• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: To ja vubec nechci popirat, ze fakt bohuzel vetsina lidi vubec nevi a staci mi, kdyz kecam s moji vetkou, se kterou mame blizsi vztah nez jen veterinar x klient a ona vypravi, co ji tam chodi.. a kdyz se nahodou blbe trefim a musim dyl cekat a posloucham, co ty lidi vymejslej.. Jeden by fakt plakal, proc si takovy lidi porizujou zivy tvory.
    Nicmene ja to myslela v ramci toho, kdyz za vetem prijde kleint s tim, za chce zacit/zacal krmit masem, ze tam se dost casto setkavam, byt treba zprostredkovane, s velkym despektem. Rozumim tomu, ze vy jakozto veti, kteri to prece jen delaji hodne kvuli tem zviratum (nebo aspon tak ja vnimam dobryho veta, nezavisle na financich:) ), mate strach, aby zvirectvo dostalo co potrebuje. Ale pokud je reakce veterinare na barfistu, kteryho nezna a nebo dokonce zna a vi, ze se o psy zajima vic nez jen jako o hlidace k baraku, veskrze negativni a rekne mu, ze by mel radsi krmit granulema ty a ty znacky.. V tomhle ja vidim trochu ten problem.. Teda je to cim dal tim lepsi, ale kolikrat maj barfisti strach rict vetovi, ze krmej masem.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a marže je klasická, tuším 15%? Ceny žrádel jsou u nás celkem srovnatelné s kamennými obchody...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: jistě, u nás se třeba prodává hills, royal, specific, happy dog, bosch, brit care, trovet, nutram, purina, eukanuba...
    Konkrétní diety se doporučují většinou dle zkušeností, tj. třeba u nás máme vyzkoušeno, že kočkám na renální dietě nejvíc chutná royal, tak se doporučuje hlavně royal...ale často se dává na ochutnání víc značek a majitelé si pak dojdou pro to, co nejvíc chutná-
    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA: Moula má pořád jednu nebo dvě k dispozici a když má náladu, ohlodává. Tak po týdnu, deseti dnech to reziduum většinou vyhodim.

    A bacha, fakt bolí, když na ty nasekaný morkovky šlápneš bosou nohou:))
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: A kolik tak bývá ta marže, to by mě zajímalo? Třeba je holt na některé značky vyšší než na jiné. A může teda ten veterinář prodávat třeba pět značek?


    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: díky za info, tam se pohybuju, to mi stačí:), já jen, že jsem je zatím nikde neviděla..., ještě jeden dotaz, jak často dáváš tyhle kosti? Předpokládám, že jsou spíš na hraní a žužlání, než na krmení, na to jsou moc tvrdé ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: dělala jsem na několika veterinárních klinikách a nikde žádné provize veterináři nedostavali. Opravdu jen marže a občas nějaká drobnost jako tričko, propiska nebo miska na žrádlo, přesně jak píše tapina.
    IF_
    IF_ --- ---
    Akce:)

    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA: Ve většině dobrých řeznictví je mají... já mám prochozený anděl, kde je mají jak u metra, tak na arbesáku, víc neporadim:(
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: jen tak orientačně, kde nejlépe sehnat ty morkové kosti, aniž bych musela do Makra? :) Díky za info..
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: Je jich v tom balení asi šest a stojí to tak deset korun:))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: To není až tak malé plemeno, navíc ony ty predispozice jsou opravdu plemenné - yorkšír, čivava, jezevčík. No a uvidíš taky později. Našim desetikilovým křížencům jsem musela začít sundavat kámen tak v deseti letech.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    IF_: diky, do Makra se chystam, tak se po tom kouknu. Nemaj je jenom po padesati kilech, ze ne :-))
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: Trochu jo, ale doopravdy na to zabíraj jen ty kosti... bůvolky jsou vlastně spíš žvýkačky, kdežto kosti musí drtit zubama. Můžeš Cookie z Morkovky třeba vyndat ten morek, když má choulostivé zažívání. Nebo já kupuju i "uzavřené" morkovky z Makra, kde ten morek nemůže hned vydlabat:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    A pomuzou na tohle i takovy ty obycejny buvoli tycinky? Cookie si cisti zuby o klacky, kdezto Bibi neumi zvejkat nic. Jenom ty tycky.
    IF_
    IF_ --- ---
    TAPINA: Tak já právě malé plemeno mám a nic, ale kámen se holt dělá zejména z granulí... kterýma nekrmim:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: Čím menší pes, tím víc kamene, zjednodušeně řečeno. Yorkové chodí s nánosama kamene na ultrazvuk i několikrát ročně.
    IF_
    IF_ --- ---
    TAPINA: On se problém s kamenem týká jen nějakých plemen? Já mám JRT a morkovky fungujou spolehlivě, v 6 letech nemá žádný kámen... Možná pro čivavy je to moc velké, to je pravda...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: No, ta plemena, kterých se problémy se zuby týkají, se na morovku zpravidla vyprdnou, protože ji ani nedají velikostně do huby.
    Provize z prodeje jsou na všech značkách stejné, prostě prodejní marže. Fakt tomu věř. Maximálně má nějaká firma akci typu "k deseti odebraným balením jedenácté zdarma" nebo "k velkému pytli tričko".
    IF_
    IF_ --- ---
    TAPINA: Fakt osvědčily? No podle mě morkovka za oětikorunu udělá mnohem větší službu.

    Můj veterinář doporučuje Hills. Moc nechápu, jak někdo kdo nějakým způsobem studoval výživu psů může doporučovat pro masožravce jídlo, kde jsou dvě ze tří hlavních složek kukuřice a pšeničná mouka.

    nejsem fanatický barfista, ale tomu že by ti lidé nedostávali provize z prodeje a dle toho dávali své doporučení nevěřím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam