WAMI: Zdravím:), řeším podobný problém, protože mám taky hafana jak žoužel…, přidávám výcuc z jedné chytré knížky o barfu, jak pejska vykrmit, nebo se o to alespoň pokusit.
- maso: samozřejmě přidávat tučnější- z ryb (losos, makrela), dále vemínko, vepřové maso (to všichni víme:), vnitřnosti (játra, slezina), škvarky
- mléčné výrobky: mohou se dovolit i nějaké slazené tvarohy, dezerty (příležitostně)
- přílohy: těstoviny, kroupy, vločky, rýže., případně bílý trustový chleba, rohlíky (dle uvážení, někdo třeba takovou přílohu a pečivo nedává vůbec)
- svačinky:)- např. 2 krát týdně toustový chleba se sardinkami v oleji, tučný tvaroh se žloutkem a piškoty, kus vepřové kůže, noha..
- doplňky: zmiňovaný pangamin, sádlo, tučné sýry (cihla)
příklad jídelníčku na přibrání: krmení 2 krát denně plus svačinka
pondělí: kuřecí hřbety + škvarky
hovězí maso s droby + těstoviny+ zelenina
svačinka: tučný tvaroh + banán + med + pangamin + rybí olej
úterý:
kachní krky
losos + zelenina + žloutek
středa:
kuřecí křídla
držky + škvarky + hláv. salát
svačinka: vepřová nožka + pangamin + lososový olej
čtvrtek:
kachní křídla
vemínko + zelenina
svačinka: palačinky (ty mě opravdu pobavily:)) + zakys. smetana + pangamin + mořské řasy
pátek:
kuřecí skelety
krůtí maso + těstoviny + zelenina + žloutek
svačinka: sardinky v oleji + bílý trustový chleba + rybí olej
sobota:
kuřecí křídla
zelenina + těstoviny + škvarky + zelenina
svačinka: jáhlová kaše + tučný tvaroh + ovoce + pangamin + mořské řasy
neděle: kachní křídla
vepřové maso s droby + zelenina
svačinka: vepřové kůže nebo sulc z nožiček + pangamin + lososový olej
toť chytrá knížka od Kateřiny Novosádkové…, zatím jsem to ještě nepraktikovala, nevím, jestli toho není už přeci jen trochu moc :D, jinak jsme se dopracovali na cca 3/4 kg masa denně (pesan má cca 20-21 kg), zatím co druhá tloustne ze vzduchu:D