MATHEA: vím, jak to myslela, nejsem hloupá....., na druhou stranu, Mia je hodně temperamentní a vyběhat se prostě musí, má velký rozptyl, což samozřejmě přináší i riziko, že se ode mě někdy vzdálí na větší vzdálenost a trvá nějakou chvíli, než zaregistruje, že jí volám nebo tak, na druhou stranu si psů obecně nevšímá a už vůbec nevyvolává konflikty. běžně ji venčím s balónkem, kde ji zajímá jen balónek a neodbíhá ode mě, na koni to jaksi nejde...
Lidi vždycky nejlíp raděj, když se v té situaci nenacházejí, ale zkuste se do té role vžít, nemáte vibrační obojek, máte temperamentního psa, na vodítku venčit prakticky nejde, jste na ní sama, takže veškeré venčení závisí jen na vás a chcete pro psa to nejlepší...., s obojem fungovala dobře..., bez obojku je to s ní složitější, ale období, kdy ho nemáme se snažíme nějak překlenout s balonkem, koněm.
Svoji chybu uznávám, mám mít psa 100 % vychovaného a přiznávám, že hluchou takhle vycepovanou nemám. Ale rozebírat to tady dál nechci...., chtěla jsem jen poradit s krmením, ne rozebírat tady, čí to byla chyba, protože to mi v tuhle chvíli opravdu moc nepřidává při představě, jaká léčba nás čeká a čím si Mia momentálně prochází....