• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    IM_MORTAL: Jedina nevyhoda je fakt to cestovani (cili ucit prcka na nejaky slusny granule tu a tam odmala) a mit prostory na maso v mrazaku. Jinak sama pozitiva. Vcetne ty ceny, beru maso z Falca a mistnich jatek a od reznika, tri feny hmotnostne dohromady cca 100 kg vyjdou mesicne asi na tisicovku. V mase jen, zbytek nepocitam.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ZMYJKA: jéé zoo ve dvoře mám jednu zastávku tramvají, tak to je super:) juknu na to dík:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IM_MORTAL: na nástěnce je nějaký seznam - já nejvíc Zoo ve dvoře (Arbesák) - mají Axu a Vetamix, občas otestuju něco dalšího - Zmrzlík třeba.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ZMYJKA: to o tom cestování sem četla, doporučovali tam celou tu porci sušenou, ale chápu že to neni nic levnýho.
    s tim mrazákemmě to taky napadlo, díkybohu rodiče maj velkej pulťák (bydlíme v jednom RD na různejch patrech:D) tak přinejhoršim bych to propašovala k nim. což mi připomíná, jaký využíváte prodejce krmnýho masa?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IM_MORTAL: jedinou nevýhodou, na kterou sem narazila, je cestování (do ciziny, čundry, závody...) - člověk dost dobře nemůže psovi který navíc bude v zápřahu změnit žrádlo - dá se to nahradit kvalitníma konzervama, ale ne každý pes to snese bez průjmů a navíc je to drahé, neskladné a těžké, granule lisované za studena taky jdou, ale zas ne každý pes je žere, různá sušená masa jsou drahá a ne vždy k sehnání a taky ne každému psovi sednou. Prostě je to trochu komplikace navíc, proti granulím, které umožňujou udržet stejný standard krmení všude.

    Jinak cenově je barf o něco levnější, než granule odpovídající kvality (z kvalitních surovin, superprémiovky), ale zase je s tím víc práce a chce to pořádný mrazák.

    Další problém pak může nastat když pes potřebuje veterinární dietu - ne všechny se dají vyrobit doma a hlavně u méně chutných diet může být těžké do psa jídlo vůbec dostat.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ahoj, v současné době pořizujeme pejska a rozhodli jsme se BARFovat (i na doporučení chovatelky). víceméně mám jasno, pořádně jsem pročetla knihu od novosádové, pro a proti z knihy jsem zvážila, ale i tak bych měla pár dotazů - předně jestli jste sami narazili na nějaké "proti" a za druhé - jak je to finančně. nejde mi o to abych si vypočítala že mě nějaké lepší granule vyjdou o 50kč týdně levněji, spíš jen tak informativně. (budeme mít anglického bulteriéra)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Ahoj :) ,
    v práci budeme mít v polovině října zajímavou přednášku o výživě psů a myslim, že by vás to mohlo zajímat :) .

    Toulcův dvůr - Nové poznatky ve výživě psů
    Toulcův dvůr - Nové poznatky ve výživě psů
    http://www.toulcuvdvur.cz/details/3106185-nove-poznatky-ve-vyzive-psu/
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Ono vubec do toho myho raracha dostat "vyvazenou" denni davku je nadlidsky vykon.Je vybiravej az hruza, klidne x dni nezere, do toho je dost hubeny, k tomu neni vubec zravy.., ale ted se chystame na detox od Barona, stalo to hroznych penez, ale verim, ze mu to pomuze a trosku ho to rozkrmi..:).
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: tak tuhle susenou zeleninu ted zkousime, je to ted prakticky to jedine, co mi ten vejlupek zere. Klasickou, namixovanou zel. odmita, skoncil u toho, ze odmital celou veceri jen proto, ze tam mel panacek cerstvou zel.Uz jsem byla zoufala, tak jsem zkusila tuhle od Barona a ťuk ťuk, nevadi mu v tom. Ta 500 g.nadoba za 500 g.vystaci na 3 mesice. Priste k tomu koupim jeste i to susene ovoce rovnou. Cerstve mi samozrejme taky nezere
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Meloun jak kdy, ale dneska pekne papala ostruziny.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GANBOY: čuba ne, mladej celkem ochotně a dědek blahé paměti se mi dokonce jednou do melounu prohryzal :D
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    GANBOY: muj ho ji s chuti, ale nevim, jestli je to reprezentaativni vzorek. on ji s chuti vsechno, vcetne prasku na klouby:)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    btw jak vam coklici bastej meloun?:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Tak mladej právě celkem ochotně sežral v krmení lžíci pohanky - nevařené, jenom pár hodin namočené, tak asi zatím zkusím zůstat u tohohle a uvidíme.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: Tak to nevim, zda zabere, ale vlákniny je tam dost a dobře se to míchá do masa no... tak mě napadlo to zkusit.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: a myslíš že zabere jako vláknina? Nikdy mi nepřišlo, že by zvyšovalo objem stolice... Jako na srst skvělé, ale trochu pojímavé, což mi nepřijde jako ideál na víc pevnějších bobků. Jinak ho tu mívají v normálních obchodech, co sem koukala (myslím, že to bylo lněné semínko), takže by asi nebyl problém koupit.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: Zkus sehnat lněné semínko.

    Dávkování nevim no, já dávám vše od oka, ale tak dala bych teď prostě co nejvíce.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: ono po barfu mají obvykle míň bobků a objemově menších - ty po kostech jsou sice tvrdší, ale pokud psa nepřecpeš kostma, což už není dobře, tak nejsou velké. No a na žlázky jsou prý fajn větší bobky a víc.

    Říkám si, že mu možná ty problémy začaly proto, že tady venčíme dvakrát denně (v poledne se jde jenom vyčůrat na zahradu, neb je děsné vedro), takže má o jedno kadění denně míň - z hlediska výdrže mu to problémy nedělá, jak se přes den moc nehýbe, tak se mu zjevně ani nechce (kdyby chtělo, tak by na té zahradě mohl, ale on obvykle chce kadit až po troše pohybu), ale možná to vadí právě těm žlázkám.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: achjo a ja si od barfu slibuju, ze Cookie nebude mit s tema zlazkama takovy problemy :-( Ze jako kdyz semtam skroupe kost, bude muset pak vic tlacit... a vysledek je kazdymu jasny, ze.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mám bojový úkol zvýšit mladému podíl vlákniny ve stravě - zlobí ho anální žlázky a vet říkal, že to chce větší a víc bobků, že se tenhle problém u krmení masem a zeleninou/ovocem občas vyskytuje - nějaké tipy?

    Zas mu nechci do stravy přidávat moc škrobů, což je problém vloček, rýže i brambor... Teď mu tu teda připravuju pohanku a mám tu nějaké ovesné otruby, ale naprosto si nevím rady s dávkováním...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam