• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jo a počítal jste někdo, na kolik vás tak zhruba vyjde denní krmná dávka?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pěkně prosím -je někde záloha tabulky na krmné dávky, té co na nástěnce nefugnuje?

    (respektive potřebuju promyslet dávkování šestikilovýmu postaršímu kocourovi, co potřebuje shodit tukový zábal)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IF_: To nevím, tak detailní informace nemám.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: plus u štěňat je problém při přezubování, jak vše okusují, tak se jim to může dostat do těla přes dásně
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: musí se zranit. Niméně teoreticky stačí i drobná rána
    IF_
    IF_ --- ---
    INUSHKA: A bylo to vylozene z bezneho pobytu u koni jo?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IF_: Nemožné to rozodně není, u ségry v ordinaci, kde dělá, nedávno jeden pes na tetanus umřel. A asi o měsíc dřív jiného horko těžko zachránili.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    LOVETHIEF: tady je k tomu diskuse. nemam cas ji projit celou, ale vypada to, ze tam je tabor pro a tabor proti. http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_6774_0.html
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: psi jsou méně vnímaví než ovce nebo člověk, ale chytit ho samozřejmě mohou.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CAMELLA: oka, diky:]
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERCA_ZABA: pár stovek. A tedy je potřeba počítat, že to taky není uplně tutovka - tasemnice třeba lze odhalit jen když pouští články, to ani směsný vzorek nespasí.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    a kolik stoji takovej rozbor?
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: S tim tetanem prave nevim,nam to na agi doporucuji pac behame u koni a vetka mi zas rekla ze je to blbost ze je prakticky nemozne aby to pes chytil :O
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: člověče teď ti nevím, jak moc se toho zrovna z koní na psy v tomhle směru přenáší, mám pocit že koně mají jiné škrkavky a hlísty než psi, tasemnici z koňských bobků myslím taky nechytí... Řešily jsme takhle z vetkou králičí bobky a říkala že by to taky mělo být bez rizika. Psi u koní by měli být očkovaní proti tetanu, to jo, ale nevím jak moc je tam vyšší riziko začervení.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TATEREZA: znam par lidi, co davaji zamerne svym psum cesnek
    Je teda tohle uplna kravina a vycucany z prstu? Taky jsem totiz premyslela, ze coklinam do jidla k zelenine, co uz jim davam (mrkev, paprika, rucola, petrzalka...) budu obcas pridavat trochu cesneku.

    Česnek a cibule jsou zdravé jen pro lidi

    Tyto potraviny jsou nebezpečné a toxické. Neplechu dělají sirné sloučeniny, které mají vliv na červené krvinky. Poškozují hemoglobin, který potřebují zvířata i lidé k přenosu kyslíku.

    Otrava se může projevit do 24 hodin, ale i po několika dnech. Vaši psi trpí bolestí břicha, průjmem, zrychleným dýcháním, dušností. Pes je unavený a apatický. V ojedinělých případech může pejsek umřít na nedostatek kyslíku pro tkáně a orgány.
    TEEREEZAA
    TEEREEZAA --- ---
    MIKEYLA: ja odcervuju prirodne timhle http://www.baron.cz/pes/odcervovaci-byliny-pro-psy-3339-k-X000562-X000644.html, mam doma stene a jsem s tim spokojena. Taky jsem hledala nejakou prirodni variantu a tohle melo super reference..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    No, hodne se pohybuji mezi konma a i pres to, ze kone odcervujeme cca 3 krat rocne, dle rozboru byvaji zacerveni. Moji psi jsou popelnice a radi se ladujou konskyma koblihama, takze tam to riziko docela hrozi.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: já to dělám, neodčervuju už několik let (se dvěma výjimkama, když sem domů přitáhla venkovní kotě a když sem si vzala Lokiho z útulku, to jsem to odčervila všechno dvakrát ve 14 denním intervalu) nechávám jednou ročně udělat rozbor (když jsou jinak zvířata v pohodě) a výsledky zatím vždycky čistý - klasický zvyk odčervovat jednou ročně je naprosto na nic - odčervení má smysl ve chvíli, kdy je zvýšené riziko - u březích fen a štěňat, při kontaktu se začerveným zvířetem nebo po pobytu psa v rizikovém prostředí, a pak to chce udělat pořádně - tj. ne jenom jednou.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    FIFAJZ: to uz me taky napadlo, rozbor mas 100%, delame to hodne konim..a nez je porad necim futrovat, to si to radeji necham zjistit..
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    MIKEYLA: nemam vlastni zkusenost, ale kamaradka pouzivala jako prirodni odcervovadlo cesnek a prej nikdy zadnej problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam