vlk) a z druhy strany prece vlk nezije v africe, nebo australii...
    ETH
    ETH --- ---
    Neměl by někdo zájem o klokaní maso? 1kg/97,- Kč, balení po 2,5kg. Jedná se o maso pro lidskou spotřebu, takže buď guláš nebo barf. Mám možnost objednat, ale jedině celý karton 28kg a to nikde neuskladním, kdyžtak pošta.
    IF_
    IF_ --- ---
    Hlásím, že dnes jsem byla na Arbesáku a krom masa koupila 250 g Roboranu za 39 Kč!
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SNELA: Neporadim. Mela jsem fenu, ktera coby malinka prozila "obdobi hladomoru" - a zradlo se pro ni stalo doslova uchylkou. Nepomohlo nic, celych 11 let proste hltala, zradlo doslova vdechovala. Naucila jsem se ji krajet maso nadrobneji - to luxovala jak vysavac velkokapacitni (jednou se malem zalkla vetsim kusem syrovych jater). Co se masitych kosti tykalo, tak krky jsem ji obcas davala do zradla tak dva, tri - polknula v kuse a pak vetsi flak typu skelet s kuzi (ten musel byt vetsi nez mensi, aby ho aspon natrikrat prekousla - a pak zase spolkla. :D ) Kridla jsem ji radsi nedavala vubec. Nastesti mela streva jak pozink trubky, takze vse stravila naprosto bez problemu.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SNELA: My jsme docela dlouho museli kosti držet, aby se naučil, že to musí rozkousat. Jinak byl schopen do sebe natáhnout celé kuřecí křídlo (a vzápětí ho samozřejmě vyhodit). Ze začátku bylo potřeba držet docela pevně a bízko u tlamy, aby si fakt musel ukousnout malý kousek a sežvýkat ho, než dostal další. Pak už stačilo jen lehce přidržovat a teď už žvýká sám.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    našla sem eště jinou
    KlubChovatelu.cz • Zobrazit téma - SAVIC patentovaná miska proti hltání a přejídání psa
    http://www.klubchovatelu.cz/savic-patentovana-miska-proti-hltani-a-prejidani-psa-t202.html
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    na granule existuje miska proti hltání, údajně funguje. nefungovalo by to i s mletým nebo krájeným masem?
    Miska proti hltání jídla | chovatelské potřeby AKARAZOO.cz
    http://www.akarazoo.cz/Miska-proti-hltani-jidla/d8786/
    IF_
    IF_ --- ---
    SNELA: Nenaučíš, to se naučí až s věkem dle mé zkušenosti... chce to holt na hodně malý kousky či pomlít anebo někdo naopak dává velké kusy, aby to museli porcovat, ale ne každý to zvládne.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Lidičky, nevíte náhodou prosím vás někdo, kde se dají koupit granule lis. za st.? Myslím v jakém zverimexu? Je mi jasné, že přes internet, ale potřebovala bych si je přímo někde koupit. Amirův boj s barfem vzdávám:((Děkuju
    ETH
    ETH --- ---
    SNELA: v prosinci jsme dělali testy z hovínek na parazity a bakterie, to bylo negativní, tak jsme byli včera na krvi - játra, ledviny, krevní obraz .. taky v pořádku, až na RTG bylo vidět, že má aktuálně 1cm tloušťku žaludeční stěny, což je příčinou těch jeho blitíček, nežraní, průjmů, apatie... máme ATB a za 14 dní bude kontrolní RTG
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak já jenom, objednávala sem z becresu a pohoda domluva, napsali, že zavezou ve středu ve 20:10, pán měl zpoždění 10 min, dal mi pytel, odpustil mi dvacku, co sem neměla a bylo:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    Poradíte mi jak naučit 4 mesicni fenku nehltat ? Uz jsem zkoušela vsechno mozne, drzet ji to - ale to jsem pak okousana, kdyz davam treba kureci zaludky tak je proste ani nerozkousne a spolkne.. Jako u masa mi to ani tak nevadi, alespon je žravá, ale ona hlta i kosti..kureci krky spolkne temer cele, minule dostala kachni krk a jen jednou kousla, jsem myslela, že to nestráví, kuřeci kridla to samé, pritom treba veprove susene nohy kouse v pohode, tak nevim co sni :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam