Zdravim,
s 5ti měsíčním psiskem BŠO budem zkoušet přejít na barf. Nějak mu přestali vyhovovat granule a nemám už nervy na něm chudákovi "testovat" různé značky, již potřetí za poslední měsíc dostal po granclích děsnou srajdu (a nejde o virózu nebo parazity, na to všechno jsme mu vyšetření provedli).
Mám v plánu ho mít teď pár dní již na ozkoušené vařeno/syrové dietě (rýže, salát, mrkev + vařené kuřecí/syrové hovězí), než se mu to zažívání zklidní. Pak postupně začnu ubírat rýži, přidávat zeleninu a zpestřim druhy masa.
Nicméně s barfovánim zatim nemám žádné praktické zkušenosti, takže vás teď asi budu často zásobovat dotazy.
První se týká doplňků stravy. Už jsem se vybavila roboranem pro psy, pangaminem, plus budu pokračovat v podávání lososového oleje. Napadá vás ještě něco dalšího, co za doplněk bych si měla pro zdravý vývoj štěněte do "barfovací výbavičky" pořídít? Plus s tím souvisí, že prcek špatně snáší kosti (zácpa, nebo průjem), takže na ty ho budu zvykat opravdu hoooodně postupně (budu mu jich dávat málo a ze začátku mixovat). Mám tedy ještě nějak jinak (uměle?) zpočátku doplnit příjem vápníku, dokud bude těch kostí míň? Nebo bude stačit podávat roboran (jak často event.) a třeba veječný skořápky, řasy nebo tvaroh? Plus mě ještě napadlo dokoupit chlerelu v tebletkách
http://www.lekarna.cz/chlorella-japan-lactobacillus-tbl-250/
Takže?