• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    KETA
    KETA --- ---
    tak můj pes ten Fit crock žere, paráda! :) zblajznul testovačku jak pro štěňata, tak ten klasik.. objednám mu ale radši ten klasik, líp se kouše + pár konzerv Christopherus, co mají taky na Baronu a budeme to střídat :)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    me docela pekne zrali Marcus m., ale Fit crock skoro vubec, uz ani jako pamlsky..Zeleninu na cestovani bych resila susenym drcenym od Barona (my to mame jako standard u psa nezravce (cetstvou bohuzel nezere, ani mixovanou) a maso asi konzervama. V tech levnych ale neni temer zadny maso (jen 5%, zbytek cosi, co snad ani nechci vedet)..Me granule zere bohuzel jen popelnice, do druhyho narvu stezi maso..
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    GANBOY: dík:)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    IM_MORTAL: mame dva psy (pod 30 a decentne nad 30 kg) nevim jestli je to teda tten pravej barf ale:
    maso: 175kc tejden
    rezje testoviny: cca 40kc tejden
    zelenina cca 30kc tejden

    + je pouzivame jako zivou popelnici, takze uvadelej salat, zbetek melounu...

    + do toho cpem ty dokrmovaci sracky zejo, ale ty uz netusim co jak stalo:)
    SHAIKA
    SHAIKA --- ---
    Ahoj,
    při stěhování jsem našla téměř nepoužitou kilovku Nutri Mixu. Oficiálně teda prošla v březnu, ale normálně voní a nevypadá, že by byla nějak jetá. Tak pokud byste ji někdo využil, předám ji zadarmo v Praze. :-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KETA: my ted byli tri tydny na cestach a arnost byl jenom ma konzervach + testoviny, rejze, zelenina.. a kdyz sme sli nakoupit do kramu, tak sem mu koupila maso.. v pohode to prezil:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CYRILA: taky to vypadá jako krmivo pro králíky, ale větší a moje zmlsaná čuba se na to taky šklebí a nežere to :D Pes a kočky (dvě ze tří, přičemž jeden z nich je ochoten sežrat i to krmivo pro králíky, takže se nedá brát moc vážně :D) to žerou.
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    my jsme měli na zkoušku fit-crock (první můj dojem byl, že to vypadá spíš jak krmivo pro králíky), čuba se na to dost šklebila a samotný to žrát nechtěla, ale ona není nějaká superžravá. by mě zajímalo jak jsou na tom chuťově ty další značky za studena lisovaný, protože taky občas řešíme cestování...
    IF_
    IF_ --- ---
    KETA: Hlavne bych radsi vyzkousela predem,mne to prakticky nezere ten Fit crock.
    KETA
    KETA --- ---
    ZMYJKA: paráda, zrovna na ten Fit Crock na Baronu koukám :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    lukullus mám pro lolu, zatim ozkoušeno jen na víkendových akcích a dobrý. žere je s chutí, jenže ona žere s chutí asi tak přibližně všechno .))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZMYJKA: jinak Lukullus má zas víc typů, takže lepší volba pokud je pes na něco alergický a větší výběr "chutí".
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KETA: Fit Crock od Barona - tam je plus že mají i malou velikost a verzi pro štěňata, která se dá dávat i aktivním psům, Markus Muhle a Lukullus - ve všech je dost vlákniny, takže pes najednou hodně kadí, mladej mi je žere ochotně, ale baba je odmítá a až na ten Fit Crock jsou dost velké, i když snadno ukousatelné (zvládnou mi je i kočky). Osobně bych asi do budoucna volila ten Fit Crock - větší výběr typů - dřív bývaly fajn spíš pro trochu obézní psy, aktivní na nich hubli, ale ty štěněcí jsou fajn.
    KETA
    KETA --- ---
    ZMYJKA: jakou značku granulí lisovaných za studena máš vyzkoušenou?
    v září se chystáme na 3 týdny do zahraničí a přemýšlím, čím psa krmit.. kvalitní konzervy + tyhle granule by mohla být dobrá alternativa
    dík
    IF_
    IF_ --- ---
    FIFAJZ: Taky delam cerstve prilohy kazdy den plus doplnky...a uz predem musim premyslet co dam zutra/vecer plus kosti obvykle nakupuju cerstve.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: tak já to třeba obludám musím mixnout, protože jinak by mi čuba tu zeleninu vyplivala, takže je to tak jednou za tři dny tak na půl hoďky s mixerem a třeba mytí mixeru pak nesnáším :D Ale za ty happy výrazy mi to stojí, no :)
    A člověk na to musí víc myslet - víc plánovat - jak to rozmrazování, tak nákupy. Jo a když hafani nedojí, tak je to taky větší opruz než s granulema. Ale zas obvykle dojí, protože jim to jede víc než granule.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    IM_MORTAL: Vsak jo, ja se nejsem ve pri, hned na pocatku jsem psala o mrazakovych prostorach. A byly doby, kdy jsem nemela velkej box, tak se halt kupovalo casteji v mensim mnozstvi. Mne osobne vlastni priprava krmeni tri fen zabere odhadem tak deset minut, max 15 min, vcetne zeleniny.
    Ale kdyz ma clovek radost, ze psovi chutna, rad si ctvrt hodiny najde. Nemluve o sberu hoven pak, nebetycny rozdil exkrementu psa krmenyho syrovym a granulema. :)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    FIFAJZ: ale tak dovedu si představit, že jsou lidi, kterým by i pár minut navíc dokázalo takovouhle věc rozmluvit. mě to nevadí. ráda vařim, i když o vlastně nebude vaření v pravým slova smyslu. taky si vem, že ne každej má mrazák, aby mohl nakupovat jen jednou do měsíce, takže tim stráví holt dýl. možná nějaká ta zelenina - krájení, pokud nemáš robota...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    IF_: Tak je fakt, ze vyndat maso vecer z mrazaku, nechat ho do druhyho vecera rozmrznout v zakrytym hrnci a pak pripadne nakrajet zabere o par minut dyl (si to jednou stopnu, kdyz zapomenu maso vyndat a musim dat nouzovku bobulovitou, o kolik je priprava masa delsi), nez nasypat bobule a zalejt horkou vodou. Nakup masa probiha jednou mesicne zhruba, ve velkym. To vic casu stravim u reznika ve fronte na maso pro lidi. :)
    IF_
    IF_ --- ---
    IM_MORTAL: Zaporem taky jednoznacne je cas a prace kterou musis obetovat kazdodeni priprave,nakupum.apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam