• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    IF_
    IF_ --- ---
    INXS: Imho bude lepší zeptat se dotyčné..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: jj, já je měla, Mia se po nich mohla utlouct, Amir je moc nežral, ale on je obecně dost vybíravý a granule mu nejedou standartně..., jinak já jsem s nima byla spokojená..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    hele, sušený maso si dneska děláme my, jakože lidi.. z 600 gramů toho bude tak pro dva na zobání k večeři a je k tomu potřeba mít celej den zaplou sušičku.. takže jako doma vyrábět sušený maso pro psa, to se mi fakt nevyplatí
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: no, já nemám odhad, ale říkám si, jestli ta spotřeba energie nebude taková, že se víc vyplatí koupit třeba to práškový, co tu kdysi kdosi odkazoval.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IF_: teď to někdo rešil na fb vbarfový skupině. nakrájet na tenký plátky, troubu na 50 a nechat to přes noc, to mi nepřijde tak strašný
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: kouknu na to.)


    IF_: po normálních granulích má strašnou sračku:/
    IF_
    IF_ --- ---
    Tak mu dej normální granule ne... jednoduchá volba.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: možná zkus ty Taste of Wild - nejsou za studena lisovaný, ale holistický, bez obilí a konzervantů a barviv a chutná to i Lenčinejm nežravkám.
    IF_
    IF_ --- ---
    To je hrozný sraní to ale nasušit..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PETRA_CHATEAU: musis si zvazit maso pred susenim a po, spocitat davku z cerstveho masa a potom dat odpovidajici davku suseneho .)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    tak eště je možnost nasušit si vlastní maso. akorát nevim, jak se pak spočítá krmná dávka
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: páč ono to vypadá, že se arnošt nakonec podívá do rumunska.. takže to je 12 dní v obytnáku a nemožnost lednice ni mrazáku
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    hmmm, tak co já mu dám teda holomkovi?
    IF_
    IF_ --- ---
    VERCA_ZABA: Taky sem s nima nemela moc uspech...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: Já je mám doma, ale ti moji zmlsanci do granclí lisovaných za studena spíš občas dloubnou, než že by to žrali (hlavně Ovce). Zato kočky to docela žerou :D Akorát jak sou to velké grancle, tak s tím nadělaj dost bordel, neb si je tahaj mimo misku a tam je chroupou. Jinak mi to přijde jako všechny lisovaný za studena - chuťově nic moc, víc po nich kadí a hubnou, maj hodně vlákniny, jinak ok.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    máte někdo zkušenosti s těmahle granulema?
    Markus Mühle krmivo pro psy výhodně u zoohit: Markus-Mühle krmivo blízké přírodě
    http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle/122450

    asi po dobu dovolený teda bude na granulích a konzervách
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAYBEE: hele to s těma živejma enzymama je ezoducho blábol. Jakákoliv funkční bílkovina je mezi ústy a žaludkem pepsinem deaktivovaná na peptid a posléze rozštípaná na aminokyseliny. To je základ trávení a imunitní obrany, aby se cizí látky dostávaly do těla a tam škodily.

    syrová strava pro masožravé zvířata je dobrá z jiných důvodů a 100% syrová pro člověka z nějakých duševně-spirituálních, ale pokud chce být dlouhodobě zdravý, tak to musí minimálně kontrolovat a vyvažovat doplňkama. Minimálně B12.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZMYJKA: hmm... zkusim povarit no. ono potrebuju aby tu zeleninu zral, zase trosku spatne roste (ma jinak dlouhy kosti v predlokti, coz je moc fajn...) :/
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KABIS: zkus mu ji možná trochu povařit? Ale jinak to může být i tím, že jak sou vedra, tak prostě nemá hlad a vybírá si co mu chutná víc, no. A pak s tím obávám se moc nehneš, prostě budeš nějakou dobu bez zeleniny. Mně taky mladej občas nějaké žrádlo vynechá - prostě čuchne k misce a jde pryč. A přitom věci, co normálně jí - dám to do lednice a druhej den to klidně sežere. A nepřišla sem na to, kdy to sní a kdy ne. A občas dělá jako že to nesní a vrhne se na to až když si ho úplně přestanu všímat nebo mu to jde sežrat nějaká kočka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam