• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    DALEEN: aha, to je mi teda vybiravec..

PETRA_CHATEAU: pravda, nicmene na traveni a mikrofloru v zaludku je myslim takovy ten typ jogurtu jako hollandia docela dobry jednou za cas
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FREETEKK: zkoušela jsem a neprošlo to. Čuchne k tomu, olízne jogurt z masa, znechuceně se na mě podívá a otráveně odkráčí pryč a vypadá že radši pojde hlady než by něco takového snědla.
    Zkusím tu kyšku nebo něco podobného. Sýr žere v pohodě.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    DALEEN: zamichej do vecerni davky s masem a zeleninou, to mu vetsinou nic jineho nezbyde nez to sezrat :)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    no ja musim rict, ze tecka zere naprosto vsechno, i kdybych ji do te misky nasral, tak to s nadsenim sezere :))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Když už jsme u té valašské kyšky....jak do psa dostat jakýkoliv mléčný výrobek? Nad jogurtem i tvarohem se ofrňuje.
    INXS
    INXS --- ---
    tak my sklízíme nevídaný uspěch s valašskou kyškou :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: Přesně - kočka mi označila žrádlo za nepoživatelné jenom proto, že sem si do něj dovolila kápnout pár kapek echinacey třeba - a psi to žrali jedna radost, ani si toho nevšimli. Kočky sou větší vybíravky holt (teda kormě té zrzavé spolubydlící popelnice :D), ale saláty mi docela berou - asi se to trochu podobá kytkám co žerou :)
    IF_
    IF_ --- ---
    ale kočky potrebuji jeste vice masa nez psi ne? Tam ta zelenina az tak dulezita neni nemylim li se li se.
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: Aha :) Mi nedošlo...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: jenže ty máš psisko, ne? Věř, že kočka umí vybíratz i zdánlivě nevybratelné, nebo je schopna celé žrádlo označit za nepoživatelné.
    IF_
    IF_ --- ---
    To vejce kdyz rozklepnes do misky tak mne to sni i se skorapkou ale dela to desnej binec:(
    IF_
    IF_ --- ---
    Hele to je individual,moje hyeana ma mrkev rada. Pokud to rozmixujes s masem, nenuze to vybrat. Zkus koupit treba stangli hrubomleteho vetamixu a rozmixovat na kasi tu zeleninu a smichej to. Pripadne spoj vejcem.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    AAHHWISEGUY: Na vejce kašli - není v tom zdaleka tolik vápníku, jak se myslelo za našich babiček, navíc se z toho blbě vstřebává - to radši přidávej nějakou směs minerálů - micromineral, roboran nebo tak něco. Já jim teda občas celé vajíčko do mixeru k masu hodím a žerou to (i kočky), ale že by to žrát museli nebo to nějak zvlášť milovali se říct nedá.

Co se zeleniny týče tak mrkev je obecně dost neoblíbená - zkus trochu ledového salátu, namixovat s masem a lososovým olejem. Pokud budou i tak vybírat, tak můžeš pro začátek zeleninu trochu povařit v masovém vývaru - až si zvyknou tak vařit míň a míň. Taky můžeš přihodit ovoce - jabko třeba. Kořenové zeleniny se dává jenom trocha, ze zeleniny by hlavní podíl měla bejt listová (saláty různé) - jako není to nutné, ale holt tu kořenovou každé zvíře nemusí - i když naše kočky už se plně adaptovaly a žerou prakticky všechno. A teda obecně kočky tý zeleniny moc nemusí - já jim teda dávám stejněj podíl jako psům, protože se jim s tím nebudu dělat zvlášť, a vypadaj ok, ale v principu by snesly té zeleniny i míň. A dávaj mi i kuřecí křídla celý i s kostma, rybí hlavy, nepraný dršťky a tak.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    AAHHWISEGUY: mi jenom napada rozdrtit ji ve hmozdiri na prasek a ten ji pridat do zradla? Treba klidne do ty konzervy, kdyz ji sem tam dostavaj?
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    takze uspesne krmime kocky kurecima zaludkama a krkama, cas od casu dostanou zajeci hrbet. bohuzel tedy obcas dostanou nejakou konzervu, protoze kdyz se rano specha do prace neni cas to krajet nebo jeste pripadne rozmlatit palickou.
    jeste tedy dostavaji jatra, ale ty asi vysadime, protoze nejsou zrovna oblibena.

nicmene bych se potreboval zeptat na dalsi veci:
    - jak do nich mam dostat zeleninu? zkousel jsem nastrouhanou mrkev spolecne s masem, ale mrkev prakticky zustala.
    - nekde jsem cetl, ze by meli jednou tejdne vejce i se skorapkou - jak tohodle docilit?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Vesela historka ze zivota se spolecnym mrazakem.. Vcera jsem v noci resila co vezmu s sebou dnes psovi k obedu. Rikam si, ze by to zas jednou chtelo neco jinyho nez kure. Ok .. tady je losos a tady dva balicky hovezich slach, to bude tak akorat. Uz kdyz to rozmrzalo jsrm si rikala ze je divny ze je ta jedna slacha tak divne slepena.. ale ze se to rozpadne az to bude zrat. To, ze jsem mela v mrazaku krom masa pro psa jeste kus paradni krkovice me na cinu mi doslo, az kdyz pes tu "divnou slachu" porcoval v zubech. Takze dneska mam k veceri zas jen suchou rejzi.
    INXS
    INXS --- ---
    Tj todle jsou velky hlavy jedna tak 300g a nechutny to je strasne
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INXS: Chmm, no, mně to žerou, ale je s tím docela bordel, takže to asi oželím - ono jak sou ty psiska mrňavý, tak než to schroupou, tak to dost tahaj po bytě a kočky jakbysmet... Úplně mi stačí, když jim ufiknu a dám hlavu od něčeho co si dělám pro sebe.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Mně to nežrali ani psy, ani kočky teda, takže se taky nedivím.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    PETRA_CHATEAU: lososa ani krmný ryby mi nežere.. on prostě jedině ryby z krámu:)

BLUDICKA: tos ale neměla ty nepraný zelený z vetamixu..::D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BLUDICKA: Ono taky varit drstky.. to jsou napady:D Necham rozmrazit, pote co nejrychleji vypreparuju z pytliku a hodim do misek.. sezrano jeste jeste rychleji:)) Ale je fakt, ze ty vcelku od Falca nesmrdej zas tolik jako vetamixacky zeleny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam