• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    IF_: Složení vypadá rozmanitě, akurát nevím nic o jeho původu. Tady asi zásadní rozdíl bude bude v tom, že MM je přírodního původu a Roboran je syntetickej. Tam pak záleží na tom, jakou mají ty látky vstřebatelnost. Nevím jak je to u minerálů, ale třeba u vitamínů je ten rozdíl přírodní/syntetickej celkem znatelnej. Ale teda 250g/55Kč je dobrá cena.
    IF_
    IF_ --- ---
    TATONKA: V tom mym odkazu je slozeni a je jiny nez cos psala ty.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    IF_: Tak záleží spíš na složení, než na názvu..
    IF_
    IF_ --- ---
    TATONKA: Ja teda davam ten Roboran H, to bude jiny slozeni,stoji to na Arbesaku asi pade ten ctvrtkilovej pytlik.

    Roboran H - Robimaus
    http://www.robimaus.cz/cs/vitaminy-a-mineraly/672-roboran-h-8595113000211.html#.U7wDgqOLvJs
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    IF_: Tak určitě tam nějaký budou. Zkusím to nějak shrnout, nicméně nejsem žádnej veterinář, kynolog, ani chemik, takže je možný, že se v něčem pletu.

    Roboran chondro natural je složenej z extraktu ze žraločí chrupavky a extraktu z novozélandský zelený mušle, což tvoří 40% z celkovýho obsahu. Zbylejch cca 50% jsou chondroitinsulfát a glukosaminsulfát, což jsou látky vyskytující se běžně v kloubech. Ten glukosaminsulfát je dobrej na tlumení bolesti při artróze. Pak je tam ještě kyselina askorbová, což je syntetickej vitamín C, kterej má mnohem menší vstřebatelnost než jeho přírodní verze, to platí i u lidí. Je tam ještě selen v organický vazbě a pojiva: celulóza, oxid křemičitý a stearan hořečnatý.
    Ve výsledku mi přijde, že to je takovej předraženej vyvoněnej kolagen s troškou selenu a kys. askorbový, ale možná se pletu. Nicméně je Roboran dost zaměřenej na klouby a pro ty bude dobrej.

    Micromineral, jak už název napovídá, je směs určitejch minerálních látek, která má udržet tělo v komplexní rovnováze. Nepřijde mi, že by byl zaměřenej na klouby nějak speciálně. Obsahuje vápenaté mořské korály, pivovarské kvasnice, sladový květ (obilné klíčky), mořské řasy, extrakt z jader hroznového vína.
    Mně se líbí víc, protože cdVet tvrdí, že nepoužívá jakýkoliv synteticky vyrobené látky, ať už ty vitamíny, stopový prvky nebo pojidla. Je to takovej šedej prášek, hodně lehoučkej. Připadá mi, že to jsou fakt najemno rozdrcený korály, kvasnice, řasy a obilný klíčky. Smíchaný dohromady.

    Osobně jsem ovšem nikdy Roboran nedávala, takže nemůžu podat osobní zkušenost. Myslím, že to může bejt celkem kvalitní výrobek, ale za Micromineral v kombinaci s hydrolyzovaným kolagenem bych ho já osobně neměnila.

    zdroje: http://univit.cz/uvodni-stranka/psi/83-detail
    cdVet Micro Mineral 1000 g - Baron.cz
    http://www.baron.cz/pes/micro-mineral-3333-k-X000562-X000604-X000566.html

    něco o hydrolyzovaném kolagenu: http://www.domacilekarna.cz/clanek/11/o-kloubni-vyzive-smvdr.radovou
    IF_
    IF_ --- ---
    TATONKA: Je nejakej rozdil mezi mikromineralem a roboranem :)?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    VERCA_ZABA: Super!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TATONKA: akorát na ní koukám:) takže klidně i o to se s tebou podělím
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    I když, koukám, že mi dochází MicroMineral, tak kdyby se někdo chtěl podělit o kilovku, budu ráda. Tam to pak vyjde mnohem levnějc, než to kupovat po malejch množstvích. (kilo=807,-).
    cdVet Fit-BARF Mineral 1000 g - Baron.cz
    http://baron.cz/pes/mineral-36953-k-X000562-X000604-X000566.html
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Nechcete z toho barona ještě někdo něco? Nad 1398 maj dopravu zdarma, ale já zrovna teď nic nepotřebuju.. Jinak ten 5ti kilovej pytel stojí 1090 (+ doprava 89 = 1179). Počkám s objednávkou do konce týdne a klidně se složím i v 5ti lidech.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jako, když se to zaleje vodou, tak ta voda dost zčervená, ale jak moc se to může projevit i na srsti psa, to nevím.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TATONKA: bezva, to by slo :) Ja bych si vzala neco... :) jinak jak je to u suseny zeleniny s karotenem, nevite? Mam bilyho psa, tak mrkev a repa neni uplne idealni, ale po bonitaci na to asi kaslu...
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Z Prahy jsem, momentálně ze Žižkova (ale jinak jsem slovenka :))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    taky bych se podělila:)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TATONKA: odkud jsi? :)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Ahoj, nechcete se se mnou někdo podělit o 5 kilovej pytel strouhaný sušený zeleniny? Ten poslední jsem měla doma asi rok, a to mám 40ti kilovou nenažranou potvoru. Teď chci objednat novej, ale sama do 5ti kila už jít nechci. A ty menší balení vyjdou dráž a když ještě připočtu dovoz.... Odkaz tady http://baron.cz/pes/zeleninovy-mix-bez-obilnin-90006-k-KP000006-X000170-X001530.html

    Jinak jsem s touhle směsí fakt spokojená, čuba mi samotnou zelču nežere, ale v takovýhle podobě si dá. Navíc nemusím nic strouhat, stačí na chvilku namočit před podáváním. Navíc jsou to super zdravý zeleninový chipsy, taky je ujídám :)
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: To je hrozny... no tak jestli ti zere grancle davej grancle. Ja si absolutne nedovedu predstavit ze kdyz mas tri psy ze ti nezere. S mOulou ted bydlime u nasich kamosu Bee a Spikem a jeden jak druhej jidlo doslova vdechnou do minuty, ten strach ze by jim k tomu nahodou lozil ten dalsi je silenej... by sezrali i samotnou mrkev...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Se z toho Darbyho poseru. Jsem si myslela, ze jak budem v Trebici a psiska teda budou zrat jenom kusovky, ze zrat bude, protoze doma kusovky dostavaj jen obcas a uplne se na ne klepe. Ale tady???? Uz tu jsme skoro 14 dni a Darby, co je krmenej masem od nejutlejsiho veku, nezere skoro vubec :-/ ani kdyz mu to nakrajim na pidi kousky, ani kdyz je necham zatahnout v horky vode. Nic!!! Jediny, co jakstaks pozre, jsou kureci kridla a kachni krky.
    Dohnal me az k tomu, ze jsem objednala 3 kila grancli Brit Carni Love, aby zral aspon neco. A ty miluje :-/
    KABIS
    KABIS --- ---
    KABIS: no, takze abych odpovedela na otazku, tak nevim :D ale zkus vyguglit co jsem psala (jsem na tabletu tak se mi nechce tu hledat), ad ta ketoza tak jsem na to narazila myslim pri vzdelavani se o paleo/primal vyzive pro lidi
    KABIS
    KABIS --- ---
    HYSTERIA: nevim jak u psu, ale u lidi jsem cetla neco o omezeni sacharidu a drzeni se v ketoze (bunky rakovinny zerou cukr, kdyz ho nemaj, maj smulu), byla za tim nejaka biologie a vypadalo to pekne, ale potvrzene a vyzkoumane to jeste neni. A ad vitamin C, tak v Americe je pan, ktery tim snad leci, ale nevimoc detailu (Dr. Ronald Hoffman), a nejaky studie na to byly a minimalne by to melo podporovat lecbu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kdyby nějakej barfař potřeboval...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Mrazák Calex / Praha 4 / 900 CZK ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam