• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    OPI
    OPI --- ---
    VERCA_ZABA: tyjo to si vůbec nedovedu představit, můj hafan sere většinou tak 6x denně a že by to držel už přes dvě noci tak doma nepouštím ani plyn :D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jenom rychlá otázka - bude mít mlíko nebo tvaroh vliv na projímání? arnošt od úterý od večera nesral, žere normálně a to, co tady vypouští za prdy.. jako já vydržím dost, ale tohle je biologická zbraň.. tak bych ráda, aby už to konečně venku vypustil..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LALOBA: Na veterinare v tomhle moc nedej, respektive je to proste problem, bo si vsichni velmi rychle zvykli na granule, plus samozrejme jednak vetove maj z pripadnejch kupcu granuli od nich prachy, jednak je taky dost vetu, ktery se bojej lidem doporucovat barf, nebot je spousta lidi, ktery si o tom nic neprecte a zacne psovi davat jen svalovinu a pak se divej. Oboji do jisty miry chapu, ale jen potud. Uz nechapu, ze ti je schopnej rict, ze na barfu stenata moc rychle rostou.

    Prilohy jsou ve vetsine pripadu neco, co psove nepotrebujou, pokud je nepotrebujes vykrmovat- Treba svoji cube ja prilohy tohohle typu temer nedavam (nezahrnuju do tohohle zeleninu a ovoce), psovi jich davam vic, bo ma problemy se stitnou a musim ho furt futrovat, bay mi nehubnul. Stejne se ale, pokud to jeho zazivani dovoli, snazim davat vetsi mnozstvi tucnejsiho masa a dalsi potravina pro psa vysokoenergeticky.

    Ze je to in je mozna na jednu stranu pravdu, ale kdyz byly in granule, tak to taky melo svoje odpurce a proste barfovani je mnohem vic odpovidajici tomu, co je pes za tvora. Samozrejme rozumny krmeni masem.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    FIFAJZ: pazrava je hlavne na to, co zrat nema :D jinac co ji tak u jidla sleduju, tak to nepolyka cely ale ukusuje. Treba rybu zuzla od ocasku postupne jak lizatko :)
    Druha cuba zas rybku spolkne behem 10s ani neni videt jak.
    Nejvic teda krmime drubezim, u jidla se vzdycky ozyva mohutny chroupani od obou misek, jak ty kosti drti. Kosti bez masa dostavaji spis vyjimecne. Kdyz jsme to s kostma nekdy prehnali, bylo to pak videt pri venceni, ted davame vic masa a vnitrnosti a zadny betonovy bobky se nekonaji.
    Me se prave nechce je cpat testovinama. Jeste tak tu ryzi nebo jahly nebo vlocky - ale je to fakt potreba? Nak se mi to nezda...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    LALOBA: resp. on ten veterinar rikal, ze "nema rad BARF, ze po nem stenata prilis rychle rostou, protoze maji moc bilkovin". A ze je to moda a stajl prejaty ze zahranici. Nasi psi zadny problem s rustem nemaji, vypadaji oba velmi zdrave a maji krasnou postavu. Ale kdyz to rikal pan veterinar, tak se snazim zjistit, co tema bilkovinama myslel. A jestli treba nedavame fakt moc kosti.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Ono u tech kosti hrozne moc zalezi, jak je cuba hltava. Ja treba nemuzu davat krky, ani kureci - fena je spolkne a driv obcas pak blila jejich zbytky nebo z nich mela slusnou zacpu. To samy s prasecima nozickama, ohankou, zebrama apod - to tez nehrozi. Z kosti - jakoze bez masa - dostava jen lopatku veprovou a hovezi morkovy spalicek z hnaty. I u celych kurat s ni musim byt opatrna, kridla polyka tez vcelku. Takze tahle moje hltavka ma kost zhruba 1x za dva tydny. Jednou tydne max kure, nebo teda skelety i s kuzi a bez kridel muze treba 2x tydne.
    Prilohy davam asi jak ty, hlavne zelenina (krom jinyho milujou kapustu syrovou, kostal z brokolice, cinsky zeli) + ovoce (ted jsou u nas v kurzu svrastely jablka), zakysany mlecny vyrobky (kefir, podmasli, cottage cheese, tvaroh...).
    Prilohy typu testoviny ci ryze bych zbytecne necpala, ja obcas nasypu vlocky ovesny do mletiny. Podle me by takhle pestry krmeni nemelo psovi rozhodit traveni, ale kazdej pes jina ves. Jestli je to popelnice pazrava, zkus ubrat tech tvrdych kosti bez masa, krku, nozicek (ty bych radsi vyvarila na sulc a obrala) a skelety s kuzi nejak primerene, jsou mekky a neuskodi.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    nase 7-mesicni fenka od ctvrtecni vecere nezere. viz [ LALOBA @ ZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit... ]
    veterinar nam doporucil krmit prilohy, aby nemela prebytek bilkovin. Moc tomu nerozumim, jak se pozna prebytek bilkovin? Nevim, jestli nedelame nejaky dieteticky chyby... pry ma asi moc kosti (nejaky ji lezi v zaludku, coz bylo videt na rentgenu) - na nektery jidla dostava kosti obaleny masem se zeleninou, pak zas treba dostane jen maso s vnitrnostma bez kosti... Jak to delate vy?

    Davate prilohy? My zatim jeli jen maso (stridame to - davame zverinu, hovezi, veprovy, vnitrnosti - zeleny drstky, ledviny, drubezi zaludky, jatra, ryby (odpadni losos, makrely), maso s kostma (skelety, krky, cely kure, ohanka, nozicky) se zeleninou (spenat, rukola, mrkev, cervena repa, jablko, salat, cuketa, obcas kys. zeli, dyne - co zrovna je + pripadne nejaky tvaroh, vajicko - ale to jen obcas + oleje, pangamin a morsky rasy denne.
    Davame ji 900g zradla denne ve dvou davkach - Buřinka má 22kg (ted po te hladovce) - je to primerene? (neni ani hubena ani tlusta, je krasne stihla, rekla bych akorat, akorat jak roste, tak je vytahla)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    LOVETHIEF: zkusenostmi se clovek uci:)), takhle se ucim varit, ehm, kapitola sama pro sebe:D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MIKEYLA: Tos mela za dobre :-) Ja ale byla zoufala, dala jsem trochu smecty, od ty doby nezvracela a udelalo se ji lip. Ale fajn, nebylo to spravne, priste uz ji nedam.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Ja mela za to, ze smecta je na prujem ne na zvraceni...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    FIFAJZ: Tak pro kazdej pripad jsem to koupila, se neztrati :-) jinak taky lobbuju za vyvar a samoze psiska taky :-D
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    CAMELLA: Jasne, ale pro psa bych volila prave ten vyvar. ;) Tam je iontu dostatek.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FIFAJZ: tak u rehydratačních roztoků jde o doplnění iontů atd, to není jen o glukoze...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LOVETHIEF: A podavat to pri cem chces? Pri bliti? Ja nevim, by postacil dle myho obycejny Glukopur, pokud by byl pes uz vyblit z podoby a potreboval nabrat drobek energie. A neni nad vyvar, z kusu libovyho!! masa, misto vody.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: to je v podstatě veterinární varianta smecty...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: objednala jsem tendle roztok, ale abych zas neudelala nejakou botu, muzu to podat psum, ikdyz to pro psy neni urceny?
    Rehydratační roztok Valosun 10 sáčků : Lékárna.cz
    http://www.lekarna.cz/rehydratacni-roztok-valosun-10-sacku/
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: a co aptus attapectin, lepsi?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: ja ji ty smecty nedala moc, ale to uz je ted jedno, rano normalne kadila, takze zacpu nema. Kazdopadne diky za pripominku teda, priste zapomenu na smectu a radsi se predem vybavim nejakym tim roztokem....
    (protoze u trihlavy smecky se driv nebo pozdeji nejaky to bliti objevi a ani jeden neni zadnej pijan)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LOVETHIEF: prostě pokud ti takhle blije a nemá prujem, tak má podrážděný žaludek a smecta je uplně k ničemu, spíš jí může ještě víc podráždit, protože může vyvolat zácpu a to by v jejím případě bylo fakt špatně. Lepší je fakt uplná hladovka, aspon do večera, klidně do rána a maximálně, pokud by sama nepila, dávat po malém množství tekutiny/rehydro roztok. Kdyby blila i vodu, tak veterinář asap
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: tak aby to neznelo jako "jedna pani povidala", tak jsem to dohledala. A o Zmyjce si zrovna nemyslim, ze by psum davala neco uplne mimo ;-)
    [ ZMYJKA @ BARF - kvalitní výživa psa ]
    v navaznosti na tenhle problem [ LOVETHIEF @ BARF - kvalitní výživa psa ]


    IF_: jojo, ta pust byl, ted je ta dieta, maly porce, casteji
    v psim bliti uz jsem celkem vyskolena, nicmene celonocni vomito maraton me furt dokaze vykolejit :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam