• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    THEIA
    THEIA --- ---
    NICKIE: zrovna vcera po vyzdvihnuti druhej richbarf objednavky som chcela podat varovanie ze morkove kosti u nich su z dinosaura:))
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    NICKIE:
    a tady je dukaz. Necekala jsem, ze kosti budou tak velky, takze se mi nikam nevejdou a psy dneska ceka nocni smena na balkone, nez je dozuzlaj
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    PETRA_CHATEAU: dnes jsem ho vyzkousela a musim rict, ze super.. ochota, komunikace, maso, jsem nadsena...navic ho mam za rohem, ale nakonec jsem si to nechala dovezt ten jeden kilometr a ani jsem snad neplatila ty 4 koruny:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ty makrely vypadaj krásně! asi taky vyzkouším.)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MATHEA: taky sem na to koukala a konstatovala, že to bych teda živit nechtěla :D Moji psi by to měli na dva týdny :DDD
    THEIA
    THEIA --- ---
    MATHEA: to je len snidane- makrely s bananom, jej cez zimu strasne dopriavam:) a stale je 50kg hubenour, chcela by som mat jej metabolismus.))
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    THEIA: :)) twe to je mnozstvi, co maj moji 2 psi (60kg zivy vahy) na 2 dny:D
    THEIA
    THEIA --- ---
    Hypnotizovanie makrel u nas doma:) (predchadzal tomu zachvat prdlosti pocas ktoreho urvala kabel v pozadi)


    THEIA
    THEIA --- ---
    PETRA_CHATEAU: dakujem za tip, dnes som vyzdvihla prvu objednavku a je to fakt parada. Brala som makrely, drstky, krutu(ta je v baleni pre ludi), hovezi svalovinu a krajene morske ryby. Na rano rozmrazujem makrely a moja doga je z nich uz teraz uplne v tranze:)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    nový e-shop
    RichBarf
    http://www.richbarf.cz/

    určitě ho hned příští týden vyzkoušim, závozy od ostatních sou pro nás moc velký a tohle se dá osobně vyzvednout na několika místech v praze, jedno z nich mam pár zastávek tramvaje. pak podam report
    SNELA
    SNELA --- ---
    BONIE: já myslím, že z každé změny k lepšímu se zlepšuje všechno - jak u psa tak u člověka. U nás teda moc vliv na línání nemá, ale psi maj krásnou srst.
    BONIE
    BONIE --- ---
    máte prosím zkušenosti s tím, že by se po nasazení barfové stravy eliminovalo línání? byl tu dneska kamarád, který takto svého psa krmí a zatímco z naší fenky sněžily chlupy, jejich pes měl srst lepší, než mám já vlasy :) prý to tak má od doby, kdy začali barfovat..
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MIKEYLA: chuderka mala, tak ale hlavne, ze se lepsi a rychle hoji, urcite i ta bolest brzo ustoupi... myslim na vas
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MIKEYLA: skvely, dekuju! Pro osmikilovyho psa mozna teda jeste nizsi davka. Premyslim, ze po dobu rekonvalescenco po kastraci bych ho holkam nasadila, ale asi to nebude nutny.

    Nutny to asi nebude ani z toho duvodu, ze Cookie zacina znackovat na kazdym kroku, to vypada, ze se kazdym dnem rozhara a Bibi ji po tydnu bude nasledovat jako minule. Parada, to jsem s nima chtela v breznu jit, vsecko naplanovany.... :-/
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    LOVETHIEF: v lékárně mi doporučili cca 5 tablet denně, je to ten červený pro lidi a jinak lidi berou normálně až 10 tablet 3 krát denně...., posiluje to prý i účinek ATB....,

    jinak už to vypadá moc pěkně, ale když jí to vyplachujeme, musíme ve dvou:(((, takový řev, co vydává, to je šílený:(, musí jí to hrozně bolet:((
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Z trochu jinýho soudku - mám teď pěkné srovnání krevních testů, protože jsme je čubě dělali v rozmezí měsíce - v lednu měla vyšší bílkovinu v krvi - 9,41 tuším, v moči ne, takže veterinářka dospěla k závěru, že je to asi stravou bohatou na bílkoviny. Podotýkám, že čuba měla za sebou kratší období (asi tři dny) kdy dostávala jenom maso (u mámy na baráku, nemáme tam mixer, tak prostě dostala kuře), pak pár dní normálního krmení a večer před testama dostala čisté telecí (nebyl to úmyslný pokus, prostě mě to nenapadlo). Po měsíci, kdy jsem krmila naprosto normálně směsí, kterou krmím vždycky, akorát nižší dávkou, protože čuba trochu přibrala + jsem přidala víckrát zelené držky, má bílkovinu v krvi asi 7,38, takže naprosto v normě.

    Jinak jsme dělali kompletní biochemii i moč a sono (čeká nás let letadlem a chtěla jsem vědět, jestli je fit) a témeř dvanáctiletá čuba druhým rokem na barfu prošla na jedničku :) Až na postupující šedý zákal a to že se mi zvolna mění v prasátko bradavičnaté je zdravá :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Jak davkujete ten Wobenzym?
    Jde normalne o ten lidskej v cerveny krabicce?
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    MATHEA: vím, jak to myslela, nejsem hloupá....., na druhou stranu, Mia je hodně temperamentní a vyběhat se prostě musí, má velký rozptyl, což samozřejmě přináší i riziko, že se ode mě někdy vzdálí na větší vzdálenost a trvá nějakou chvíli, než zaregistruje, že jí volám nebo tak, na druhou stranu si psů obecně nevšímá a už vůbec nevyvolává konflikty. běžně ji venčím s balónkem, kde ji zajímá jen balónek a neodbíhá ode mě, na koni to jaksi nejde...


    Lidi vždycky nejlíp raděj, když se v té situaci nenacházejí, ale zkuste se do té role vžít, nemáte vibrační obojek, máte temperamentního psa, na vodítku venčit prakticky nejde, jste na ní sama, takže veškeré venčení závisí jen na vás a chcete pro psa to nejlepší...., s obojem fungovala dobře..., bez obojku je to s ní složitější, ale období, kdy ho nemáme se snažíme nějak překlenout s balonkem, koněm.

    Svoji chybu uznávám, mám mít psa 100 % vychovaného a přiznávám, že hluchou takhle vycepovanou nemám. Ale rozebírat to tady dál nechci...., chtěla jsem jen poradit s krmením, ne rozebírat tady, čí to byla chyba, protože to mi v tuhle chvíli opravdu moc nepřidává při představě, jaká léčba nás čeká a čím si Mia momentálně prochází....
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MIKEYLA: nechci bejt hnusna, ale vim, co tim Fifajz myslela a ze to nebylo mireny proti tobe. Jen proste to ber tak, ze vina je na obou stranach. A holt hluchou cubu musis hlidat vic, vic resit, vim, ze to vis, ale nejde pak rict "ona je hlucha, takze ostatni musej delat to a to", jeslti mi rozumis. Nikdo vam nepreje, co se ji stalo, to snad vis.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: když vidím velkýho psa na vodítku, tak odhaduju, že bude asi problematickej a psy si volám k sobě včas, ale když vidím, že je na volno a majitel se nějak nevzrušuje naší přítomností, tak prostě beru, že pes bude v pohodě..., to mi přijde jako logický..., nehledě na to, že tenhle majitel psa ani nereagoval na to, že se blíží kůň..., no coment...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    a když vím, že mám psa agresivního, tak si ho prostě hlídám o to víc....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam