děkuju všem za rady..., o tom wobenzymu už jsem taky slyšela, zkusím si o tom něco najít a zeptat se na to zítra vetky, jdeme na propláchnutí a převaz. Jinak přeraženýho nemá naštěstí nic, jen je kloub trochu pošramocený, ale to se musí prý srovnat samo, to asi není nic vážného. Jinak má prokouslou nohu v oblasti loketního kloubu z obou stran, z vnitřní strany to má cca 2 cm hluboký pod svalem, kde jí to nešili kvůli tomu, aby se jí pod tím nevytvořil absces. Na vnější straně má cca 4 menší díry, ty má zašitý, na hrudníku odchlíplá kůže, taky sešitá. Ve výsledku to asi není tak hrozné, ale tím, že neslyší, tak má zvýšenej práh citlivosti a všechno jí hodně bolí:(((, i klíště bývá často porod:(((.
Co se týče těch bojových plemen, tak já proti nim nic nemám..., ti psi jako takoví za svoji dominantní povahu nemůžou, to je jasný, ale štve mě, že si tohle plemeno a jeho křížence čím dál víc pořizují lidi, kteří je nedokáží vychovat a to vidím jako průser...
Můj názor je prostě takovej, že pokud nejsou schopni 100% odvolat psa od druhýho psa... nebo když se na něj rozeběhne, tak má být pes na vodítku, na zahradě nebo min. s košíkem:((, protože když kousne takovýhle hovaďák, tak to má pak velký následky:((, být Miunka jezevčík, jsou z něj dva:((. Psi miluju, ale dneska mě ten pitbul tak naštval, že si to ani nedovedete představit. Byl to pes, Mia fena, nic mu neudělala, jen přiběhla, cca z 5 mětrů se na něj dívala a on jen proto, že si zrovna hrál s klackem se proti ní rozběhl a sprostě ji napadl...., vedle něj stál páníček, který ho začal honit až ve chvíli, kdy se pes rozběhl, což bylo samozřejmě pozdě.
Je mi jasný, že je to o výchově a že agresivních psů jiných plemen je taky spousty, ale upřímně neznám JEDINÝHO PITBULA, který by byl odvolatelný z bitky, z rozběhnutí na psa a 100% spolehlivý mezi psema..., fakt neznám, ať si každý říká, co chce..., ale tihle psi mezi moje oblíbence patřit rozhodně nebudou a jsem ráda, že mám normální, pohodový psy:((