• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FREETEKK: Nesmí se dávat. Kuřecí brojleři na výkrm se vykrmují 58 - 62 dní, poté jdou na porážku. Velké přírůstky jsou způsobené extravýživnou krmnou směsí a absencí pohybu kuřat. Na kilogram přírůstku živé hmoty je potřeba 2 kg krmné směsi (což je dost málo)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    no, mně nejde dohromady už jako to spojení barf = MASO + zelenina a vege = ŽÁDNÝ maso....
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    teda nechci bejt ustepacnej, ale vege barf? Omg kdyz uz musi byt vegetariani lidi, ok, jejich volba. Ale proc to nutit zviratum?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    FREETEKK: hormony jsou zákonem zakázaný.. a není to za pět týdnů, ale za šest:) prostě v dnešní době jsou ty krmný směsi na takový úrovni, že to tak holt prostě je..
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    VERCA_ZABA: ty tomu veris ze se nedavaji? nevim jestli je normalni, ze za 5 tydnu ti vyroste z malyho kuratka poradne kure za pouziti asi 4kg krmne smesi :)

ted z jineho soudku, nejaky tipy na vegetariansky barf? resp jestli se da nahradit masna bilkovina a dalsi veci v mase necim jinym..predstava je, ze by to bylo treba 4 dny s masem, 3 dny bez
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TABO: hormony se kuřatům nedávaj.. a hlavně, na pult nejde nic, co by nemohl člověk, takže asi tak.)
    TABO
    TABO --- ---
    VERCA_ZABA: Díky za odpověď. Co krmení kuřecím - hormony, antibiotika... ?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TABO: mám psa 38-40 kg, jak kdy.. když to propočtu kolem a kolem, maso, zeleninu, vitaminy, nevyjde mě barf víc jak na 1000 na měsíc.. a to už do toho počítám i sem tam hovězí od řezníka a přilepšeníčka..
    myslím, že kdybych krmila granulema, vyjde mě to podstatně dráž..
    Jinak cizopasníci, všechno to maso je přemrzlý, takže by tam bejt neměli.. Já odčervuju cca jednou za rok, když si vzpomenu..
    TABO
    TABO --- ---
    Přemýšlím o přechodu na BARF a potřebuju přesvědčit přítele. Argumentuje mi hlavně cenou za syrové maso X za granule. Na kolik vás prosím vyjde BARFování pro 30-35 kilového psa na měsíc?
    Dalším argumentem je, že nechce krmit psa "nekvalitním" masem od Vetamixu. Řeší hlavně různé cizopasníky v syrovém. To mě přivádí k další otázce - když krmíte syrovým, musíte potom častěji odčervovat?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    No, mě hlavně pes trpěl na průjmy, ať už měl jakékoli granule. Od těch nejdražších "nejlepších" až po nějaký Pedigree.. Po mase už má zase všechno ok.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    VERCA_ZABA: rozhodne a kdyz jsem mu rekla, ze to jako nee, ze po granulich, testovinach, rejzi atd. prdi tak, ze se s nim neda vydrzet v mistnosti, tak prej si musi zvyknout:D ne, diky:D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MOOONA: no šak pes strašně nutně akutně potřebuje co nejvíc cereálií, že jo:D takovejm doktorům bych poslala fotky štastnejch psů u misky s masem:)
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    VERCA_ZABA: no jako vtipny, nejdriv jak je krasnej, perfektne stavenej, ma peknou srst a cisty zuby a kdyz jsem rekla diky cemu to je, tak hned otocil a rozjel to:D Z pulhodinovy navstevy nekecam tak dvacet minut jenom o hillsu.A ve finale jestli teda chci krmit masem, tak ze ho musi bejt maximalne 30% a zbytek rejze??:D Jinak o krvelacnejch bestiich na mase uz jsem slysela taky hodnekrat, uz mam na to naucenejch svejch par vet,ktery jedu porad dokola:)
    PETRA_CHATEAU: to uz si to bral nejak moc osobne ne?:D
    IF_
    IF_ --- ---
    Já se nebráním jinému názoru na krmení a rozhodně nikoho neodsuzuju, jen nemůžu brát za bernou minci takový zaujatý článek bez známky odbornosti zakončený reklamou na nutram!!!
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    jo litanii o zácpě z kostí už sem si taky poslechla, o tom jaký to je otevírat psům střeva tahat hovna s kostma a tak. když sem se zeptala, jestli sou ty zácpy častější u psů krmených čistě barfem nebo u psů, co jedi granule a sam tam dostanou kost, už sem se odpovědi nedočkala. a argument, že nejsem blbá a vim, že psovi mam dávat kosti v omezenym možství, už se rozumnej protiargument taky nedostavil. a když sem řekl, že já granulema prostě krmit nebudu, protože je mi to a priori nesympatický a je to prefabrikát, bylo mi řečeno, že sem tvrdohlavá a nejsem otevřená jiným možnostem
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MOOONA: jj, hills a roajál kanón je velká lobby:)
    mě teda někdy fakt i překvapí, když od svých kamarádů, který považuju za inteligentní tvory, slýchám otázky, jestli arnošt není agresivní právě kvůli tomu masu a jestli třeba na mě neútočí když mu dávám nažrat a tak..
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    me veterinar rekl ze hills, hills a jedine hills, ze je to na tohleto a tohleto, ten muj ze by mel pro stredni plemena, ze mi spocita krmnou davku na den a taky kolik by me to na den stalo, ze barf zatezuje ledviny, ze kosti ucpavaj streva a spoustu dalsich blbosti...horst fuchs hadr:D nacpal mi vzorky, ktery jsem vyzkousela jako odmeny,na ty se Spike tezce usklibnul, povalel v puse, vyplivnul a nakonec sezral, ale jenom pro to , ze je celkove popelnice a sezere vsechno co mu das..
    IF_
    IF_ --- ---
    Discovery / Science Channel's "How It's Made" Dog and Cat Food episode

How It's Made Dog and Cat Food - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Heid2rsVpE8&feature=player_embedded#!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Mě veterinářka když jsem s ní minulý týden řešila jak podpořit štěně co se týče koubů při růstu a tak dala pár brožurek o kloubní výživě a nakonec prohlásila, že stejně nejlepší co můžu udělat je krmit syrovám masem a hlavně kostma, že tam je spousta vápníku, chrupavek a bůhví čeho všeho a že to je xkrát lepší než umělý preparáty :)
    IF_
    IF_ --- ---
    No tahle pani veterinarka by ti asi rekla opak a nacpala Nutram:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam