• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    btw jak vam coklici bastej meloun?:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Tak mladej právě celkem ochotně sežral v krmení lžíci pohanky - nevařené, jenom pár hodin namočené, tak asi zatím zkusím zůstat u tohohle a uvidíme.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: Tak to nevim, zda zabere, ale vlákniny je tam dost a dobře se to míchá do masa no... tak mě napadlo to zkusit.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: a myslíš že zabere jako vláknina? Nikdy mi nepřišlo, že by zvyšovalo objem stolice... Jako na srst skvělé, ale trochu pojímavé, což mi nepřijde jako ideál na víc pevnějších bobků. Jinak ho tu mívají v normálních obchodech, co sem koukala (myslím, že to bylo lněné semínko), takže by asi nebyl problém koupit.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: Zkus sehnat lněné semínko.

    Dávkování nevim no, já dávám vše od oka, ale tak dala bych teď prostě co nejvíce.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: ono po barfu mají obvykle míň bobků a objemově menších - ty po kostech jsou sice tvrdší, ale pokud psa nepřecpeš kostma, což už není dobře, tak nejsou velké. No a na žlázky jsou prý fajn větší bobky a víc.

    Říkám si, že mu možná ty problémy začaly proto, že tady venčíme dvakrát denně (v poledne se jde jenom vyčůrat na zahradu, neb je děsné vedro), takže má o jedno kadění denně míň - z hlediska výdrže mu to problémy nedělá, jak se přes den moc nehýbe, tak se mu zjevně ani nechce (kdyby chtělo, tak by na té zahradě mohl, ale on obvykle chce kadit až po troše pohybu), ale možná to vadí právě těm žlázkám.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: achjo a ja si od barfu slibuju, ze Cookie nebude mit s tema zlazkama takovy problemy :-( Ze jako kdyz semtam skroupe kost, bude muset pak vic tlacit... a vysledek je kazdymu jasny, ze.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mám bojový úkol zvýšit mladému podíl vlákniny ve stravě - zlobí ho anální žlázky a vet říkal, že to chce větší a víc bobků, že se tenhle problém u krmení masem a zeleninou/ovocem občas vyskytuje - nějaké tipy?

    Zas mu nechci do stravy přidávat moc škrobů, což je problém vloček, rýže i brambor... Teď mu tu teda připravuju pohanku a mám tu nějaké ovesné otruby, ale naprosto si nevím rady s dávkováním...
    IF_
    IF_ --- ---
    LA_PIOVRA: Mne je tohle jasny,ale i tak je samozrejme lepsi pouzivat cerstvou.Tohle ale neni spatna varianta na cesty.A susak nemam.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GANBOY: mrkev obsahuje 88% vody, cili v pripade (uplneho) vysuseni jde o 44kg mrkve ve smyslu primarni suroviny, cili 18,-/kg za primarni surovinu + naklady na suseni + cena za to, ze nemas doma pul metraku mrkve uskladneny v piskovem lozi:)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    IF_: jako platit 800 za 5kg mrkve... ty lidi co to koupi snad nemaj soudnost.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: můžeš, ale musíš je podrtit, jinak holkama jen prodjou bez efektu
    IF_
    IF_ --- ---
    A zde také pár nových produktů.

    Náš sortiment
    http://www.akoira.eu/Akoira/Sortiment/Sortiment.html
    IF_
    IF_ --- ---
    Sympatický, ale drahý:/

    ZELENINA | Sušená zelenina | Mražené maso pro psy a další suroviny pro BARF
    http://www.masopropejsky.cz/masopropejsky/eshop/3-1-ZELENINA/19-2-Susena-zelenina
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    No budu to muset nejak poresit, protoze uz jsem se pro ten barf konecne nadchla a rozhodla. Nasla jsem nejakej shop pres net, kterej ty ceny ma do 4 euro za kilo, coz teda taky neni zadna lace, ale furt si rikam, ze muzu bejt rada, ze nemam doma 40ti kilovy labradory napr.
    Pro zatim krmim tak, jak doposud, objednala jsem suseny mlety sipky, lososovej olej, micromineralu mam zasoby... At jsem pripravena, ze ano.
    Tak me napadlo. Pro sebe jsem si objednala konopny loupany seminka, ze jako jsou desne zdravy a bla bla.
    Myslite, ze je sem tam muzu prihodit do zradla i psum?
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    nebo v supermarketech maj odrezky mas, ktery vyhazujou. taky bych asi zkusila obejit tyhle masoprodejce a domluvit se s nima na symbolicky cene
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: No fuj:/ Co zkusit ukecat nejakyho reznika na zbytky?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: podle wiki je Holandsko země, kde aujeszkyho choroba v domácích chovech je (http://cs.wikipedia.org/wiki/Aujeszkyho_choroba - ale může to být stará informace), což znamená, že proti ní domácí chovy můžou očkovat (ale nemusí - země prohlášené za aujeszkyho choroby prosté očkovat nesmí), ale taky že maso může být velmi snadno infikované, takže bych nepřevařeným vepřovým určitě nekrmila.

    Jinak o cenách za maso v cizině mi ani nemluv - Izraelci vůbec něco jako maso pro psy neznaj a obecně je tady maso dost drahé, takže i ti moji pidi psi tu prožerou majland.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TATEREZA: jo, omlouvam se, v Holandsku jsem
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    LOVETHIEF: a kde jsi? asi v zahranici, co..ja kupuju normalne v masnach nebo ve velkym v globusu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam