• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ZUZKAOU: No hele ja nevim, ale kdyz jsem pak nekde na tabore 2 tejdny, kde krmim vicemene granulema, tak se tenhle proces nedeje, ze by odchazely ze zazivani slemy po mase..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: no tak to je ale spíš tím, že se musí proměnit mikroflora a tak a tedy trávení z počátku má rezervy, než že by to ostrouhalo povlak ze střev, ne?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ZUZKAOU: Nevim, jak moc je hnilobny, kazdopadne kdyz jsem prechazela z grancli na barf, tak z nich lezly fakt hodne prapodivny veci.. asi tejden to trvalo, nez kadili normalni hovna bez povlaku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a propos onen hnilobný povlak ve střevech při krmení psů přílišným množstvím obilovin a nedostatkem masa je prokázaná realita a nebo je to na úrovni jako hnijící maso a kilogramy toxických usazenin v lidských střevech?
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: já když zase čtu tyhle radikální zastánce přírody, tak mě vždycky pobaví představa, když si uvědomím, že tihle lidi kolikrát žijí ve velkoměstě, používají všechny ty prostředky konzumní společnosti viz (ledničku, pračku, televizi, mobil, auta apod) a ve výsledku jsou touhle konzumní dobou hrozně otrávení. Tak ať jdou žít někam do týpí..., tlučou si vlastní máslo a hrajou si na Robinzona....., já ti rozumím, jak to myslíš, ale na druhou stranu dobu nezměníš a buď rád, že jsi se v něčem našel a něčemu věříš...., třeba máš pravdu a tvůj Spike může být šťatstnej, že má přírodní bylinný odpuzovač:), já bych ho taky zkusila, ale zatím jsem se k tomu neodhodlala, neb si nemůžu dovolit vyhazovat peníze oknem, tak až budu mít peníze nazbyt.., zainvestuju do něčeho, u čeho nemám jistotu...a třeba budu mít štěstí a koupím kvalitní věc, která mým hafíkům skutečně pomůže.
    IF_
    IF_ --- ---
    Uznavam,to byla debilni uvaha:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: Veterinář může prodávat, co chce. Já třeba krmiva neskladuju, protože bych byla omezená prostorem a exspiracemi, dodávám klientům na objednávku, co chtějí. Takže se dá říct, že prodávám všechny značky, co existujou. Marže je taková, jakou si ji nastavím, to nemá nic společného s ničím ze strany výrobce. Že by jako přišel zástupce firmy a řekl "prodávejte naše krmiva a můžete si na nich přirazit víc, než na jiných"? To asi ne, že jo, to bych brala provizi od klientů a ne od firmy :D
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    ZUZKAOU: kdo se ohání přirozením? :))
    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA:
    ZUZKAOU: Aha já zas reaguju úplně mimo, pardon:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIKEYLA: aha . koukám, že jsem si popleta ID. Ale po té filipice proti konzumu je má poznámka patrně zbytečná, protože jak se někdo ohání přirozením a ignoruje fakt, že jeho představa přirozenosti je velmi umělý konstrukt, tak to je marné.

    Aneb - přirozené je žít na savaně v tlupě lovců a sběračů, umírat nejpozději po třicítce, kočky mít jako lovnou zvěř a psi se nebudou dožívat moc dlouho a žerou jen to co si ulověj a nebo vyhozené zbytky.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: téééda pěkné kostečky:))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZUZKAOU: je mi to jasné, já jsem to pochopila:)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    TAPINA:
    MIKEYLA: Sorry, svou obhajobu sem totalne zbabral a tak vam davam zapravdu. Mam s tim nak cely zivot problem, ze co si vyhledam ja tak to prece muze vyheldat kazdy a jakto ze na to maj lidi jiny nazor....Fakt sorry. Asi sem uz natolik otravenej dnesni konzumni dobou ze se za kazdou cenu chci vratit ke korenum a nejsem schopen prijmout fakt ze dnesni spolecnost to nevidi jako prirozene ale naprosto alternativni a mozna nezodpovedne jak ctu. Pro me, prestoze jsem dite mesta, jsou dary zeme to nejvetsi bohadstvi a verim v silu kterou nam rostliny pres slunce a Zem davaji...jednoduse receno, je v tom hodne moc viry v prirodni sily a snaha odpoutat se od vseho umeleho. Mrzi me ale ze jsem se tu predstavil takhle. Kazdopadne bylinny odpuzovac funguje a verte ze neni tak nebezpecny jak si myslite, a nebojte se prirody, ona nam dala zivot.
    IF_
    IF_ --- ---
    :D

    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: No můžeš si většinou v řeznictví vybrat. Dobrý je, aby to mohli vylizovat skrz. Když koupím delší, tak tam má věčně zaraženej čumák a ne a ne vydolovat ty zbytky morku uprostřed :D
    IF_
    IF_ --- ---
    ZUZKAOU: Tak radikalismus je obecně vždy na škodu. Ale zase nepotřebuji školu na to, abych věděla, že pro psa je nevhodné krmivo, jehož hlavními složkami je soja, kukuřice nebo pšenice:) Proto čistě laicky nechápu, jak někteří vetové toto mohou doporučovat:/
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    IF_: jo to staci dat takovejhle malej spalicek, ja uz se pripravovala na to, ze se nam v garzonce (v horsim pripade v posteli) budou valet dve pulmetrovy kosti :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIKEYLA: jenže k té orientaci v problému patří i porozumění tomu, jak funguje biochemie a co dělají průmyslově vyráběné preparáty a ne jen prohlášení - chemie je zlo, bylinky jsou bezva.
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: No ono taky záleží na konkrétním vetovi. S někym se diskutovat dá a s někym ne. U nás na Andělu doporučuje vet Hills, i když pak má v čekárně obchod, kde se dají koupit i jiné značky. Když jsem řekla, že krmim masem díval se na mě jako na blázna a ani se nesnažil zjistit, zda o tom něco vim. Těžko si pak udělat jiný názor, než že to dělá kvůli penězům.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: To ja vubec nechci popirat, ze fakt bohuzel vetsina lidi vubec nevi a staci mi, kdyz kecam s moji vetkou, se kterou mame blizsi vztah nez jen veterinar x klient a ona vypravi, co ji tam chodi.. a kdyz se nahodou blbe trefim a musim dyl cekat a posloucham, co ty lidi vymejslej.. Jeden by fakt plakal, proc si takovy lidi porizujou zivy tvory.
    Nicmene ja to myslela v ramci toho, kdyz za vetem prijde kleint s tim, za chce zacit/zacal krmit masem, ze tam se dost casto setkavam, byt treba zprostredkovane, s velkym despektem. Rozumim tomu, ze vy jakozto veti, kteri to prece jen delaji hodne kvuli tem zviratum (nebo aspon tak ja vnimam dobryho veta, nezavisle na financich:) ), mate strach, aby zvirectvo dostalo co potrebuje. Ale pokud je reakce veterinare na barfistu, kteryho nezna a nebo dokonce zna a vi, ze se o psy zajima vic nez jen jako o hlidace k baraku, veskrze negativni a rekne mu, ze by mel radsi krmit granulema ty a ty znacky.. V tomhle ja vidim trochu ten problem.. Teda je to cim dal tim lepsi, ale kolikrat maj barfisti strach rict vetovi, ze krmej masem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam