• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LOVETHIEF: prostě pokud ti takhle blije a nemá prujem, tak má podrážděný žaludek a smecta je uplně k ničemu, spíš jí může ještě víc podráždit, protože může vyvolat zácpu a to by v jejím případě bylo fakt špatně. Lepší je fakt uplná hladovka, aspon do večera, klidně do rána a maximálně, pokud by sama nepila, dávat po malém množství tekutiny/rehydro roztok. Kdyby blila i vodu, tak veterinář asap
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: tak aby to neznelo jako "jedna pani povidala", tak jsem to dohledala. A o Zmyjce si zrovna nemyslim, ze by psum davala neco uplne mimo ;-)
    [ ZMYJKA @ BARF - kvalitní výživa psa ]
    v navaznosti na tenhle problem [ LOVETHIEF @ BARF - kvalitní výživa psa ]


    IF_: jojo, ta pust byl, ted je ta dieta, maly porce, casteji
    v psim bliti uz jsem celkem vyskolena, nicmene celonocni vomito maraton me furt dokaze vykolejit :-))
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: No každopádně bych určitě radši dala min. denní půst... a hlídat ty tekutiny.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: tuhle mi nekdo Smectu na zvraceni praveze radil, kazdopadne to pomohlo, po ni uz neblila a odpoledne uz ji i bylo dobre, dneska je jeste na diete na varenym kurecim s rejzi a mrkvi a vyvarenym "vyvaru", co pustilo maso, ktery se delalo ve steamru. Jinak nevim, proc bych do ni po malych davkach nemela dostavat tekutiny strikackou, naopak mi to doporucovali dva veterinari, furt lepsi do ni neco dostat takhle, kdyz nechce pit. A od jednoho tu strikacku mam, takze asi tak... boze ;-)


    IF_: prujem nemela, bobky normalni. Buhvi, co ji bylo, sice venku bezne nic nezere, tak v patek se asi neovladla a neco rychle v nestrezenej moment vdechla a zkazila si zaludek.
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: Má průjem?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LOVETHIEF: nic jí nestrkej, bože. Navíc smecta je na zvracení uplně mimo.
    Pokud bleje i vodu a nechce jí, tak veterinář, jinak denní hladovka, rehydratační roztok a pak pomalu rozjídat po malých dávkách dietní stravy.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    hm, tak ono to pravdepodobne vubec nesouvisi, ale Cookie dneska problila celou noc, zvracela snad 10x :-/
    zkousim do ni dostat Smectu strikackou do tlamy a jinak fakt nevim, protoze pit sama nechce samozrejme
    musi ji bejt fakt blbe, protoze se ani nesla podivat, co dostavaj k snidani ostatni, ani nezareagovala, kdyz si 20cm od ni stoupnul Darby a zacal zvejkat flakotu hoveziho
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PETRA_CHATEAU: avidin narušuje vstřebávání biotinu, ale je otázka, jak moc to vadí nebo nevadí. Dávám vejce syrový celý i se skořápkou a neřeším. :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: dej jim klidně i bílek, když jim ho dáš jednou za čas, tak jim nic neudělá, při častý konzumaci pak narušuje vstřebávání nějakýho vitamínu (nebo tak něco)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PETRA_CHATEAU: ja si prave moc jista nejsem, takze jsem jim dneska rano jeden syrovej zloutek rozdelila :-) a zatim bez nasledku!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FIFAJZ: ani prd :) i v euforii za splnenej cvik by to ani nevzal do huby. A to je pri cviceni hodne preexcitovanej. Ono totiz necvici ani za piskot, froliky, jiny komercni vymozeniny, dokonce uz ani za uzeniny ne. Ani za uzeniny restovany, smazeny na sadle.. vyzkousela jsem toho fakt hodne :D Nakonec mi nezbylo nez se smirit s tim ze i v lete s sebou budu tahat syrovy maso. Zrovna nedavno jsem si pytlickovala "pamlsky" na cviceni a na stopy do mrazaku.. vetsinou pouzivam kureci/kachni zaludky a srdicka, pripadne nejakou svalovinu (vseho druhu) .. paradni jsou taky jatra nebo slezina, protoze to zhltne fakt rychle, ale s tim se zas neda cvicit vsude.. spis doma, protoze jsou od toho desne oslizly ruce :D Pripadne jeste je fajn drubezi tlacenka, nebo v globusu se prodavaj v takovym valecku vareny veprovy kuze - je to hutna zelatina, neslana, nekorenena, nakrajim na kosticky a je to.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jo, tak kus zeleniny, ani náhodou.. to mu dycky zkusím dát kus mrkve, kus celeru a fuj..

    ale asi zkusím ten aspik - to se mi zdá jako dobrá volba:))
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Tak ja jsem barbar, nedavam zadny vitaminovy doplnky (pravda, pangaminkove musi obcas byt, v tabletach, coby ritualek tu a tam pred spanim, nekdy phytovet mobility bylinky pajdavce, ale vic nezkoumam). Pres den si cubky schroupu prave mrkev, brokolici, jablko, kostaly od kvetaku/brokolice, do zradla jim obcas nasekam cinana, ledovej salat, zeli, kapustu, obcas pridam kysany zeli. Asi mam kliku na vego zrouty, nebo sem si je tak vychovala, nevim? Az naroste jarni prvni trava, to se budou past!
    Ale posledne jsme se v prodejne zeleniny pobavili, cela fronta, pani nadsena z kaderavyho salatu, zjistovala, jestli neni chemicky osetrenej, ze zelvu uz vyndala z lednice. :D "Ona je velka uz jak krava, zabirala celej suflik!" A ja pak s kedlubnama velkyma, ocividne drevnatyma, pani prodavajici nabizela vodnici, ze je lahodnejsi "Ja to mam pro cokle" - tak to se uz rezala cela fronta. :D
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ale tak je to asi o kazdym, komu co vyhovuje a co chce svym milackum dopravat:)).
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    tak na zeleninu v kuse by se mi Amir vyprdl uz tuplem.., max.uvarenou, to jeste joo,ale taky ne vzdycky. Mia miluje jablka a merunky..a v misce sezere vsechno krome kusove ryby, ta ji vadi, je to trosku damicka.

    A co se tyce vitamin.doplnku atd., tak pokud maji pestrou stravu a dostavaj treba kvasnice, rasy, ln.seminko, orechy, olej atd., tak Micromineral neni treba, samozrejme pes prezije i bez zadnejch doplnku
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Me jen tak napada, co udelat z ty nechteny zeleniny nasilim cpany do zradla v nastrouhany podobe naopak hitparadu v podobe kusu? Treba nakrajet kedluben, mrkev, kostal od brokolice na vetsi kolecka, nebo i hodit psovi coby pamlsek, kousaci mnamku? to by vam taky nezravci flusli?
    Ono staci par cviku, misto kterych nedostane pes piskot ci zdibek masa, ale prave kousek zeleniny nenavideny, v euforii ze splnenyho cviku s dostatecne nadsenym chvalicim repertoarem jsou nezravci schopny pokousat hodne veci. ;)
    Vejce syrovy davam obcas, kdyz zbydou, komplet. Jedna cuba ma uchylku na vareny vejce. Jak slysi, ze klepnes jajcem o linku, je nastoupena. :D Nebozka fena zase slysela loupat mandarinku a byla taky vzdy pripravena. :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: pes může úplně klidně žít bez vajec, ale lola občas dostává, má je ráda. navíc sem si jistá, že tvoje smečka má jinak pestou stravu
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LOVETHIEF: vajicko obcas davam a nezesira se:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    jak dulezity je davat vejce (zloutek), ja si uvedomila, ze jsem jim je nikdy nedala!!!! krapet se bojim, ze se z nich zeserou
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    VERCA_ZABA: tak me pak jedine napada varit zeleninu v kuse s tema drzkama,aby se nasmradla - fuj :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam