• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    JAYBEE: nedavala bych ji pak, jen bych ji zkusila zklidnit to zazivani a pak jeste fakt bez priloh, abys presne vedel, ktera slozka to pripadne zpusobi.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    MATHEA: doplnujici otazka...mam v zakladu pridavat i ryzi? jak uz totiz pojal podezreni jestli za to nemuze ryze :/
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KABIS: no ze Stodulek jsem si pri jedne navsteve kdyz byl Spajk malej, odnesl jen spatne zkusenosti....doktorka jejiz obor byl fretky me stahla me o dvojku se slovy at pokracuju ve stejne diete jako jsem mu nasadil...tam se asi hned tak nevratim, ale dekuju.

    Zatim jsem moc spokojen s vetKolma za O2Arenou, jsou tam super, ale z barfu nejsou nadseny :D
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ja mam dotaz z trosku jineho soudku - vybirame mrazak s tim, ze pocitame ze budeme brat maso asi z vetamixu, tj 70kg minimalne naraz, spis i vic, bude muset byt v tom mrazaku. Chtela bych pultak (prijde mi, ze se tam vejde nejvic), ale hacek je v 60cm dverich ;). Mate nejake zkusenosti se suplikovym mrazakem a kolik se tam vejde masa oproti pultaku? (toho obcas pekne neforemneho)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CAMELLA: tyjo, a vis ze mi chybelo aby mi to nekdo konecne zopaknul :( tak jsem se byl zamestnanej samotnym problemem ze ma sracku ze jsem zapomnel na vyrazovaci postup jak pises. fakt moc dekuju...fakt tyjo, hlupaka nakopni.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    JAYBEE: Jak pise Camella - maso pridavej postupne, v delsich intervalech - klidne krm 5-6 dni jednim typem masa, bez otho ,abys k tomu michal dalsi veci, ty zase az postupne, vcetne zeleniny, ovoce, mlecnejch vyrobku.. jedine tak muzes prijit na to, co dela psovi spatne.
    KABIS
    KABIS --- ---
    JAYBEE: co se tyce veta rozumiciho BARFu v Praze tyce, tak se mnou se o tom rozumne bavil jen Duchek ze Stodulek, pry na Stodulkach ale nedavno nabrali vetku ktera se zabyva ruznyma alternativnima tentononc - homeopatika a tak, ta by taky o BARFu mohla neco vedet.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAYBEE: mno, to je chyba mno. Asi holt máš cíťu, takže pomalu, klidně bych jela tak, že bych k té rýži s masem zkusila něco přidat, když dobry, tak ještě několik dní to samé a až pak něco dalšího, když špatné, tak zas krok zpět. Mj. tím zjistíš, že něco třeba prostě nemůže vůbec.
    Vzorek normálně, každá den nabereš trošku (třeba pomocí igeliťáku) hovna (ideál z víc bobků), dáš do skleničky, tu do lednice, až budeš mít vzorky z minimálně tří dnů (v jedné skleničce, proto směsny vzorek), tak odneš vetovi a on to pošle do labu.
    INXS
    INXS --- ---
    mno s těma klíštatama
    já se na to letos uplně vybodla
    bez obojku, bez pipety

    a vytahla jsem všeho všudy 3
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    JAYBEE: hmm to zní dobře
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CAMELLA: Dekuju, vubec mi nedoslo ze jsem mu nedal dost casnu na srovnani :/ dal jsem mu maximalne dva dny a pak jsem zas zacal klasiku skoro ve stejnem mnozstvi.

    Je to asi blba otazka ale jak praktikujes odebirani vzorku?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    jo a jeste bych mel takovou informaci. .v kvetnu - cervnu jsem doporucoval bylinne kapky proti klistatum od cdvet. levandulove, s tim ze jsem proti chemickym obojkum. No naposledy jsem aplikoval par kapek asi pred mesicem a pul. od te doby jsme litali vsudemozne a mel vsehovsudy 3 klistata(od jara asi 7, coz ve srovnani s tim kolik jsem vzdycky vyndaval klistat drive memu prvnimu psovi, je super, ale tedy nemam porovnani se soucasnymi obojky nebo spoty) a to mel vdycky z nasi zarosly chaty kde lozil kroviskama, ale jinak les, park, louka, no problemo. Takze za me dobry a za tu cenu se mi to rozhodne vyplatilo, protoze ta lahvicka vydrzi minimalne jeste pristi rok :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já bych při sračce kašlala na jakékoliv pokusy typu strouhany jablka, kuřecí žaludky a kdovíco ještě. Klidně týden bych mu vařila kuřecí prsa se šlemem z rýže, k tomu nějaká probiotika (třeba protexin pro-kolin pastu, probican, protexin professional) a až když bude opravdu uplně ok, tak začít přidávat jiné partie masa, jiné druhy masa, zeleninu a ovoce. Pomalu, po částech..
    Plus určitě by stálo za to odebrat směsny vzorek stolice a nechat udělat parazitolku, chemismus, bakterku..
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    mel bych na vas dotaz ktery by se mohl vztahovat i k odcervovani, ale ne nutne.

    Muj Spajk ma takove dva mesice problemy s vymesovanim. Jakoby s pravidelnosti kazdeho patku jeho streva rekla dost a tece z nej hodne ridka stolice. Tak mu dam hladovku a nasadim den az dva dietu, nastrouhany jablka, ryzi, a pak zas zacnu kombinovat s masem. Jenze opet po nake dobe tyden az dva chytne sracku a dokoce dvakrat i trochou krve. Na to mi vet rekl ze je to ok, ze nejspis neco sezral a podrazdilo mu to strevo. No v pohode, nastesti se dal krev ve stolici neobjevila az kdyz jsem mu dal hovezi srdce tak jo, ale to si spis myslim ze to taky mohlo byt ze spatneho traveni.

    Jake jsou moje postrehy....

    Kdyz mu davam rano kureci kridla z ruky, tak aby je pekne pokousal, tak koncem tydne uz ma sracku.
    Dale ochutnaval dost nabytek, ale to uz snad je pryc.
    kolikrat znej vysli kureci zaludky nestravene a to jsem mu to dal jako dietu.
    Hovezi srdce taky nic moc natravene.
    A ted naposled dokonce dostal sranderu z dietni ryze s kokosem a jablkem, ikdyz mozna to byla blba kombinace, ale kazdopadne kokos zatim pomahal.

    No budu rad o nazor, nebo otazku na upresneni problemu.


    Nekdy mam pocit ze nechce presahnout 17kg vahy. Vzdycky kdyz se dostane nad 17.5 tak se zesere. ALe kdyz je na 16-16.5kg tak je zivej a cilej a skacemu to za talirema uplne nejlip.

    Jelikoz se problemy stale opakuji tak uz jsem si rikal jestli to neni parazitama, nebo i antibiotikama co dostaval na lecbu tetanusu(jenze to uz je skoro pul roku a to verim ze je blbost) . Uprimne, uz jsem byl tak nestastnej ze jsem vazne uvazoval o prechodu na granule a nemuset se starat tak jak to delaji jini...ale nedokazu to :D


    Meli byste prosim nakou radu? jak ho rozkrmit, jak overit co mu sedi a co ne? Co by mu mohlo chybet?

    Zdravotne je natom v pohode, tedy alespon co vidim. Chut k jidlu je neutuchajici, chut se bavit taky, zadne anomalie ani nas srsti, ocich nebo cumaku, jazyku, nic, vypada jako zdravej pes...jen je teda hubenour, ale i to mu sedne :D

    Mel bych preventivne odcervit a pak se uvidi a kdyztak vyrazit za vetem kdyz se to bude stale opakovat? Asi jo zejo?

    No a stim spojena dalsi otazka...Znate prosim nakeho veta v praze ktery rozumi barfu?

    Moc dekuji za jakekoli rady :)

    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    PETRA_CHATEAU: ahoj, no ja tu bylinnou smes pouzivam ale tezko rict jestli funguje jak ma. Psa vezmes na odpoledne ven, on se zesere jak Alik a mel by byt cisty. POpis funkce teto smesi me presvedcil ze se mam odvratit od tech neurotoxinu co jsou v klasickych tabletach. Prestoze ze jeden muze rict ze to psovi stejne nijak neuskodi, tak si stejne rikam, proc to do nej rvat kdyz je tu logictejsi alternativa. Je to na kazdem....kazdopadne ja ted resim problem ze psisko spatne travi tak sam nevim jestli to neni tim ze jsem dlouho neodcervoval nebo ze je to trotl co furt nekde neco ochutnava.

    Ja bych se bylin nebal, ale chce to pristupovat se zodpovednosti a pravidelnosti.
    SNELA
    SNELA --- ---
    docela dobrá cena za mrazák bych rekla :D
    DATART | Mrazák truhlicový BEKO HSA 29530
    http://www.datart.cz/katalog/Mrazak-truhlicovy-BEKO-HSA-29530.html#_ic_bestseller_191235
    WAMI
    WAMI --- ---
    INXS: to je byznys...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ja odcervuju jednou rocne, pokud nezapomenu. Podstatny pro me je, ze psiska nemeli blechy, ze maji krasnou srst, nedrbou se a stolici vylucuji v uhlednych malych bobcich bez viditelnych cerviku.

    FREETEKK: Hezky clanek, rozumny vet a moc se mi libi jeho posledni veta.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FREETEKK: imho.. a možná trochu OT.
    Podobnej trend je teď u koní, dokonce mám v laborce na kopro známý. Otázka je, jak moc je to kšeft a proto se podobný infa rozšiřujou a jak moc to může být ok.
    Třeba u těch koní je to ideální na zjištění toho ČÍM odčervit, ale pokud máš stádo co si sere na pastvinu a pak tam žerou trávu, je stejně potřeba odčervit všechny najednou, jinak to bude k ničemu.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    k tomuhle tematu jsem cetl zajimavy clanek, ale spis by to chtelo vyjadreni nekoho kdo tomu vic rozumi..

    Jak je to vlastně s odčervováním psů? | Veterinární ordinace a kliniky v ČR
    http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/jak-je-to-vlastne-s-odcervovanim-psu-72.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam