• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PETRA_CHATEAU: avidin narušuje vstřebávání biotinu, ale je otázka, jak moc to vadí nebo nevadí. Dávám vejce syrový celý i se skořápkou a neřeším. :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: dej jim klidně i bílek, když jim ho dáš jednou za čas, tak jim nic neudělá, při častý konzumaci pak narušuje vstřebávání nějakýho vitamínu (nebo tak něco)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PETRA_CHATEAU: ja si prave moc jista nejsem, takze jsem jim dneska rano jeden syrovej zloutek rozdelila :-) a zatim bez nasledku!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FIFAJZ: ani prd :) i v euforii za splnenej cvik by to ani nevzal do huby. A to je pri cviceni hodne preexcitovanej. Ono totiz necvici ani za piskot, froliky, jiny komercni vymozeniny, dokonce uz ani za uzeniny ne. Ani za uzeniny restovany, smazeny na sadle.. vyzkousela jsem toho fakt hodne :D Nakonec mi nezbylo nez se smirit s tim ze i v lete s sebou budu tahat syrovy maso. Zrovna nedavno jsem si pytlickovala "pamlsky" na cviceni a na stopy do mrazaku.. vetsinou pouzivam kureci/kachni zaludky a srdicka, pripadne nejakou svalovinu (vseho druhu) .. paradni jsou taky jatra nebo slezina, protoze to zhltne fakt rychle, ale s tim se zas neda cvicit vsude.. spis doma, protoze jsou od toho desne oslizly ruce :D Pripadne jeste je fajn drubezi tlacenka, nebo v globusu se prodavaj v takovym valecku vareny veprovy kuze - je to hutna zelatina, neslana, nekorenena, nakrajim na kosticky a je to.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jo, tak kus zeleniny, ani náhodou.. to mu dycky zkusím dát kus mrkve, kus celeru a fuj..

    ale asi zkusím ten aspik - to se mi zdá jako dobrá volba:))
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Tak ja jsem barbar, nedavam zadny vitaminovy doplnky (pravda, pangaminkove musi obcas byt, v tabletach, coby ritualek tu a tam pred spanim, nekdy phytovet mobility bylinky pajdavce, ale vic nezkoumam). Pres den si cubky schroupu prave mrkev, brokolici, jablko, kostaly od kvetaku/brokolice, do zradla jim obcas nasekam cinana, ledovej salat, zeli, kapustu, obcas pridam kysany zeli. Asi mam kliku na vego zrouty, nebo sem si je tak vychovala, nevim? Az naroste jarni prvni trava, to se budou past!
    Ale posledne jsme se v prodejne zeleniny pobavili, cela fronta, pani nadsena z kaderavyho salatu, zjistovala, jestli neni chemicky osetrenej, ze zelvu uz vyndala z lednice. :D "Ona je velka uz jak krava, zabirala celej suflik!" A ja pak s kedlubnama velkyma, ocividne drevnatyma, pani prodavajici nabizela vodnici, ze je lahodnejsi "Ja to mam pro cokle" - tak to se uz rezala cela fronta. :D
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ale tak je to asi o kazdym, komu co vyhovuje a co chce svym milackum dopravat:)).
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    tak na zeleninu v kuse by se mi Amir vyprdl uz tuplem.., max.uvarenou, to jeste joo,ale taky ne vzdycky. Mia miluje jablka a merunky..a v misce sezere vsechno krome kusove ryby, ta ji vadi, je to trosku damicka.

    A co se tyce vitamin.doplnku atd., tak pokud maji pestrou stravu a dostavaj treba kvasnice, rasy, ln.seminko, orechy, olej atd., tak Micromineral neni treba, samozrejme pes prezije i bez zadnejch doplnku
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Me jen tak napada, co udelat z ty nechteny zeleniny nasilim cpany do zradla v nastrouhany podobe naopak hitparadu v podobe kusu? Treba nakrajet kedluben, mrkev, kostal od brokolice na vetsi kolecka, nebo i hodit psovi coby pamlsek, kousaci mnamku? to by vam taky nezravci flusli?
    Ono staci par cviku, misto kterych nedostane pes piskot ci zdibek masa, ale prave kousek zeleniny nenavideny, v euforii ze splnenyho cviku s dostatecne nadsenym chvalicim repertoarem jsou nezravci schopny pokousat hodne veci. ;)
    Vejce syrovy davam obcas, kdyz zbydou, komplet. Jedna cuba ma uchylku na vareny vejce. Jak slysi, ze klepnes jajcem o linku, je nastoupena. :D Nebozka fena zase slysela loupat mandarinku a byla taky vzdy pripravena. :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: pes může úplně klidně žít bez vajec, ale lola občas dostává, má je ráda. navíc sem si jistá, že tvoje smečka má jinak pestou stravu
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LOVETHIEF: vajicko obcas davam a nezesira se:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    jak dulezity je davat vejce (zloutek), ja si uvedomila, ze jsem jim je nikdy nedala!!!! krapet se bojim, ze se z nich zeserou
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    VERCA_ZABA: tak me pak jedine napada varit zeleninu v kuse s tema drzkama,aby se nasmradla - fuj :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DOLORES: pravé ze sežere.. v mletym to sežere dycky, ale mletý jezeře.. a z kusovyho si to maso vyzdobe:)
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    VERCA_ZABA: kdyz poradne zamatlas treba strouhanou mrkev do tech zelenych drzku,tak to taky nesezere? to osmrdi a oslizne uplne vse tak,ze nemuze prece poznat,ze to je taky mrkev :)
    ja jinak jiny doplnky nedavam a je to ok.drozdi,vejce,seminka,orechy,olej,rasy (lidsky nori vlocky) atd. podle me uplne staci. navic se nejak nemuzu zbavit pocitu,ze to existuje spis na tahani penez.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: ahá, no to je blbý no:/, já tu sušenou kupuju v dejvicích za kulaťákem (Dogbroty.cz), výborně zásobovaný obchod na veškerý barf
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MIKEYLA: ne, nesnáší micromineral.. sežere mi ho jenom v těch držkách..

    a sušenou zeleninu sem nezkoušela, furt nemám čas na to ji objednat.. lenost no
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: co mu přidávat sušenou zeleninu? Jednu dobu mi ji Amir taky vůbec nežral, tak jsem mu cca měsíc dávala sušenou z Barona, pak jsem ho teda detoxikovala a musím říct, že od té doby se krásně rozjedl..., sice teda samozřejmě ze zeleniny odvařený není, ale když bych mu ji dala např. uvařenou, tak si jí dá fakt rád..., takže taky přemýšlím, že ji jemu začnu aspon v páře trošku povařovat...

    A mletiny taky nemá rád, nebo s ním je to těžký, musím mu to střídat, nesmí dostat třeba 3 dny to samý (a je jedno, jestli je to mletý, ať už je jakýkoliv, nebo kusové po sobě.., taky ne)..., prostě nežravka obecně..., ale když mu to střídám s drškama, "povařenejma" vnitřnostma, občas nějaký kusový kuře..., to má rád.., to mě teda vyjde vždycky na ranec, tak to docela jde.., ryby se nedotne a lososáka taky nemá rád:/, jo a zeleninu mu musím strouhat, mixovanou na kejdičku jí úplně nesnáší, to se misky nedotne..., takže strouhám denně, žádná zeleninka připravená dopředu..., no mazec s ním no...

    a v kusovým mase ti Micromineral nežere?
    INXS
    INXS --- ---
    VERCA_ZABA: jak to maj ty psi obráceně, bonas je nasranej když musí něco kousat :D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    INXS: tobě se posere.. arnošt má po tom taky někdy řídší..


    SIRRIL_NEMESIS: rozmixovaný už vůbec nic.. natož s játry.. on prostě nemá rád mixovaný, mletý, atd.. on chce prostě kousat, trhat, hoblovat zuby.. lososák přidávám do každý zeleniny..
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VERCA_ZABA: zeleninu nesezere ani kdyz ji rucnim mixerem namixujes s jatry? pripadne jsem jeste pridavala olej, vyvar nebo syrovy vejce, do toho mixu, a fungovalo to. ted uz to nastesti sezere nakrajeny v mletine :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam