• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    spolubydla krmí krom barfu psisko právě i fitcrockem a po pravdě - vždyť to vypadá i voní uplně stejně jako moje grancle pro morčata a králíky...
    Takže minimálně po olfaktorické stránce je jasné, že tam té vlákniny bude hafo.
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    Ok dík za typy, kouknu na pár značek, ale to množství vlákniny se mi moc nelíbí, dám si na to bacha a uvidíme tedy
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Tak u granclí horší kvality není divu. Já taky kdysi krmila Delicanem (někdy v letech raz dva po revoluci) a bylo to zlo - ale pak sem dlouho byla věrná K9 a když se zhoršili, přešla sem na Acanu (s občasnýma pokusama typu Proplan, Brit a spol.) a po obojím teda malé, kompaktní bobky - po barfu prostě sejde na tom, co stláskaj - jestli víc kostí, víc tvarohu, červenou řepu... :) Z lisovaných za studena sem zkoušela Fit Crock a to mi přišlo trošku "pilinoidní" - fakt fůra vlákniny, psi po tom hubli, pak Lukullus a ten Marcus a po obojím teda větší bobky a obojí má dost vlákniny proti klasickým superprémiovkám.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZMYJKA: já můžu porovnat akorát granule (klasické) horší kvality (Meradog), kterými jsme v kdysi dávno krmili...., nechali jsme si poradit a nevěděli jsme, které že granule jsou O.K., takže prakticky jiné zkušenosti s granulema jiných značek nemám....a po těch teda kadila o poznání hodně..., na barfu daleko míň a celkově menší:), pevnější, né takové klády:), na granclích lis. za st. to bylo něco mezi:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Mně teda vždycky přišlo, že po lisovanejch za studena obecně kaděj víc než po normálních lepších granclích - na barfu maj moje psiska bobky cca jako na acaně, jen konzistence (trochu) a barva je variabilní podle toho, co zrovna žerou, na lisovanejch za studena maj větší - je v nich obecně víc vlákniny než v acaně.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TERRORIST: ja ted par tydnu krmim temahle
    Lukullus krmivo pro psy výhodně u zoohit: Lukullus granule míchané balení na zkoušku
    http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/lukullus/161622
    holkam chutnaj a prestaly jim kysat oci
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TERRORIST: jasný..., jak už krmím barfem docela dlouho, tak mi po granulích (byť lis. za st.) přijde, že kaděj víc a větší:)), ale není to tak hrozné, jako na klas. granulích...
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    MIKEYLA: super dík, kouknu na to Bubu právě po acaně, má bobky docela malý a nekákuje tak často.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SRUBKA: zeleninu je lepší mixovat také proto, že se lépe tráví ve chvíli, kdy je hodně rozmělněná..., takže ono to mixování není od věci:)), ale samozřejmě je supr, že ti pejsek žere zeleninu v celku..., to ti moji by se jí ani nedotli...., jediné, co má Mia ráda, tak meloun (ten sní i se slupkou:) a syrové brambory..:), na ně chodila po tají do špajzu:))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TERRORIST: já příležitostně (cestování) krmím tyhle, ale i přes to, že jsou to granule lisované za studena, tak mi přijde, že po nich kaděj takový ty "kládičky" :), barf je prostě barf no:)), ale já s nima byla spokojená a dostala jsem na ně dobré reference..., akorát já pro ně jezdím až do Světic (Animo- centrum krmiv), mimochodem velmi dobrý obchod..., kupuju tam bylinky pro koně a až budu mít O.K. auto a po výplatě:), tak nakoupím ve velkým rovnou i pro hafíky:), opravdu doporučuju...

Marcus Mühle granule VÁŽENÉ 1 kg ANIMO centrum krmiv
    http://www.centrumkrmiv.cz/product/marcus-muehle-granule-vazene-1-kg-1068/
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    Ahoj potřebovala bych radu. Svojí fenu (2), krmím teďkon acanou pro dospělé psy. Radši bych zkusila granule lisované za studena, protože občas dostane i něco syrového a četla jsem že tyhle granulky jsou blíže přírodní stravě. Nevím jakou značku vybrat, na netu je toho tolik. Může mi někdo doporučit značku se kterou má dobré zkušenosti? díky
    IF_
    IF_ --- ---
    SRUBKA: Tak to je teda supr stravnik!!
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Tak hlásám, že Popleta má za sebou první týden na barfu. Asi nikoho nepřekvapí, jak jsme oba nadmíru spokojeni.
    Prcek je z nové pestré stravy totálně happy. Všechno mu moc chutná a zažívání se už po dvou dnech dokonale srovnalo (bobky má pevný, jak šutr). Navíc fakt miluju, jakej je to ideální barfovej pes - zatim NIC neodmítnul. Dokonce i obávaný celer a mrkev v něm zahučeli a nemusím tak ztrácet čas mixováním a schováváním zeleniny do masa.

Jinak dík za rady, jak ho navyknout na kosti. Prvních pár dnů jsem mu na hrubo drtila vámi doporučené kuřecí skelety, teď už je dostává v kuse. Pochopil, že nesmí hltat, poctivě vše žvejká a žádný srajdy ani zácpy se nekonaj. Od včera ho pomalu zvykám i na vepřový kosti a taky to vypadá bezproblémově.

Teď ještě někde sehnat prachy na věší mrazák a třeb bude barfovat i druhej pes - Mamlas.
    IF_
    IF_ --- ---
    WAMI: Jo jo, pochopitelně dáma když má za prdelí dalších deset psů jako dřív tak si taky dá říct :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    WAMI: ja vlocky drtim najemno a nechavam je namoceny nakou chvili, a zatim to vypada ze to travi v pohode...jeho oblibena laskomia s tvarohem a medem :)
    WAMI
    WAMI --- ---
    JAYBEE: já to míchám, takže každej den maj něco z toho a něco z toho :)

ovesný vločky prochází, beru to jako vlákninu, ale nic z toho nevstřebaj...

IF_: hele, mastodont je vymazlený štěňátko, a když má v misce ryby, vypadá, jak kdyby žral citrón... :D sežere to jen díky zužujícímu se kruhu smečky, kdy holky čekaj, jestli to náááhodou nakonec přece jen nevzdá, že zájemci by tedy jako byli... :oDD
    IF_
    IF_ --- ---
    JAYBEE: Moje je z utulku cili popelnice maximalni a sezere vse do dna, takze vidim,ze k tomuhle a rybam ma fakt odpor:/
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    WAMI: bych klidne dal vnitrnosti 4x tydne a uvidis, skoda ze nemuzes vyuzit sacharidu z prilohy...fakt me nenapada z ceho by mohla nabrat bez zbytecnych sacharidu. Co ovesny vlocky?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    IF_: tak to musim zaklepat . . . ze Spajkoslav jedinkrat nenechal misku prazdnou at uz sem mu dal cokoli.
    WAMI
    WAMI --- ---
    IF_: chjo, já bych to fakt neřešila, kdyby to nebylo trochu přes míru... fakt mi nevadí hubení psi, ostatně u agiliťáků sporťáků je to lepší, ale tohle už vypadá hůř, jak z Dachau...

morek maj z velkých hovězích kostí teď taky, sice nárazově, ale maj... :)

JAYBEE: vnitřnosti (játra, ledvinky, plíce) dostávaj průběžně taky... jen to vemeno jsem dlouho nebrala, starším psům pak nesedělo, ale mladá ho ještě neměla, tak zas koupíme...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam