• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    STHENO
    STHENO --- ---
    DALEEN: njn, ja som minule hladala cistu kyslu smotanu. celkom trvalo, nez som nasla bez skrobu nejaku...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    STHENO: A tak to je mi jasné, nemyslela jsem to tak, že by měla vyhodit. Jen mi přijde strašné, že se prodává špenát s takovým množstvím škrobu. (Ale já obecně hodně řeším přidáváním "sajrajtu" do potravin, škrob v mase a v jogurtech, prostě mi to vadí) :)
    STHENO
    STHENO --- ---
    IF_: alebo tak.
    IF_
    IF_ --- ---
    Ja spenat teda kupuju cerstvy, zas tak velky cenovy rozdil to neni...
    STHENO
    STHENO --- ---
    DALEEN: no tak to je jasne, ale uz ked ho ma, tak ho pouzit jednorazovo moze.

Inak, kupila som spenat tu, je to cisty spenat bez pridavkov a myslim,z e aj vyjde vcelku ok cenovo. a vyhodu to ma tu, ze z neho mozem aj ja, aj hafani: http://shop.zufrikteam.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tp-ecommerce.tpl&product_id=150&category_id=55&option=com_virtuemart&Itemid=69
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INXS: Jestli vadí nevím, ale přijde mi strašné, že ve špenátu je 10% škrobu....to je strašně moc. Jinak je to náhražka, zvýšení objemu levnou surovinou která nemá žádnou výživovou hodnotu (způsob jak na trh dostat zboží o stejné hmotnosti za nižší cenu - zhoršení kvality)
    STHENO
    STHENO --- ---
    INXS: ja myslim, ze nevadi. ak je ho len tak malo, tak by nicomu uskodit nemalo. nie je to sice asi stravitelne, zrejme to prebehne travenim nedotknute, ale vadit by nemalo.
    INXS
    INXS --- ---
    vadí bramborový škrob? koupila jsem mraženej špenát, je ho tam 10 procent
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak přepuštěný hovězí lůj na kočky fakt funguje jako povzbuzovadlo chuti. Při jeho výrobě v pekráně byly celou dobu naskládané na pultíku, kde maj misky a co to tam jako tak urputně voní. Pokud někdo potřebujete nějké zvíře vykrmit, tak tohle by mohlo pomoci. Jo o zbylé lojové škvarky by byli ochotní se poprat - našla jsem laskominu i pro ledvináře. A dostala jsem ho zadarmo od řezníka na Palmovce.

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FREETEKK: on nakonec asi nejlepší argument je cena :). Velkovýroba je o tom, jak za co nejméně peněz co nejvíc peněz vydělat. Syntetické hormony jsou sakra drahá sranda, natož případné finanční sankce, kdyby jim na to přišli :). Takže opravdu se hormony nedávají, ani krmná antibiotika. Jen antikokcidika, co se davaji i biokuřatum :)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZUZKAOU: diky za novou informaci
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FREETEKK: ano vyroste, protože to je hybrid dvou různých druhů, které jsou šlechtěné speciálně na rychlý růst a velká prsa.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dá se někde v Praze koupit hovězí a nebo skopový lůj?
    STHENO
    STHENO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: holt, vie, co je zdrave! :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Dneska jsem přesypávala koni z pytle do kýble extrudovaný lněný semínko. Otočím se, odnáším pytel a když se otočím zpátky, štěňouch po oči zabořenej v kýblu. Děsně mu to chutnalo a kdybych ho nechala tak toho půlku sežere. Ale dovolila jsem mu jen si párkrát líznout, aby se mi nepotento.

Na pivovarský kvasnice má stejnej názor, chodí je mýmu koni žrát z připravenýho krmení :)
    IF_
    IF_ --- ---
    Kamoska co krmi Barfem via fb

Vysledky Arnoldova rozboru krve: biochemie (funkce organu) a pankreas naprosto v poradku, mineraly ve spravnem pomeru. Pan doktor byl mirne prekvapen, ja nikoliv... na kontrolak za rok a BARFujme zvesela dal! ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jinak jak sme se tu bavili o becresu, tak já objednávala v neděli večer, napsali mi, že děkujou za objednávku, ale čekala sem, že pošlou mejla, že teda ve středu v tolik a tolik přivezou..
    samozřejmě včera, když sem se chystala ven volal pán, že za hodinu mi přiveze maso.. tak sem se omluvila, že sem to nečekala, že mi nikdo nenapsal a že doma nebudu.. tak prej mi to přiveze dneska, až všechno objede.)
    STHENO
    STHENO --- ---
    Tak, aby som prerusila tuto debatu:
    na FB ma niekto upozornil na tento e-shop: http://www.pitbulici.cz/maso.html
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    já sem vegetarián a lola je stopto masožravec. nedělám ani půst ani mléčný den, to by se po....
    STHENO
    STHENO --- ---
    FREETEKK: a precital si ju aj tvoj pes? ;)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    diky za rady, samozrejme se zaridim podle sebe :)

STHENO: a ty si precti mikroekonomii, kapitola poptavka x nabidka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam