• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    WAMI
    WAMI --- ---
    FIFAJZ: právě to vemeno :) a pak Pangamin, tučný ryby, krmný sýr (ale to budu mít až pojedu kolem vetamixu, jinak ho neberu) a dočasně probiotika...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    WAMI: Ti asi nic novyho nesdelim, krom skvarku aj sadla domaciho lzice denne treba, nebo vyslovene nakrajet luj syrovy na kostky, pokud to zvladne. Vemeno je taky bezva na pribrani. Jinak asi bez priloh moc alternativ nevidim, krom tucnyho masa. Cos dostala za dalsi tipy?
    WAMI
    WAMI --- ---
    LADUSE: nj, není :) psychiku má v rámci možností OK, neblbne z přemíry energetického krmení, ale prostě je to hyperaktivka ve sportovní zátěži :)

    jiank už mám pár nápadů a inspirací odjinud, ale třeba tu někdo napíše něco, co ještě nepadlo... :)
    LADUSE
    LADUSE --- ---
    Já myslela, že se koně očkujou proti tetanu...
    JAYBEE: Na soju pozor, většina psů jí netráví, takže tak, jak jí snědí i vyjde a nic si z ní nevezmou a je to jeden z nejčastějších alergenů...
    WAMI: Ta je asi něco podobnýho jak můj malinoid, ne? Čím víc jsem krmila, tím víc blbnul a snažil se tu "přebytečnou" energii ze sebe dostat, do 2,5 roku z něj lezly žebra, pánevní kosti, ostatní pejskaři si mysleli, že je z tejračky, byla jsem z toho dost zoufalá.. Až letos na zimu se mi ho povedlo ztloustnout, dostali jsme se až na 2kg hovězího na den (30kg pes) + zelenina, obilí taky moc nedávám. Asi nejvíc mi pomohlo zapracovat na lepší psychický kondici (má sklony k volnějším nervům) a jasně, že zůstat při stávající fyzický zátěži, nezvyšovat tak, jak by on chtěl... Ale tak to pro tebe asi není nic novýho, viď?
    WAMI
    WAMI --- ---
    zatím jsem si vždycky poradila... :) ale potřebovala bych inspiraci - potřebuju, aby mi jedna fenka (HH, 2 roky, lehce hyperaktivní, ve sportovní zátěži) přibrala. Problém je, že by neměla dostávat sacharidy, tedy nejde to přes přílohy. Systém "futruju, co se do ní vejde" praktikuju taky, ale nic moc výsledek. Parazity nemá.
    Vím, že je tučné vepřové (beru, když mám zdroj, neřeším Aujezského, beru z řeznictví domácí prasata, tam by to mělo být OK), dostává škvarky...
    Nějaké další nápady na přibrání psa?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    IF_: jestli uz je takhle odrostlej tak bych se toho tolik nebal. Tetanus je akutni prevazne pro stenata do jednoho roku a starsi slabsi psi. dospelej silnej pes by stim nemel mit problem, tak bych ho zbytecne netrapil ockovanim.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    my teda ke konim vylozene nechodime, ale nekolikrat tydne chodime kolem pastvin s konmi a hlavne u nas na sidlisti se kone pohybuji bezne, kolikrat da vetsi praci se vyhnout konskym koblizkum nez psimu hovnu, tak nevim. Ale zadny problem zatim nebyl...
    IF_
    IF_ --- ---
    My chodime ke stajim na agi a teda naockovano nemam a za dva roky nic ale kdyz to ctu tak ji asi necham,jsme tam kazdy tyden...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tak my tak jednou do měsíce cca a víc až v létě, takže mladýmu už bude téměř rok, když bude s koněma dýl (putováníčko s vozem), tak sem se právě rozhodla, že to nebudu hrotit - přezuboval už když sem si ho vzala z útulku, takže první návštěvu u koní měl až po přezubení - a stejně jak ho znám tak když ho naočkuju, tak si nechá rozšlápnout nohu a když nenaočkuju chytne tetanus - on musí mít furt něco, takže si nepomůžu.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Otazka asi i jak casto se u koni pohybujete. My jsme v mastali denne, takze ja to absolutne neresila a proste naockovala. At uz slo o prezubeni, o pripadny skrabance nebo tak, tak i o to ze mame v byte hafo konskejch veci.. proste nepochybuju ze u nas tetanus fakt potkas na kazdym kroku.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: Tak zrovna psincák sem naočkovat nechala po té, co nám jednou ochořela tenkrát celkem početná domácí smečka a jedinej očkovanej pes byl za vodou - a vyplatilo se mi to i když sem přinesla mladýho z útulku - odchrchlal to fakt zle (byl podviživenej, štěně) a čuba ani ťuk. U víc psů bych se bez toho zbláznila, předávali by si to jeden na druhýho jak štafetu.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: No ockuje se i proti psincaku a ja to nedelam a to jsme na akcich furt, jednou to holt chytla, odchrchlala za tyden a hotovo...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KUURA: Granule lisované za studena a konzervy Gran Carno - ale taky se mi čuba trochu ofrňuje. A zatím jsem to teda nemusela řešit na dýl než pár dní, protože se vždycky jelo nějak nakoupit pro lidi, tak sem koupila kuřata nebo tak něco.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Mně teda veterinářka říkala, že u dospěláka to nemám řešit, že i když se pohybuje u koní, tak u dospělých psů mívá tetanus pokud ho chytnou lehkej průběh a nemá smysl rvát do psa další očkování.

    Ono vůbec je to s tím očkováním takový... jako chápu očkování základní kombinace proti fakt smrtelnejm chorobám, ale přijde mi, že trend poslední doby je očkovat proti všemu a přitom u lidí už tušíme, že masivní očkování může mít podíl na rozvoji alergií a spol., tak mi přijde, že ani u zvířat by se to němělo přehánět. Co si o tom myslí barfující klika? :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KUURA: resim podobny problem a dosel sem k zaveru ze venuji cast sveho batohu konzervam pro psa, sice az dojdu do taboriste tak asi padnu ale tak...konzerva je jistota. jinak sem taky premyslel o granulych lis za studena....v mym pripade mam ale problem ze psisko je hroznej spalovac a akorat by mi po tydnu pod stanem odjel jak z koncentraku :D ale je to problem no....asi ho budu ladovat i sojou, jako sebe a zeleninou, proste co bude to dostane. a vubec...vsak to ti psi prezijou :D
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    KUURA: já krmím v případě dovolené granulema lis. za studena, ale mám trochu problém, že mi je žere jen jeden pes..., druhý se nad nima ofrňuje...
    IF_
    IF_ --- ---
    KUURA: Bud takhle pomoci reznika nebo konzervy nebo holt v nejhorsim granule...
    KUURA
    KUURA --- ---
    Joooo lidičky tak mě napadá, když jedete se psem třeba na dovolenou, jak krmíte? Chceme jet v létě pod stan a nějak pořád přemýšlim, jak to dělat...Napadlo mě vždycky dojít procházkou k řezníkovi a něco koupit:D ale to je trošku komplikovaný...nebo přemluvit vedení areálu, aby mi dali něco do mrazáku:D:D:D no to už je snad nadlidskej výkon....nevim... tak vy, co máte zkušenosti, poraďte pls!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    {replyLOVETHIEF|36047100}: dostal dneska dva pamlsky a vypil dve misky.. ale pricitala jsem to ty sunkovy kosti co dostal na hryzani..
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CAMELLA: ja ze sem se praveze docetl ze to nevarety bilek narusuje vstrebavani nejakeho vitaminu H nebo K vem to cert. takze pokud davam psovi vejce rekneme jednou za tyden jako dobrotu, tak je to ok a muzu mu dat cele?
    Vis co to sou prave ty informace ktery kazdy ma jiny a pak vznikaj povery :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam