• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    IF_
    IF_ --- ---
    FIFAJZ: Taky delam cerstve prilohy kazdy den plus doplnky...a uz predem musim premyslet co dam zutra/vecer plus kosti obvykle nakupuju cerstve.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: tak já to třeba obludám musím mixnout, protože jinak by mi čuba tu zeleninu vyplivala, takže je to tak jednou za tři dny tak na půl hoďky s mixerem a třeba mytí mixeru pak nesnáším :D Ale za ty happy výrazy mi to stojí, no :)
    A člověk na to musí víc myslet - víc plánovat - jak to rozmrazování, tak nákupy. Jo a když hafani nedojí, tak je to taky větší opruz než s granulema. Ale zas obvykle dojí, protože jim to jede víc než granule.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    IM_MORTAL: Vsak jo, ja se nejsem ve pri, hned na pocatku jsem psala o mrazakovych prostorach. A byly doby, kdy jsem nemela velkej box, tak se halt kupovalo casteji v mensim mnozstvi. Mne osobne vlastni priprava krmeni tri fen zabere odhadem tak deset minut, max 15 min, vcetne zeleniny.
    Ale kdyz ma clovek radost, ze psovi chutna, rad si ctvrt hodiny najde. Nemluve o sberu hoven pak, nebetycny rozdil exkrementu psa krmenyho syrovym a granulema. :)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    FIFAJZ: ale tak dovedu si představit, že jsou lidi, kterým by i pár minut navíc dokázalo takovouhle věc rozmluvit. mě to nevadí. ráda vařim, i když o vlastně nebude vaření v pravým slova smyslu. taky si vem, že ne každej má mrazák, aby mohl nakupovat jen jednou do měsíce, takže tim stráví holt dýl. možná nějaká ta zelenina - krájení, pokud nemáš robota...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    IF_: Tak je fakt, ze vyndat maso vecer z mrazaku, nechat ho do druhyho vecera rozmrznout v zakrytym hrnci a pak pripadne nakrajet zabere o par minut dyl (si to jednou stopnu, kdyz zapomenu maso vyndat a musim dat nouzovku bobulovitou, o kolik je priprava masa delsi), nez nasypat bobule a zalejt horkou vodou. Nakup masa probiha jednou mesicne zhruba, ve velkym. To vic casu stravim u reznika ve fronte na maso pro lidi. :)
    IF_
    IF_ --- ---
    IM_MORTAL: Zaporem taky jednoznacne je cas a prace kterou musis obetovat kazdodeni priprave,nakupum.apod.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IM_MORTAL: ono granule se tráví jinak než maso (ty klasické, ty za studena lisované jsou podobnější, ale zas řadě psů nechutnají), takže náhlý přechod není ideální - i psovi, který z toho nemá zjevné potíže, to zažívání trochu rozhodí - což ti může být jedno se psem na chatě, pokud nemá nějaké těžké průjmy, ale třeba už na závodech je to fakt blbý. Ale já mám malé psy, takže to ty konzervy celkem řeší.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    ja na cesty taky granule a nebo koupim v bille nebo albertu takovy ty vakuovany kureci krky, srdce nebo zaludky. nejlip primo v ty destinaci, kam jedu. i kdyz pro tu nasi bestii aspon tri, protoze to prodavaj po nejaky ctvrt kilu, ale stoji to do dvacky. ale on je takova popelnice, ze na nej obcasny granule nemaj zadnej dopad. ja beru odrezky veprovyho a hoveziho, moc pekny maso, kilo za osm korun. za stejnou cenu odrezky vnitrnosti. a nad ramec ruzny kosti, kuze, nozky atp.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    FIFAJZ: to mě napadlo, jestl ise to dá třeba jednou tejdně kombinovat s granulema. dík za info:)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    IM_MORTAL: Jedina nevyhoda je fakt to cestovani (cili ucit prcka na nejaky slusny granule tu a tam odmala) a mit prostory na maso v mrazaku. Jinak sama pozitiva. Vcetne ty ceny, beru maso z Falca a mistnich jatek a od reznika, tri feny hmotnostne dohromady cca 100 kg vyjdou mesicne asi na tisicovku. V mase jen, zbytek nepocitam.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ZMYJKA: jéé zoo ve dvoře mám jednu zastávku tramvají, tak to je super:) juknu na to dík:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IM_MORTAL: na nástěnce je nějaký seznam - já nejvíc Zoo ve dvoře (Arbesák) - mají Axu a Vetamix, občas otestuju něco dalšího - Zmrzlík třeba.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ZMYJKA: to o tom cestování sem četla, doporučovali tam celou tu porci sušenou, ale chápu že to neni nic levnýho.
    s tim mrazákemmě to taky napadlo, díkybohu rodiče maj velkej pulťák (bydlíme v jednom RD na různejch patrech:D) tak přinejhoršim bych to propašovala k nim. což mi připomíná, jaký využíváte prodejce krmnýho masa?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IM_MORTAL: jedinou nevýhodou, na kterou sem narazila, je cestování (do ciziny, čundry, závody...) - člověk dost dobře nemůže psovi který navíc bude v zápřahu změnit žrádlo - dá se to nahradit kvalitníma konzervama, ale ne každý pes to snese bez průjmů a navíc je to drahé, neskladné a těžké, granule lisované za studena taky jdou, ale zas ne každý pes je žere, různá sušená masa jsou drahá a ne vždy k sehnání a taky ne každému psovi sednou. Prostě je to trochu komplikace navíc, proti granulím, které umožňujou udržet stejný standard krmení všude.

    Jinak cenově je barf o něco levnější, než granule odpovídající kvality (z kvalitních surovin, superprémiovky), ale zase je s tím víc práce a chce to pořádný mrazák.

    Další problém pak může nastat když pes potřebuje veterinární dietu - ne všechny se dají vyrobit doma a hlavně u méně chutných diet může být těžké do psa jídlo vůbec dostat.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ahoj, v současné době pořizujeme pejska a rozhodli jsme se BARFovat (i na doporučení chovatelky). víceméně mám jasno, pořádně jsem pročetla knihu od novosádové, pro a proti z knihy jsem zvážila, ale i tak bych měla pár dotazů - předně jestli jste sami narazili na nějaké "proti" a za druhé - jak je to finančně. nejde mi o to abych si vypočítala že mě nějaké lepší granule vyjdou o 50kč týdně levněji, spíš jen tak informativně. (budeme mít anglického bulteriéra)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Ahoj :) ,
    v práci budeme mít v polovině října zajímavou přednášku o výživě psů a myslim, že by vás to mohlo zajímat :) .

    Toulcův dvůr - Nové poznatky ve výživě psů
    Toulcův dvůr - Nové poznatky ve výživě psů
    http://www.toulcuvdvur.cz/details/3106185-nove-poznatky-ve-vyzive-psu/
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Ono vubec do toho myho raracha dostat "vyvazenou" denni davku je nadlidsky vykon.Je vybiravej az hruza, klidne x dni nezere, do toho je dost hubeny, k tomu neni vubec zravy.., ale ted se chystame na detox od Barona, stalo to hroznych penez, ale verim, ze mu to pomuze a trosku ho to rozkrmi..:).
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: tak tuhle susenou zeleninu ted zkousime, je to ted prakticky to jedine, co mi ten vejlupek zere. Klasickou, namixovanou zel. odmita, skoncil u toho, ze odmital celou veceri jen proto, ze tam mel panacek cerstvou zel.Uz jsem byla zoufala, tak jsem zkusila tuhle od Barona a ťuk ťuk, nevadi mu v tom. Ta 500 g.nadoba za 500 g.vystaci na 3 mesice. Priste k tomu koupim jeste i to susene ovoce rovnou. Cerstve mi samozrejme taky nezere
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Meloun jak kdy, ale dneska pekne papala ostruziny.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GANBOY: čuba ne, mladej celkem ochotně a dědek blahé paměti se mi dokonce jednou do melounu prohryzal :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam