• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    QUBI
    QUBI --- ---
    ahoj, dá se tu s někým sdílet odběr krmiva Vetamix? jsem z prahy a můžu si vzít tak 8 kilo kdyby něco. je tu někdo kdo to organizuje? díky
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    mam dotaz na semínka. stačí se nadrtit v hmoždíři, aby z nich pes něco měl?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: myslíš na výstavě? Člověče myslím že možná ani ne :D (ale správně by se to mělo zapsat do PP tuším, že je kastrovanej - i když u fen se to teda moc nedělá).
    IF_
    IF_ --- ---
    :D

    To by me zajimalo,zda by to rozhodci poznal:))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: To mi připomnělo: Známá známé si pořídila labradora, s papírama, na chov, a nesestouplo mu varle a tak jí vet povídal, že se teda musí obě varlata vyndat a že chovnej holt nebude, ale že by mu do toho šourku mohl dát silikonová - tak se známá zarazila, jestli to jako pomůže té reprodukci. Vet jí vysvětlil, že reprodukci fakt ne, ale že kdyby to chtěla z estetických důvodů, aby pes měl pytlík. Na což mu bylo odpovězeno, že "Jestli v téhle rodině někdo bude mít něco silikonovýho, tak ten pes to nebude". :D
    LADUSE
    LADUSE --- ---
    CAMELLA: Nám to takhle doporučil veterinář u jednoho psa v rodině, za předpokladu, že je jasný, že je to dědičný a tudíž nesmí do chovu..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LADUSE: většinou se doporučuje uplná kastrace, protože takový pes by se zaprvé ideálně neměl reprodukovat (kryptorchismus je dědičná vada) a za druhé to nesestoupení často ukazuje na vrozené špatné vyvinutí pohlavní soustavy jako takové a takoví psi mají pak zvýšený výskyt různých problémů spojených s pohlavními orgány.
    LADUSE
    LADUSE --- ---
    JAYBEE: Stačí vyndat jen to nesestouplé varle, nemusí se úplně kastrovat...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CAMELLA: Herdekfilek to jsem nevedel, nikdo mi to nerekl, vlastne ani vet se moc nezajimal jestli je psisko pohlavne dozrale. Tak diky, budu se informovat.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    JAYBEE: no jo, kdyz zrovna jatro je hodne specificky na to zazivani no:) Chce to fakt postupne..
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CAMELLA: mě teda pes po kastraci nepřibral.. a to už je to pár let :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAYBEE: bude potřeba pak vykastrovat, ale to asi víš. Každopádně psi docela tloustnou po kastraci (imho víc než feny), tak kdoví, jestli ještě nebudeš rád vzpomínat na jeho žížalovitost.
    A jinak bordery jsou prostě aktivistky a většina je jich hubených, i moje holka je strašidlo hubený, jediné štěstí je ta hustá srst, není to tolik vidět.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    MATHEA: No kdyz ono mu nesestoupilo jedno varle :D a je takovej slecinkovitej jak je hubenej :D Kdo nevi ze je to pes tak nepredpoklada ze to neni fena :D

    je mu k roku a pul.

    Ja se praveze tech tucnych veci zalekl kdyz jsem mudal jatra, tak dostal sranderu a radsi jsem je nechal na nakou dobu u ledu.
    INXS
    INXS --- ---
    já teda musim pochválit Bonyho, jak sme přestěhovaný a sami a věnuju se mu 5 h denně, žere jak nikdy... zbytky nenechává, včera sežral kilo držek, jablko a zelí, ráno pořádnou kost, večer dostane kilo vemena.. pesan se tváří děsně spokojeně ;P

    odbourali sme i strach z návštěv, už si můžu domů přivíst kohokoliv, sice bublá, ale pošlu ho na místo a pak dostane volno až si návštěva sedne a může ňuňat dle libosti.
    Takže jedinej náš problém ted jsou ostatní pejsci...

    jinak žufrík už má i držky, až na játra mi ráno zavezli všechno komplet.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    JAYBEE: twe, buznicka:))))))) (Fifajz se bude tlemit tez velmi, az si to precte, pac jsme tak prekrtili jendoho naseho psiho kamose na tabore:))) ).
    Ono celkove je lepsi, nez neustlay a monstrozni navysovani davky, spis zmenit pak skladbu jidelnicku - zapojit vice tucnych veci (sadlo, vemeno, tucnejsi maso, dostatek kosti).. samozrejme hrozne zalezi na tom, jak moc se mu to traveni upravi a neupravi a chce s tim postupovat pak pomalu. Ale proste stejne jako jsou hubeny lidi, ktery se muzou futrovat cimkoli, tak jsou stejny typy psu:) Kolik ze mu je?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    SNELA: taky me to napadlo. driv ejsem mu daval fakt naloz, na jeho 16kg, jako borderak by mohl mit klidne k 20 jako jeho brachove, jsem mu daval pred letem vecerni davku skoro na 800g(500-600g masa a zbytek zelenina), rano 120g kureci kridla nebo nasekany kureci krky a kuzi. kdyz zacal hur travit tak jem snizil davku na 400g vecer a kridla rano nebo tvarohova mnamka s vejcem a medem a vlockama. Jenze zas se to podelalo a tak jsem ted na cca 300-400g kdy kolikrat 400g rozdelim na rano a vecer a vypustil jsem ted kridla. Mensi mnozstvi travi uz mnohem lip, ale vis co stejne mi to neda, kdyz se na nej podivam jakej je hubenour. Presto ze vet rikal ze je to ok, je to proste pubertak a ze se to treba casem spravi, tak se stejne neda preslechnout reci lidi co naznacujou ze je naaakej hubenej kdyz neni obezni jako jejich pudl filipek. Taky me napadlo jestli neni spajk anorektik :D vzdycky jak dosahne pres 17kg tak ho to chytne a zas hubne :D

    kazdopadne jakmile projde doporucenou dietou, tak mu upravim davkovani na udrzeni, jemu prijemnych 16kg....ale stve me pekne teda, sem doufal ze znej bude poradny psisko a ne takova hubena 'buznicka'.
    SNELA
    SNELA --- ---
    JAYBEE: a ještě jedna otázka, kolik mu dáváš denní dávku? jakože nedáváš mu prostě hodně žrádla ? Můj pes má zažívací problémy docela dost, víceméně do něj rveme fakt dost masa ( málo přibírá) a když mu dáme větší nálož má pak srajdu, možná to neni už pak schopen trávit.. jinak bych taky udělala ten rozbor.. A jestě dotaz, proč kokos ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: nemaj, poslu do postu heslo
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Heleďte, koukám na ty stránky Falca, to je normální že tam nemají ceny, nebo jsem slepá?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    MATHEA: ok, super, moc dekuju za upresneni....ja totiz totalne zabredl do slozitosti vyzivy a opustil zaklady jako pri prechodu z granuli. pustim se do toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam