• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    IF_
    IF_ --- ---
    PETRA_CHATEAU: Ja uz kolagen davam,ale mam sportovniho psa a je mu 7.To je asi dle uvazeni.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PETRA_CHATEAU: záleží asi na každým, jak si to kdo udělá. Jestli pár krát do týdne větší množství nebo denně po menším, ale je fakt, že denně olej nedávám...., ale jestli Lola prospívá, tak jí to asi svědčí:).

    Já dávám olej cca 3 krát týdně, roboran cca 2 krát dvě lžičky, vejce cca 2 krát týdně, pangamin jsem ted nedávala, sem tam zelený řasy, ale taky od oka...., občas přidávám rozvařenou rýži, občas jáhle...., občas tvaroh (milostpán Amir konečně začal žrát mléčný výrobky, ale musí z ruky), jinak nee:)), no ale řekla jsem si, že se konečně trošku inspiruju tou šikovnou knížkou o barfování, když ji mám doma:) a zkusím se vrhnout do svačinek (v rámci snédaní) a nějakých receptů na domácí jogurt:)), jo a ještě bych chtěla přidávat směs mletých oříšků, ale nemám mixér na ořechy.., ale až pořídím, tak zajedem i oříšky:), semínka..
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    PETRA_CHATEAU: jo ahaa, ty mluvis o poctu doplnku celkem a ne o cetnosti podavani, tak to uz jsem uplne doma :) v podstate davame totez co vy - olej, pangamin, roboran, ale spis tak nejak jak si vzpomenu ehm.. ale ze zacatku v tom byl presny rad, co ktery den ma byt :) kolagen imho neni u mladeho psa nutny (pokud nema nejakou vetsi zatez) a nejak uz ani nevim co dalsiho bych ji teoreticky mohl davat..
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FREETEKK: myslíš, že je to moc? já právě vim, že někdo dává i kolagen a jiný věci na klouby a eště x dalších věcí. já dávám tyhle tři věci, trošku každej den a je to celkem přírodní. už takhle krmim rok a půl a čuba dost prosperuje. tak mi to přijde ok
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    PETRA_CHATEAU: v pohode, jenom jsem si potreboval udelat jasno mezi nechci to prehanet a kazdy den :)
    INXS
    INXS --- ---
    pošlete jí to někdo já nemam na nyxu dost místa abych to sem flákla nebo mi dej pls mail v poště
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FREETEKK: no když píšu každej, tak asi jo. pangaminu dostává jednu tabletku a oleje jedno pumpnutí
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    PETRA_CHATEAU: kazdy den?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BOTINKA: každej den dávám lososový olej a pangamin, tak obden dávám roboran, jinak nic. nechci to s těma doplňkama přehánět, když to má být přirozená strava
    INXS
    INXS --- ---
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BOTINKA: jo, ze začátku mu můžeš trochu povařit i to maso. ty mléčný dny nejsou zas až tak zásadní, ale psům toprostě chutná
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BOTINKA: už to mam od oka, dělam si zeleninovo ovocný směsi do krabiček a mrazim to a pak jí ke každýmu jídlu kydnu lžíci. jestli je posírací, tak mu k tomu ze začátkou zkus dávat rozvařenou rýži
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BOTINKA: mléčným dnem bych nezačíla, začni libovým masem (kuřecí nebo krůtí prso) a k tomu mu dej strouhanou mrkev, můžeš přidat trochu rýže. takhle ho krm pár dní, když bude v pohodě, začni přidávat vnitřnosti, další druhy masa, kosti. s kostma nějak rozumně, aby se ti neucpal.)) taky si dej pozor třeba na vemeno, je hodně tučný a některý psy se z toho poserou. no a přidávej pak i další druhy zeleniny a ovoce, já dávám všechno strouhaný. uvidíš, jak mu bude chutnat a jak to bude trávit, je to hodně individuální. některý psy syrový za začátku nechtěj, tak se jim to zpařuje. lola je popelnice a byla komplet na barfu za pár dní a úplně v pohodě, ale ona se nepo snad nikdy z ničeho
    IF_
    IF_ --- ---
    MONIA: Tak to je trochu jiná :)
    MONIA
    MONIA --- ---
    IF_: rekla bych ze zalezi od psa, muj pes je granular a kosti snasi velmi dobre...ale je pravda,ze je dostava uz od mala :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAMELLA: díky za tip, ale Rubenal má základní nevýhodu - tablety...
    IF_
    IF_ --- ---
    Mohlo by se někomu hodit.

    LIDL - správná volba. Kvalita je u nás na 1. místě
    http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-40CD07CF-BC654B85/lidl_cz/hs.xsl/index_31816.htm
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Dělej, jak myslíš. Osobně si ale nemyslím, že bys jí tím pomohla. To už spíš třeba osvědčený přírodní lék Rubenal, ten opravdu pomáhá, ale jinak cokoliv co působí močopudně bych prostě kočce s chycenými ledvinami nedávala.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAMELLA: není ledvinářka, má lehce zhoršené hodnoty a kopřiva je jednou z nejjemněji působících bylin které právě pomáhají činost ledvin zlepšovat. (viz složení bylinných veterinárních připravků např:

    Zatím mi prochází udělat kopřivový čaj ve vývaru (mimochodem je to moc dobré) a naředit tím žrádlo. Nasekané budu testovat až vyrostou, ale myslím že to neprojde.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUZKAOU: spíš bych přemýšlela, jestli je takový čaj pro kočku ledvinářku vhodný. Nejsem si jistá, že močopudně působící čaj je to nejlepší, spíš bych řekla naopak.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZUZKAOU: nevím jak čaj, ale spařené kopřivy mi nasekané v mase kočka normálně žrala. Čuba taky, zato pes po nich blil. Ale nevím, jestli maj kopřivy stejný efekt jako čaj...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zkoušel jste někdo nějak propašovat do koček kopřivový čaj? (zlepšení funkce ledvin)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    nechcete nekdo makrely? mam tu tri kila, z richbarfu, a ani jedno zvire to nezere:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam