JAYBEE: S takhle podaným s tím nemám nejmenší problém - já nemám výhrady proti alternativní léčbě užívané s rozmyslem lidmi, kteří věci rozumí a stejně tak chápu lidi, kteří se za zásady snaží vrátit k přírodnějším metodám - pokud nemají problém přiznat, že za tím stojí jejich
víra a nesnaží se argumentovat na poli vědy, které nerozumí (a na základě pár přečtených článků přičemž je obvykle vyděsí nějaký pojem typu neurotoxin, chemoterapie a pod. aniž by znali příslušný kontext). Stejně tak jako sem se v nejmenším nesnažila ti vyčítat použití levandule - jen sem chtěla upozornit na to, co tady hezky řekla Tapina - že s lébou zrovna psů (a koček) bylinnými prostředky ve skutečnosti moc tradičních zkušeností není, jde spíš o nový směr, dřív se léčili spíš koně a spol. (a zrovna u koní sem vyrostla a spoustu těch "babských" rad znám a některé se mi osvědčily a jiné ne) - ale znám veterinářku, která používá u zvířat homeopatii, sleduje si k tomu výzkumy, jezdí na konference - zkrátka ví co dělá, takže třeba když chci zkusit nějakou alternativu, konzultuju s ní, nerisknu si takové věci rozhodovat sama (
http://vets4pets.cz/sluzby-homeopatie). Stejně jako si sama nerisknu ordinovat psovi nějaká psychofarmaka, byť na ty mám "školu" - ale u lidí - takže u zvířat to vždycky konzultuju s někým, kdo prozměnu ví jak "funguje" zvíře. A totéž doporučuju tobě - najít si veta, který zároveň dělá "alternativu" a konzultovat s ním - mně se to hodně osvědčuje.