Tak ja mam presne opacny problem:) Prosim, mate nejake tipy ako efektivne ale zdravo vykrmit dospelu nemecku dogu? Sme na BARFu uz asi 3 roky, je v super kondici, krasna srst, je pekne osvalena, ma chut k jidlu, je vesela, ale ta vaha je proste hrozna- vcera som ju vazila u veterinara a ma len 43kg. Nechcem ziaden extrem, je proste holt atletickejsia, ale chcem ju aspon trochu vykrmit na zimu aby jej necouhali zebra..
Bude mat 5 rokov, vobec neni v zatezi, jedina jej denna aktivita je nespustit ma z oci a vsade prenasledovat:) S vahou bojujeme uz od malicka, nasli ju dolamanu a podvyzivenu v lese, ked sme si ju brali z utulku v 6mes vazila len asi 20kg.
Krmim inak asi klasicky, snazim sa aby priblizne jednou tydne mala ryby, jednou neprane drstky a inak kombinujem hlavne hovezi, teleci, veprove+ kureci/kruti krky, skelety, stale ma nejake morkove kosti, lopatky a zebra na ohryzanie..Denne dostava tak 800g masa, 100g droby+ mix zeleniny a ovocia podla sezony, obcas tvaroh, vajicko, z doplnkov sezonne pridavam kvasnice, olej z trescich jater/lososovy, drcene sipky, spirulinu, na klouby pravidelne namlete slavky, obcas k nim este pridam kolagen. Veterinar samozrejme doporucoval pridat testoviny, vlocky a tak, s argumentom ze ju krmim proste moc zdrave a je potrebne pridat trochu "fast foodu" do jej jidelnicku. Chcela by som sa ale radsej drzat prirodzenejsiej stravy, navyse jej psenice v granuliach fakt nesvedcila. Co syrove sadlo, vemeno, pripadne med? Kolko % moze tvorit takato mastnejsia zlozka, aby som neriskovala prujem? Pripadne ake doplnky v tomto pripade pridavat?