• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    PETRA_CHATEAU: Co by za to jiny dali, mit kilovku na pet dni. :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: možná to prostě zkrm Bibině, ta je menší cíťa na žaludek.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: tak ja to vyhodim, ty dve porce me nezruinujou
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak se taky maso správně nemá rozmrazovat při pokojové teplotě, pro lidi - právě proto, že se u toho víc kazí - má se rozmrazovat v lednici - a je fakt že když mám čas, tak nechávám rozmrazovat porce v lednici, ale když nestíhám nechám rozmrazit normálně venku a taky je to v pohodě.

    LOVETHIEF: tak pokud chceš být opatrná, tak to pak právě nech rozmrazit v lednici - z párku večera na sobotu ráno - a až na poslední třeba hoďku, dvě to dej ven ať to získá pokojovou teplotu.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IM_MORTAL: důvod proč se to nemá dělat je ten, že se zvyšuje riziko zkažení masa - po čas rozmrazování se maso vlastně trvale "kazí" - pracujou v něm bakterie - a další cyklus zmrazení a rozmrazení tak dává masu víc času na to se zkazit - ale psí žaludek je mnohem míň háklivý než ten lidský - pro psa je přirozené žrát to, co už je pro člověka "zkažené" - konec konců se přirozeně živí i mršinama. Takže pokud se to nepřežene a člověk nenechá to maso půl dne hnít na sluníčku, tak variantu nechat povolit, namixovat, navážit, šoupnout do mrazáku a znovu rozmrazit a zkrmit pes zvládne naprosto v pohodě.

    FIFAJZ: nojo, ale udělej takhle 150g kousky :D Já si furt slibuju, že si k nějaké příležitosti nadělím elektrický nůž na mražené maso, ale pořád k tomu nedošlo...

    LOVETHIEF: teď už bych to nedělala, ale jinak myslím klidně můžeš, akorát to udělej hned po přípravě porcí, jenom bacha ať jim nedáš někdy nedorozmraženou porci, citlivější psiska po tom můžou průjmovat. Jinak metoda připravených porcí ti umožní pestřejc kombinovat co zrovna dostanou - můžeš jim na každý den vyyndat něco jiného, a je pohodlnější - nemusíš mixovat žrádlo ve dvě v noci když dojdeš domů :D. Pokud bys chtěla dávat čerstvou zeleninu, tak můžeš nechat povolit, nařezat a pak zase zmrazit jenom maso a zeleninu k tomu vždycky přidávat, ale já to teda mixuju hromadně - protože mixovat musím a patlat pokaždé mixér se 150 gramama se mi fakt nechce. A psům to zjevně neva - subjektivně jsou ok, jede jim to a vyšetření u veta a krevní testy taky v pořádku.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    právě kvůli tomu, že mam malýho psa a kilovku bych měla v lednici 5 dní, tal to vždycky necham povolit, ne úplně rozmrznout, rozsekam na 4-5 kusů a vrazim zpátky do mrazáku
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    VERCA_ZABA: a kolik vazi? Bibi 6. Ted jsem ji navazila na veceri trosku vetsi porci, at je na tech 160 gramech. Nechavam to stat na lince a holky se od ni nehnou a furt na me hazej vyznamny pohledy. To me ba :-))

    FIFAJZ: uz jsem snidani na sobotu dala do mrazaku
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LOVETHIEF: Ted uz to zkrm, ja teda porcuju zmrzly sisky masa pomerne jednoduse, nariznu/naseknu a jebnu s tim o schod. Co potrebuju, dam rozmrazit, zbytek vratim do mrazaku v pytliku. Lepsi, nez to nechat povolovat, nebo nechavat pak tri dny v lednicce.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LOVETHIEF: to jeho taky:)) zere tak 120g denne no:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    IM_MORTAL: presne to me taky napadlo
    hm, ze bych teda to, co uz mam skoro den rozmrzly, soupla zpatky?
    Chudaci holky, ty to mozna zpocatku odskacou, nez vychytam ten spravnej system...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ZMYJKA: chápu to teda dobře, že to co nám matky vštěpujou u jídla pro lidi - když už to rozmrazíš, tak už to znovu nezamražuj, pro psy neplatí?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Nám v lednici i tři, ale obvykle to dělám tak, že rozmrazím, namíchám (zeleninu, maso, olej), nechám porci na den a zbytek zmrazím do pytlíků s krmením na den a pak vyndávám rozmrznout - když zapomenu, rozmrazím v mikrovlnce. Vitamíny a doplňky přidávám těsně před krmením. A už druhý rok v pohodě.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PETRA_CHATEAU: nam teda vydrzi max.dva dny, pak uz bych jim to fakt nedavala, smradu jak v hradu..., ale jsem precitlivela
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: 3 dny to vydrží


    HYSTERIA: asi tak, loliny miska nebývá moc estetická .)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    HYSTERIA: jojo, ve psim pripade se nastesti neji ocima :-D skoda, ze se nedal vyfotit ten puch! :-D

    VERCA_ZABA: tak ona ji jeste ceka vecere samozrejme ;-)

    coz me privadi na otazku, jestli vydrzi rozmrazena smes v lednici i treba tri dny? protoze tu kilovku asi behem zitrka neskrmim. A fakt nepoznam, jestli to je zkazeny, protoze to smrdi uz ted :-D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LOVETHIEF: coze? 80g zere nas kocour:)))
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LOVETHIEF: konečně taky fotka Barfu tak jak to v reálu vypadá! To člověk pořád kouká na ty nazdobené misky hrající všema barvama a pak se koukne na to co připravil on a má z toho pomalu trauma :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PETRA_CHATEAU: neee, nejsou, to jen jak jsou bliz k fotaku ;-) Cookie mela 120g a Bibi ale 70g masa
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: ty misky vypadaj obrovský pro takový malý lištičky
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Zdravim, tak uz jsme dneska konecne taky zacali!
    Holky uz na vsecky micromineraly, syrovou zeleninu a ovoce, seminka a ruzny oleje zvykly jsou davno, maso jsem jim varivala taky kratce... tak snad to bude bez problemu. Jejich prvni jidlo.

    ryba s drstkama a hovezim, celozrnny kolinka (testoviny delaj Cookie moc dobre na zaludek, zatim se mi je nechce z jidelnicku vyrazovat), cervena cerstva paprika, pupalkovy olej a micromineral
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam