• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    IF_
    IF_ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Určitě štěněti dávat lehčí kosti se kterýma si poradí a naučí se na nich porcovat, hlavně kuřecí... Mně tu vepřovou nohu nenaporcuje ani teď, ale je to malý plemeno...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Pls, jak řešíte kosti který štěňata nerozžvýkaj? Drtíte? Nebo na to prostě kašlete a dáváte jen kuřecí? Mám tu vepřový nožky a pak hovězí kosti, zkoušela jsem to namlátit paličkou na maso ale přijde mi že to dělá ostrý konce.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUZKAOU: moc proteinů na první pohled.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele co tenhle recept pro ledvináře?
    Prvn
    http://www.kockaapravo.cz/zdravi-clanek.php?id=4

Strava pro kočky s ledvinovými problémy:

0, 30 dkg mletého kuřecího, krůtího masa či libového srdce
    3 hrnky vařené obohacené bílé rýže
    4 vejce
    2 lžíce slunečnicového, sójového či kukuřičného oleje za studena lisovaného
    1 500 mg kalcia
    1/8 lžičky jodizované soli
    1 lžičku jemně strouhané mrkve, petržele či jiné zeleniny
    5 000 IU vitaminu A
    B komplex cca 10 mg na den
    taurinový nebo jiný vitamínový doplněk pro kočky (asi na 5 dní)
    2 500 mg vitaminu C = (1/2 lžičky askorbátu sodného)
    Všechny přísady smíchejte ve velké misce a jídlo podávejte kočce syrové, pokud je přijme, nebo smíchejte vše kromě vitamínů a pečte cca 20 minut v troubě, vitamíny přidejte po vychladnutí. Tento recept stačí pro 1 kočku cca na 5 - 6 dní.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    další barfový pokrok, lola už jí i samotný nemaskovaný ovoce. dneska si se mnou dávala mandarinku a prej dobrý
    ETH
    ETH --- ---
    NICKIE: u pejsků se dá aktuálně zjistit něco k 50 alergenům, přes roztoče, pyly, potravinové alergeny, zvířata.. kompletní test mě vyšel kolem 2-3.000 a doporučuju se objednat k MVDr. Fábikové, která je cca jednou za 2 měsíce na klinice u MVDr. Načeradské - info zde. Podporuje krmení barfem a dovede poradit s dietou. Můj pes má tedy pylovou alergii, ale dlouho jsme řešili podezření na potravinové alergeny, proto jsme přešli na barf. Kdyžtak pošta
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    reklama na BARF;)

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NICKIE: hele já bych postupovala následovně - nejdřív nasadit nějakou totálně hypoalergenní eliminační dietu - takže Z/D od hillsu nebo hypoallergenic od Royalu. Nechat zvíře na tom alespon 3 týdny, za tu dobu už uvidíš nějaké změny. Mno a potom, chceš li barfovat, postupně přecházet na barf, s tím, jak už tu bylo popsáno - snažit se třba týden dva nepřidávat žádnou jinou bílkovinu ani zeleninu, tak, aby jsi mohla snadno zjistit, co psovi dělá problem. Jinak ještě jsou u alergiků docela dobré zkušenosti s almykoinem, je to nějaký přírodní lék ze žampionů či co, ale funguje.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SHAIKA: já mám tabulkovýho psa a sedí jí to, ale určitě záleží na tom, jak moc je pes aktivní a jakej má metabolismus. je možný, že ti ze začátku na barfu trošku zhubne, ale pozoruj a dávku časem vychytáš
    SHAIKA
    SHAIKA --- ---
    Jak to máte s denními dávkami pro psa podle té tabulky na nástěnce?
    Já tím krmím pár dní, takže zatím experimentuju, ale přijde mi, že je pro Chari ta dávka moc nízká.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    NICKIE: rozumim ti, ekzem me nastesti sam pozvolna opustil kolem 14. roku zivota, ale do ty doby to bylo kruty peklo, po vsech stranach. Alergii mam na ruzny potraviny taky a to jeste ne porad, takze jednou snim okurku a sem ok, podruhy ji sezeru par kolecek a zacnu se krute dusit. Nastesti u tech potravinovejch alergiich se to resit da, ve chvili, kdy se najde alergen/alergeny, tak proste staci se jim vyhnout. Budu drzet palce, dej vedet, jak na tom jste. A Orijen bych pripadne zkusila tez, v tom ma Drakka pravdu.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DRAKKA: díky...kouknu na to
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    NICKIE: kdyztak existuji i granule co jsou ciste maso+zelenina+bylinky (orijen) a nejsou myslim az tak drahe jako ty veterinarni diety...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    MATHEA: uvidíme...bojujeme, jak se dá... sama mám těžkej atopickej exém a za dvacet a více let nikdo nenašel řešení mýho problému.. kéž by to šlo u psa rychlejc a jednodušejc..
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Máte někdo zkušenosti s tímto? http://shop.sleddogs.cz/?susene-maso,23
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    NICKIE: Chapu no, ale i tak to drbani by se pripadne omezit melo.. Duchodci jsou kroteni:( Mu porid na ven ty boticky mozna? Protoze kor do tech otevrenejch ran je ta sul humus. A ano zkusenost.. chapu, ale na druhou stranu alergii muze mit temer na cokoli.. kureci je sice jedna z nejcastejsich pricin, ale stejne tak to muze bejt hovezi, obiloviny (a jako ze tech v granulich bejva nemalo)... Uvidis no, zkus napsat tomu Stouracovi, on se hodne vyzna i v krmeni syrovkou, takze by pripadne umel poradit v tomhle ohledu. Tak jako tak by to chtelo holt pro psa nejaky rychle reseni no:(
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    MATHEA: díky za tip.. kouknu na něj.. sem tak trochu v koncích no.. řeším, jestli cpát nehorázný prachy do Hills nebo zkusit barf.. s tim že na barf bych musela investovat do mrazáku no.. Pravda je, že když dojížděl zbytky lidskýho jídla (třeba i jako štěně omylem, nikdy pak problémy s trávením neměl)..aktuálně je těžký řešit, jestli to pomůže, protože má packy do masa a před barákem máme od důchodců vysolený moře, který mu to čtyřikrát denně vyžere, takže se to bude těžko pozorovat...proto sem právě chtěla vědět, jestli už s tím má někdo zkušenost
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    NICKIE: No jo, to je pak blby... v tom pripade bych to ja osobne asi udelala vylucovaci metodou na barfu... alespon tejden jet to samy maso ciste se zeleninou treba a pockat, abys videla, ejstli se drbani uklidnuje ci ne... a takhle proste postupne odzkouset. Nicmene je to spis otazka pro nekoho, kdo se ty syrovce venuje trochu odborneji, ja s potravinovejma alergiema u psu zkusenosti nemam no. Pripadne bych se obratila na MVDr. Šťourače.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    MATHEA: slyšela jsem právě o mnohem vyšší položce a trochu mě to děsí..už jsem to řešila s dvěma veterinářkama, ale přesto nevím, jak moc testům důvěřovat..samy mi říkaly, že se toho zase až tak moc zjistit nedá..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam