• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TAkze trosku dotaz jinej :D Jak by jste presvedcili cloveka, s kterym zijete, a ktery je vychovan v presvedceni, ze pes nesmi zrat syrove protoze pak chodi k sousedum lovit kurata? Bojovat kazdy den, kdyz davam prckovi maso, s vlastnim manzelem a vysvetlovat mu ze to tak neni, to fakt nedavam. Nemate tady nekdo takovy zazitek? Kdyz jsem mu chtela dat clanek, tak me poslal nekam :( ja vim je to docela psycho dotaz sem ale nevim kdo jinej by mi poradil :( A dalsi vec. Co BARF a kocky? Davate nekdo to same co pejskovi i kocce? samozrejme bez zeleniny ze jo, jenom maso a max naky tvraoh nebo pribinacek nebo tak. dikyyy
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    ANASTHESIA: obecne vzato, proc by se melo varit maso zvireti, jehoz organismus je vyvinutej pro prijem a stravu syrovyho masam. na druhou stranu ja obcas taky neco povarila, treba vnitrnosti se spoustou krve, ale ted uz ani to ne.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    IF_: ano uz vim. tak davat bacha aby se prcek nezakuckal nakou kostickou
    IF_
    IF_ --- ---
    ANASTHESIA: Pokud chceš krmit metodou barf, tak ta je založená na syrové stravě.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahoj,
    poradíte začátečnikovi? Varit nebo nevarit maso. Jednou najdu ano, pak zase jinde ne. Poradite jak na to?
    Diky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Plus teda kdyby nekdo chtel (ted jsem se do mrazaku zanorila) jeste tam zbejva jedno dvou kg cely kure, nejaky hrubomlety 2kg hovezi, skelety a kuze a kosti z prasete, rada nekomu prenecham za zcela symbolickou cenu a vyzvednuti (Praha Branik).
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Vzhledem ke zdravotnimu rozpolozeni moji smecky (oba zlataci jsou na dietnich granulich, Bublina urcite dozivotne, s Balousem se s jeho stitnou a neustalejma problemama k masu uz bohuzel taky nevratim, protoze musim eliminovat veskery rizika) se budu vyhledove zbavovat tohohle mrazaku:

Zanussi ZFC 25401 WA od 6 278 Kč - Heureka.cz
    http://mraznicky.heureka.cz/zanussi-zfc-25401-wa/

V zaruce do 10/2015, bezproblemovej chod, narve se do nej cca 120kg masa. Cena cca 5500, mozny jednani. Musim ho jen dovyprazdnit od svyho masa. Pripadne mozna vymena a doplatek za nejakej mensi suplikac.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    HYSTERIA: dekuju moc, zapracujem na tom!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HYSTERIA: ono kdo ví, čím to je, já znám psů se spatnym alfafetoproteinem víc a skoro všichni žili/žijí mnohem déle, než byly původní prognózy..a to jsou na granulich. na druhou stranu i znám psy, co prokazatelně měli nádory jater a konec byl velmi rychlý a tenhle marker měli negativní...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SNELA: nedělaly (předtím to byly nějaké co se posílaly do Německa, speciální testy na markery). Majitelem je starší pán, který chtěl jen pejska na dožití, že už se mladýho bojí vzít a vypadá, že nakonec bude mít pěkného držáka :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    HYSTERIA: jasnačka.. tak strava to je základ, u psů bych řekla jednoznačnější než u lidí, protože těch vlivů na vznik rakoviny je u lidí podstatně víc.. A nějaký testy se mu teď nedělali? to by mě vcelku zajímalo
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SNELA: je fakt, ale že uzpůsobení stravy a vitamínů se nám osvědčilo víc, než nějaká "chemka". Takovýmu Otíkovi (co měl být už vlastně mrtvý dva měsíce,než se dostal k nám a nově pak měl díky testům prognózu, že bude žít už jen pár týdnů) jsme krmení a doplňky uzpůsobili diagnóze "tumor jater" a je fakt, že ten černý satan je v novém domově čipera jak hrom a to už je to v řádech měsíců. Za málo peněz hodně muziky a pes šťastný, co víc chtít :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    HYSTERIA: jasně no, otázka je jak moc to s tima cukrama i ovocnejma souvisí, ale to je asi na uvážení každýho, já třeba bez ovoce žít neumim :D
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SNELA: u toho ovoce je zas otázka těch přínosných věcí vs. cukry. úplně bych ovoce (minimálně to s antioxidačními učinky) nazvrhovala právě...
    SNELA
    SNELA --- ---
    NICKIE: já bych se přidala k tomu co píše Hysterka, ale co jsem tak nějak vyčetla o nádorech u lidí, tak jsou "živeni" především cukrem, takže bych vynechala všechno s cukrem, ale i fruktozu - ovoce. Alespoň dočasně. držím pěsti!
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    NICKIE: já se řídila tím, co je všeobecně doporučováno i u lidí - vynechat obilniny, dávat tedy krmení bohaté spíš na tuky, než právě na uhlohydráty. Dodat více vitamínů - rybí oleje (omega3), krůtí a kuřecí vývary+žloutek, oříšky+dýňová semínka (arginin-tlumí růst nádorů). Přidat více ovoce s antioxidačními účinkyhrušky, jabka, maliny, borůvky, ostružiny. Ze zeliny zařadit ví bílé řepy, mangoldu, klidnně i listy od kedlubny.
    Rozhodně neuškodí ani bylinky a je možno vyzkoušet i tohle http://ovosan.cz/, jsou na to velmi dobré reference, co se týče onkologických onemocnění..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Tak nas ceka brzo operace, protoze z jedne bulky na cecku pred dvema mesici se vyklubalo spousta bulek a veterinar to moc optimisticky nevidi. Krmim psiska predevsim hovezi mletinou s drobama a zeleninou..ale tu nam cuba celkem uspesne prebira a nezere a nechava psovi. Nevim jak mam zmenit stravu pred a po operaci, zvlast teda jestli se jedna o rakovinu. Nemate nekdo prosim zkusenost?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    potvrzuju, do 3 suplikovyho pres 20 v pohode:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZMYJKA: takže do tříšuplíkového 20 určo půjde :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: Mám tříšuplíkový mrazák s prostředním velkým šupletem a do velkého šuplete (vydá tak za dvě menší) nacpu cca 14 kilo i v různých šiškách, v plackách ještě víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam