• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: To je hrozny... no tak jestli ti zere grancle davej grancle. Ja si absolutne nedovedu predstavit ze kdyz mas tri psy ze ti nezere. S mOulou ted bydlime u nasich kamosu Bee a Spikem a jeden jak druhej jidlo doslova vdechnou do minuty, ten strach ze by jim k tomu nahodou lozil ten dalsi je silenej... by sezrali i samotnou mrkev...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Se z toho Darbyho poseru. Jsem si myslela, ze jak budem v Trebici a psiska teda budou zrat jenom kusovky, ze zrat bude, protoze doma kusovky dostavaj jen obcas a uplne se na ne klepe. Ale tady???? Uz tu jsme skoro 14 dni a Darby, co je krmenej masem od nejutlejsiho veku, nezere skoro vubec :-/ ani kdyz mu to nakrajim na pidi kousky, ani kdyz je necham zatahnout v horky vode. Nic!!! Jediny, co jakstaks pozre, jsou kureci kridla a kachni krky.
    Dohnal me az k tomu, ze jsem objednala 3 kila grancli Brit Carni Love, aby zral aspon neco. A ty miluje :-/
    KABIS
    KABIS --- ---
    KABIS: no, takze abych odpovedela na otazku, tak nevim :D ale zkus vyguglit co jsem psala (jsem na tabletu tak se mi nechce tu hledat), ad ta ketoza tak jsem na to narazila myslim pri vzdelavani se o paleo/primal vyzive pro lidi
    KABIS
    KABIS --- ---
    HYSTERIA: nevim jak u psu, ale u lidi jsem cetla neco o omezeni sacharidu a drzeni se v ketoze (bunky rakovinny zerou cukr, kdyz ho nemaj, maj smulu), byla za tim nejaka biologie a vypadalo to pekne, ale potvrzene a vyzkoumane to jeste neni. A ad vitamin C, tak v Americe je pan, ktery tim snad leci, ale nevimoc detailu (Dr. Ronald Hoffman), a nejaky studie na to byly a minimalne by to melo podporovat lecbu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kdyby nějakej barfař potřeboval...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Mrazák Calex / Praha 4 / 900 CZK ]
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    HYSTERIA: ja zase cetla o dodani vitaminu C ... ale bohuzel ne zadnou studii
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Prosím, nevíte, jestli existuje nějaká studie ohledně výživy psa s rakovinou? Tak nějak mám v ponětí, že je ideální omezit obiloviny (a dodat "Béčko"), ale čistě ze vzdělávacího hlediska by mě zajímaly nějaké detaily, případně více info, nebo vyvrácení mojí domněnky :)

    Samozřejmě výživy vzhledem ke krmení barfem :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ZMYJKA: vyzkousim s tim zbytkem co jsem nepodarovala, dik :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: No, několikrát sem to spařila vroucí vodou a pak proti srsti oškrábala ostrým nožem. A kus sem jí teda i povařila, to jí jelo ještě víc a dá se to pak už i v pohodě krájet :D Akorát je to pěkný smrádek.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LOVETHIEF: ja je krmim aka vnitrnosti.. sracka se nekonala, ale on neresi ani vemeno nebo praseci kuze atp.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ZMYJKA: odchlupit.. to me nenapadlo :) me to nezere prave diky chlupum. jak presne jsi to provadela? :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: taky pekny! ja mam jeste v mrazaku zapadly tri byci koule
    furt nejak nevim, jak s nimi nalozit. Jestli je to moc tucny, tak mam pocitat se srajdou? Nebo to neni tucny? Je to maso jako svalovina? Nebo co teda? :-D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: já sem zas minulý týden konečně vyrazila na barák, tudíž sem vyndala hovězí čelo, které jsem dostala :) Byla to komplet kůže z hovězích hlav, s trochou masa, podkožním tukem, srstí a čumáčkama :) A bylo to špinavé jako každá kráva a smrdělo to jako kráva :) A mladému to fakt chutnalo, jenom byl pak nějakou dobu jako had - nejen kadil, ale i blil chlupy - vždycky jednou za čas vyvrhl úhledný koláček srsti :D Čuba se teda tvářila ublíženě, že prej ona chlupy nežere, té sem to musela spařit a odchlupit - pak už to jedla taky. Ale není to nic pro slabší povahy :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    uz ten nepruhlednej kilovej pytel mam v mrazaku par mesicu a az dneska jsem se rozhodla, ze se do nej podivam... na ty jednodenni kuratka
    Protoze jsme se s pritelem vcera koukli na nejnovejsi dil Hannibala, kde si pochutnaval na strnadovi vcelku, trosku jsem nad tim vyjevem zavravorala :-)) A protoze vim, ze moje draha polovicka ma fakt slabej zaludek (a treba kompletni priprava zradla pro smecku musi bejt jenom v my kompetenci), varovala jsem ho, at se radsi nechodi koukat. Neposlechl me a lidi, tak vycitavej pohled, co jsem si vyslouzila... a uklidil se nahoru do loznice.
    Jednu vyhodu ale v tomhle druhu jidla vidim. Jak jsou cely opereny, tak k sobe nejsou primrzly, takze nebudu muset nechavat celou tu hroudu povolovat a pak je od sebe trhat, abych je pak balickovala.... znate to.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    tak ja mam trochu problem s tim ze vsechno potahnu na zadech do Brna, a pak teprve odtamtud autem. Takze predstava ze tahnu konzervy na tyden v krosne nic moc.. Bilej granule zere jen kdyz je nejvetsi nouze, jinak se jich netkne. Dela mi to trochu starost, ptz ten tyden bude zrejme dost narocny, a 14 dni po navratu mame bonitaci, tak aby vypadal trochu k svetu.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: hele ja se zlatakama v Chorvatsku byla a maso je tm sice o neco drazsi (ale my byli navic na ostrove), ale v kombinaci s granclema jsme to dali v pohode. Jeli jsem na noc a meli jsme na apartmanu lednici, takze sem brala pro psy maso z domova na tri dny... pak sme zjistila, ze tam mame i obstojnej mrazak, coz uz bylo ale pozde:D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ser na to, my táhly asi padesát konzerv pres pul Balkánu a Dalmácie:) jinak já nakoupila dycky něco malo v supermarketu no.. jako irco neblazni s tim, že třeba za jedno kire tam nechas tři stovky, to fakt ne:)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VERCA_ZABA: hele, jedu ted s barfarem do chorvatska, jde tam teda sehnat nejaky cenove prijatelny maso? uz jsem se smirila ze holt bude na granulich, ptz konzervy se tam pry dovazet nesmi, ale kdybych mu mohla prilepsit, budu rada.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    No, kazdopadne ted jsem s mamou domluvila a ona mi slibila, ze uz ted se zacne koukat po levnym mase a treba klidlech, pak vi i nejaky kruti prodejne a taky zacne spracovavat zelezny zasoby z mrazaku :-)) To dame! A psiska se mi pak doma z vysoka vykaslou na mletiny, protoze budou namlsani na lepsejsi.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    VERCA_ZABA: rada ctu, ze nemam jediny blbouny, ktery lemtaj morskou vodu. Jediny Bibi po prvnim voliznuti doslo, ze to k piti fakt neni. Cookie s Darbym to zkouseli furt a furt, protoze co kdyby nahodou o 10 metru dal nebyla voda normalni? Ti ale pak blili jako Alici :-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    my třeba třítýdenní dovolenou obytnákem - ne, opravdu mrazák sebou nevozíme, řešili konzervama a když sme byli v civilizaci, tak sem šla a koupila čerstvý maso - ono kupodivu takový kuře nebo kus prasete byl v řecku, černý hoře a i chorvatsku levnější, jak v čechách..
    Arnošt měl ze začátku sračku - ale to zase mohlo bejt z toho, že se snažil vypít půl moře..

    Jinak konzervy na cesty kupujem Carno:
    https://www.mall.cz/konzervy-psy#!?menuItemId=10002983&brands=animonda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam