• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    IF_:
    MIKEYLA: wuf, no tak to sem nevedel....ale zas je moznost to dat vedle misky a pes si vezme jak bude potrebovat. ja osobne sem to jeste nezkusil ale asi na to prejdu, at se psisko obslouzi mineralama jak potrebuje.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    IF_: u nas je pryc za minutu :))
    IF_
    IF_ --- ---
    Jo pro roboran plati to same,ale pochybuju ze kdyz tim posypu jidlo co je do 3 minut pryc ze se neco stane:))
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    MIKEYLA: co roboran? sice je to umele, ale vyrazne levnejsi nez micromineral.. ja ho ted jedu
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: jj, já jsem se třeba teď dočetla, že Micromineral se nesmí dávat do krmení v kovových miskách, že se vlivem působení kovu aktivují nějaké látky. A já mám teď dilema, jestli jim ho dávat nebo nedávat, protože na keramické misky peníze zatím nejsou, tudíž kovových se nějaký ten pátek nezbavíme.., tak nevím no:D
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    MIKEYLA:
    ZMYJKA:
    Mate pravdu, a diky prave za dizkuzi,protoze tech smysluplnnych je dneska jak safranu :)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: hlavně buď v poho a nenech se rozhodit :), každý máme nějaké názory a hold se ty názory a postoje někdy trochu liší.., jde spíš o to, jak je dokážeš podat a následně obhájit...a je pravda, že není nad diskusi, neboť víc hlav víc ví.., tudíž ti kolikrát může tvůj názor obohatit rada nebo pohled někoho jiného..., někam tě posunout a ty jsi pak díky tomu zase o krok dál:), takhle je to třeba brát....
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JAYBEE: S takhle podaným s tím nemám nejmenší problém - já nemám výhrady proti alternativní léčbě užívané s rozmyslem lidmi, kteří věci rozumí a stejně tak chápu lidi, kteří se za zásady snaží vrátit k přírodnějším metodám - pokud nemají problém přiznat, že za tím stojí jejich víra a nesnaží se argumentovat na poli vědy, které nerozumí (a na základě pár přečtených článků přičemž je obvykle vyděsí nějaký pojem typu neurotoxin, chemoterapie a pod. aniž by znali příslušný kontext). Stejně tak jako sem se v nejmenším nesnažila ti vyčítat použití levandule - jen sem chtěla upozornit na to, co tady hezky řekla Tapina - že s lébou zrovna psů (a koček) bylinnými prostředky ve skutečnosti moc tradičních zkušeností není, jde spíš o nový směr, dřív se léčili spíš koně a spol. (a zrovna u koní sem vyrostla a spoustu těch "babských" rad znám a některé se mi osvědčily a jiné ne) - ale znám veterinářku, která používá u zvířat homeopatii, sleduje si k tomu výzkumy, jezdí na konference - zkrátka ví co dělá, takže třeba když chci zkusit nějakou alternativu, konzultuju s ní, nerisknu si takové věci rozhodovat sama (http://vets4pets.cz/sluzby-homeopatie). Stejně jako si sama nerisknu ordinovat psovi nějaká psychofarmaka, byť na ty mám "školu" - ale u lidí - takže u zvířat to vždycky konzultuju s někým, kdo prozměnu ví jak "funguje" zvíře. A totéž doporučuju tobě - najít si veta, který zároveň dělá "alternativu" a konzultovat s ním - mně se to hodně osvědčuje.
    IF_
    IF_ --- ---
    Pardon, tak to jsem popleta:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Id Lovethief krmi Lukullusem ;-)
    Ja vim, ze kvalitativne je to nastejno, ale Lukullus jsou krapet mensi a i tak se daji nalamat. Protoze ty moje choulostivky si rady hrajou na to, ze maj hrozne maly tlamicky a nemuzou ty obrovsky cihly prece pokousat, takze je ruzne valej v hubach a nakonec to plivou do naseho chlupatyho koberce, do kteryho se po zaschnuti paradne prilepej :-)
    IF_
    IF_ --- ---
    Id Lovethief krmi Marcusem:)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    pardon za OT, ale jak se tu řešili Markus Muhle, tak kdyby chtěl někdo jen vyzkoušet, nabízím na prodej libovolné množství třeba na zkoušku. Mám tu cca 25kg a zjistila jsem, že i na tohle má můj pes alergii, což je velká škoda, protože měl po nich konečně dobrý zažívání.. kdyžtak do pošty
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Jediné, čeho jsem si zatím všimla je, že psi krmení špatným krmením založeným na rostlinných bílkovinách mají tendenci k zásaditému pH moči (jako mají ostatně býložravci) a následně močovým krystalům a kamenům. Povlaky ve střevech nezaregistrovány.
    Hlen ve stolici bývá problém tlustého střeva, čili obvykle mikrobiální dysbalance.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak u lidí bývá hlen ve stolici spojený se zánětlivým onemocněním střev...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ZUZKAOU: Jo, to je mozny, uz jen vzhledem k tomu, ze casto to, co do sebe vpravej v granulich, odejde v temer nezmeneny hmotnosti a barve:))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: no, to by mohlo taky znamenat že granule jsou snáze stravitelnější než syrové a je tedy metabolismus nastavený na syrové, tak ho pro granule není potřeba měnit. ;-)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ZUZKAOU: No hele ja nevim, ale kdyz jsem pak nekde na tabore 2 tejdny, kde krmim vicemene granulema, tak se tenhle proces nedeje, ze by odchazely ze zazivani slemy po mase..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: no tak to je ale spíš tím, že se musí proměnit mikroflora a tak a tedy trávení z počátku má rezervy, než že by to ostrouhalo povlak ze střev, ne?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ZUZKAOU: Nevim, jak moc je hnilobny, kazdopadne kdyz jsem prechazela z grancli na barf, tak z nich lezly fakt hodne prapodivny veci.. asi tejden to trvalo, nez kadili normalni hovna bez povlaku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a propos onen hnilobný povlak ve střevech při krmení psů přílišným množstvím obilovin a nedostatkem masa je prokázaná realita a nebo je to na úrovni jako hnijící maso a kilogramy toxických usazenin v lidských střevech?
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: já když zase čtu tyhle radikální zastánce přírody, tak mě vždycky pobaví představa, když si uvědomím, že tihle lidi kolikrát žijí ve velkoměstě, používají všechny ty prostředky konzumní společnosti viz (ledničku, pračku, televizi, mobil, auta apod) a ve výsledku jsou touhle konzumní dobou hrozně otrávení. Tak ať jdou žít někam do týpí..., tlučou si vlastní máslo a hrajou si na Robinzona....., já ti rozumím, jak to myslíš, ale na druhou stranu dobu nezměníš a buď rád, že jsi se v něčem našel a něčemu věříš...., třeba máš pravdu a tvůj Spike může být šťatstnej, že má přírodní bylinný odpuzovač:), já bych ho taky zkusila, ale zatím jsem se k tomu neodhodlala, neb si nemůžu dovolit vyhazovat peníze oknem, tak až budu mít peníze nazbyt.., zainvestuju do něčeho, u čeho nemám jistotu...a třeba budu mít štěstí a koupím kvalitní věc, která mým hafíkům skutečně pomůže.
    IF_
    IF_ --- ---
    Uznavam,to byla debilni uvaha:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam