• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Potrebuju poradit.Dneska mi pokousali Miunku, je cela sesita, pohmozdena, bolava, chodi po trech. Ma ATB, lecit se bude tak 14 dni az mesic. Predpokladam nejaka dieta? Rikala jsem si, ze ji lehce povarim kure, pridam vyvar, ryzi, mrkev, petrzel..a zamerim se na kvalitnejsi, vyzivove hodnotnejsi maso, kosti vynechame uplne. Ted jsme i dobrali dopln.mineraly, mam ji pridat nejake vitaminy, v jake forme?Kouknu na Baron.cz, jestli tam nemaji nejake kompl.vitaminy pro pejsky po urazech.., v rekonvalescenci Cim posilit imunitu, cim ji obecne ve strave prilepsit? Prispet hojeni atd.? Ach ta bojova plemena:(
    STHENO
    STHENO --- ---
    JAYBEE: my mame teraz tento problem s kuracim...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Musim se podelit o zjisteni poslednich dnu. Muj uzasnej chlupac se ofrnuje nad zverinou kterou jeste pred mesicem hltal jako by zitrek nemel prijit :D Fakt sem neveril vlastnim ocim, kdyz sem mu nandal klasickou vonavou davku zverinoveho kompletu od BDyummy a jeste po minute byla miska temer plna :D Spajk delal jak kdyz to ma za trest :D jako zere to, ale za jakou dobu a to byla zrovna zverina jeste pred mesicem jeho nejoblibenejsi. Jinak Hovezi komplet a kureci, sbasti jak nic, pacholek jeden:D
    INXS
    INXS --- ---
    Bony nemá rád brokovnici a květák, může jablko, mrkvičku, saláty, špenát, rukolu ..
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    IHNAT: Nakouham do mletiny a miska je vymetena. Krouham najemno treba celer, mrkev, petrzel, kvetak najemno nasekam, z brokolice milujou kostaly, chroupou je samotny. Nenadyma je to, neprdi. Samoze jim toho nedam kilo, zkratka primerene.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    a mám ještě dotaz na zeleninu, jedna veterinářka mi říkala, že by psi neměli žrát brokolici, květák a asi ani celer kvůli nadýmání, že by jim to mohlo způsobit torzi. Ovšem co jsem čet, tak to psíkům dáváte, ale taky že to moc nechtěj- v případě toho celeru teda.. Tak jak se na různý druhy zeleniny vaši psi tváří?
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    ZMYJKA: ahoj, já jsem někde četl (a bylo to teda myslím v souvislosti s vlkama), že starší jedinci spíš žerou vnitřnosti než svalovinu právě kvůli snazší stravitelnosti, tak zkus dávat psovi víc vnitřností
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ha, už koukám, dneska koupíme a budem se tím dávkovat i my:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    no, potřebuju do něj narvat vitaminy..
    lichořeřišnici koupím v lékárně?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    DOLORES: mně kočka odmítla žrádlo s echinaceou pozřít, i když psi ho žrali. A to je docela nevybíravá. Ale tohle může být individuální. Zato lichořeřišnice jí nevadí.
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    me se osvedcil rakytnikovy sirup a echinacea - pro psa
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    čičík má atb a nejspíš nemoc, která se projevuje u oslabených jedinců.. co mu přidávat do žrádla, aby měl co nejvíc vitaminů?
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    STHENO
    STHENO --- ---
    ZMYJKA: ja by som povedala,z e je to normalne a nic vynimocne, znizila by som davku, ale len trosicku a zmenila pomer masa a kosti v prospech kosti. ked je babicka, tak jej viac vapnika neuskodi. mozno zmenit tiez typ masa, koli zhodeniu hmotnosti - zamerat sa na menej tucne typy, ak mas moznost, tak pridaj ryby. kazdopadne nie som veterinar a ak pisem blbosti, tak prosim, aby ma nejaky opravil. :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mám takový veterinárno-barfovací dotaz - moje veterinářka nemá proti barfu výhrad, ale nebarfuje a nemá s tím zkušenosti. No a čubě teď při gerontovyšetření vyšla malinko vyšší bílkovina v krvi (tuším 9,24 a to byla na lačno), moč v pořádku, všechno ostatní v normě, takže ledviny by to být neměly, spíš to prý vypadá na vysoký příjem bílkovin ve stravě. Je to už babička a je fakt, že seniorům se obvykle dávají na bílkoviny míň bohatá krmiva. Zároveň ale malounko přibrala (ne moc, ale chtěla bych to stáhnout zpět), takže úplně nepřichází v úvahu přidávat přílohy - a teď otázkou je, jestli tu hladinu bílkovin sníží i snížení krmné dávky při stejném poměru, nebo jestli jí mám dávat stejnou (na hmotnost) krmnou dávku s vyšším obsahem zeleniny, nebo nižší dávku s vyšším obsahem zeleniny... a jestli někdo nemáte odhad - zkušenost - o kolik jí ten příjem bílkovin mám snížit (ideální váhu má 6,5 a teď má 7,1).

    A nebo jestli někdo nemáte zkušenost s tím, jak na tom jsou s bílkovinama v krvi psi na barfu obecně - jestli to vlastně není normální.
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    CAMELLA: jo to už jsem se taky dočetla, v tom případě je lepší jim to ani nedávat, protože to docela vydrží co jsem tak koukala.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TERRORIST: maso se testuje na parazity, opravdu ne na ach, protože ach není na člověka přenosná.
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    TERRORIST: našla jsem k tomu jeden docela zajímavej článek, to aby člověk se psem nechodil ani do lesa.
    Myslivost - Aujeszkyho choroba v České republice
    http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2012/Brezen--/Aujeszkyho-choroba-v-Ceske-republice.aspx
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    SNELA: Taky jsem takyhle dostávali maso od myslivců a co vím, tak bylo předem testovaný jestli je v pořádku. Záleží jestli bylo určený pro konzumaci. JInak takhle upravenený maso už vázne není masem, ale jen hmotou.
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: prevarenim ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam