• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUZKAOU: nene, normálně se dělají granule i mokré. Muj kocour je třeba z 90% na suchém. Oni ledvináři obvykle pijí více, takže problem fakt není.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAMELLA: no teď jsem na veterině dostala vzorek, tak to zkusím, ale nějak jsem měla pocit, že by ledvináři neměli granule, ale morké.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUZKAOU: a granule?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAMELLA: no právě že RC kapsičky jí dneska přestaly vonět a přitom tady žebrá u misek zbytky smečky. Myslím že den půstu ji neuškodí...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUZKAOU: jaké všechny diety vyzkoušela? doporučuju royal, je asi obecně nejchutnější, dělá i grancle spešl pro mlsné ledvináře - Renal special.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZUZKAOU: Pochybuju - řešila sem to u psa a nic moc sem nevymyslela :/ Nesmej bílkoviny ve větším množství, takže většina "přirozené" stravy je o ničem. A ledvinové diety nejedou ani psiskům, prostě obecně zvířatům moc nechutnaj. Já sem dokrmovala sladkostma - bábovky, vafle, piškoty... Ale na to asi kočku neutáhneš :(
    U ledvináře po selhání bych prostě neriskovala nedávat veterinární dietu - na to je tam moc rizik - zkoušet se dá lecos - třeba ty konzervy trochu ohřát, pak to víc "voní" a občas to sežerou, nebo zakápnout maličko lososákem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nějaká šance, že by existovalo vhodné přírodní krmení pro kočku na ledvinové dietě (stará, právě se zotavuje ze selhání ledvin)? Nejedou jí dietní krmiva.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: neřešíme.. pokud ti nehltá, tk je to v pohodě, páč ty kosti jsou docela velký, takže je musí rozkousat:)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    IF_: to me ani nenapadlo :D
    IF_
    IF_ --- ---
    No samozrejme tu rybu nevarit;)
    IF_
    IF_ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Jo a abych vám teda alespoň trochu představila o jaký kouli to tu pořád mluvím.. seznamte se, to bílý chlupatý je Vali :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    IF_: Budu vám věřit.. ale nemám auto takže až budu shánět někoho kdo nás odveze na vet pohotovost tak volám vás ;)))
    IF_
    IF_ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Neni se čeho, bát, měla jsem štěně a rybí kosti jsem dávala od mala.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PETRA_CHATEAU: no, já se toho trochu bojim. Přeci jen je to 10 týdenní štěně a moc to nekouše
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: neřešim, sou pružný, lola je sešrotuje
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Jak řešíte kosti v lososovi? Namlít? Bude to stačít?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    INUSHKA: Jo, uz bych presla na 2x denne:)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    V jakém věku byste přešli z krmení třikrát denně na dvakrát? Gustíkovi je 8 měsíců a začínám přemýšlet o tom, jestli už není oběd zbytečný. Začíná se nám stávat, že nedojídá večeři, zatím jsem to řešila tak, že jsme mu ji prostě nechala do rána a nic jiného nedostal, dokud to nedojedl, protože nechci, aby si zvykl, že si může diktovat, kdy a co bude žrát. Ale napadlo mě, jestli to není tím, že už dostává zbytečně často, že večer prostě nemá hlad, když předtím obědval, takže když nedostane něco vyložené super lákavého, tak to prostě nesežere.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Dej mu čuchnot k rozmrazeným držkám a ani ho to nenapadne i kdyby byl jak dělo :D
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Já hlavně musím nějak vyysvětlit tatínkovi, že ty "salámky" jsou psa a nejí se ani když se přijde v podnapilém stavu z hospody.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam