• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    VERCA_ZABA: no jako vtipny, nejdriv jak je krasnej, perfektne stavenej, ma peknou srst a cisty zuby a kdyz jsem rekla diky cemu to je, tak hned otocil a rozjel to:D Z pulhodinovy navstevy nekecam tak dvacet minut jenom o hillsu.A ve finale jestli teda chci krmit masem, tak ze ho musi bejt maximalne 30% a zbytek rejze??:D Jinak o krvelacnejch bestiich na mase uz jsem slysela taky hodnekrat, uz mam na to naucenejch svejch par vet,ktery jedu porad dokola:)
    PETRA_CHATEAU: to uz si to bral nejak moc osobne ne?:D
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    jo litanii o zácpě z kostí už sem si taky poslechla, o tom jaký to je otevírat psům střeva tahat hovna s kostma a tak. když sem se zeptala, jestli sou ty zácpy častější u psů krmených čistě barfem nebo u psů, co jedi granule a sam tam dostanou kost, už sem se odpovědi nedočkala. a argument, že nejsem blbá a vim, že psovi mam dávat kosti v omezenym možství, už se rozumnej protiargument taky nedostavil. a když sem řekl, že já granulema prostě krmit nebudu, protože je mi to a priori nesympatický a je to prefabrikát, bylo mi řečeno, že sem tvrdohlavá a nejsem otevřená jiným možnostem
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MOOONA: jj, hills a roajál kanón je velká lobby:)
    mě teda někdy fakt i překvapí, když od svých kamarádů, který považuju za inteligentní tvory, slýchám otázky, jestli arnošt není agresivní právě kvůli tomu masu a jestli třeba na mě neútočí když mu dávám nažrat a tak..
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    me veterinar rekl ze hills, hills a jedine hills, ze je to na tohleto a tohleto, ten muj ze by mel pro stredni plemena, ze mi spocita krmnou davku na den a taky kolik by me to na den stalo, ze barf zatezuje ledviny, ze kosti ucpavaj streva a spoustu dalsich blbosti...horst fuchs hadr:D nacpal mi vzorky, ktery jsem vyzkousela jako odmeny,na ty se Spike tezce usklibnul, povalel v puse, vyplivnul a nakonec sezral, ale jenom pro to , ze je celkove popelnice a sezere vsechno co mu das..
    IF_
    IF_ --- ---
    Discovery / Science Channel's "How It's Made" Dog and Cat Food episode

How It's Made Dog and Cat Food - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Heid2rsVpE8&feature=player_embedded#!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Mě veterinářka když jsem s ní minulý týden řešila jak podpořit štěně co se týče koubů při růstu a tak dala pár brožurek o kloubní výživě a nakonec prohlásila, že stejně nejlepší co můžu udělat je krmit syrovám masem a hlavně kostma, že tam je spousta vápníku, chrupavek a bůhví čeho všeho a že to je xkrát lepší než umělý preparáty :)
    IF_
    IF_ --- ---
    No tahle pani veterinarka by ti asi rekla opak a nacpala Nutram:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    no a já byla na očkování minulejt tejden s arnoštem a doktorka se ptala, čím krmím, tak sem řekla, že barfujem.. neřekla nic, jenom zkonstatovala, že má nádhernou srst a že vypadá, že mu nic nechybí:)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IF_: to je klidně možný.)
    IF_
    IF_ --- ---
    Zkušená veterinářka!!!! "Barfování? Děkuji, už ne." Tak prý když si namažete kočičí konzervu na chleba je to lepší než paštika :D

img2012022800836_jpg.zip | Ulož.to
    http://uloz.to/xqgronv/img2012022800836-jpg-zip
    RUKSAK
    RUKSAK --- ---
    VERCA_ZABA: no nám minule aky přijeli na čas a tento týden totok ... tk snad to opravdu byl jen nějaký zkrat.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    RUKSAK: zvláštní.. já minule s tím neměla žádnej problém, řekli, že přijedou ve středu ve 20:10, jestli mi to vyhovuje a přijeli jen o deset min později.. právě jdu akorát objednávat, tak snad to bude v phodě..
    RUKSAK
    RUKSAK --- ---
    ERIKK: což o to, neměla jsem od toho daleko, jenže nemám mrazák na 30 kg, takže to byla slož 3 lidí a ti ostatní to maso nutně potřebovali ... jen mě zajímá, jestli se to děje i někomu jinému tzn. vykašlat se na ně, a nebo jim dát za pár měsíců šanci (až na ten vopruz zapomeneme)
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    RUKSAK: teda cekat od utery az do patku aby to privezli az v 10 vecer , to bych je nechal prijet, nechal je to vylozit a pak jime rekl at si to strcej do prdele :)
    RUKSAK
    RUKSAK --- ---
    jak jsme spokojeni s becersem?
    včera jsem 3. den čekala na dodávku masa. prvně (úterý) se ani neozvali, že přijedou, po urgování řekli, že přijedou čtvrtek nebo pátek, čekali jsme čtvrtek a nic, tak tedy voláme a že v pátek mezi 17 - 18, pak se ozvali v 19, že do hodiny a nakonec, po urgování dovezli maso 21,45. je to normální? jsem trocha zpruzená, už kvůli tomu, že první objednávka dopadla na výbornou - viz tady někde v historii.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KROMANON: ale ja taky nepsala nic o ovarenejch krupavkach, ale o ovarenejch kostech;)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    IF_: to znám :/
    IF_
    IF_ --- ---
    Kamoska vcera sackovala :D
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ja si zas myslim, ze mu ty ovareny krupavky nemuzou ublizit. Pokud ale zvykas a jsi na uplnym zacatku tak bych to taky vynechal. Jinak stenatko to co do kosti vydrzi na kurecich skleletech, krcich atp. Ja treba veprove vubec nedavam a s hovezim zebrem to je u Trixiny hned a u Spudika boj na nekolik hodin. Krev maji dobrou, stavbu a rtg taky, takze se zatim nestesuju, ze by neco nemeli protoze nedostavaji veprovy ci hovezi kosti;)
    IF_
    IF_ --- ---
    Když pes narazí na zlatou žílu...

obrázek 4
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: vareny nedavej vubec, co ovaris, tak pak vyhod:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam