• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: moje sestrenka studujici veterinu v Brne je chytra jak radio, ve skole je ucej, ze sestavit vyhovujici barf jidelnicek je minimalne tak slozity jako sestavit atomovou bombu, takze nejlepsi je krmit granulema. A jako prevence rakoviny je nejlepsi, kdyz bude mit jednou stenata, ze pak se to riziko snizuje jenom na mizivy procento. A ze vseho nejhorsi jsou papiraci, protoze ti trpej nejvic vsemoznejma chorobama (nerozeznava moc rozdil mezi chovatelem a "chovatelem" = mnozitelem), kdezto orisci, ti jsou nejlepsi a nejzdravejsi a pochopitelne nejchytrejsi a jejich familia hleda zenicha pro jejich petiletou fenu (mix russla, bigla, jezevcika a buhviceho).
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: Muj spoluzak z gymplu je veterinar a pomahala jsem mu s vycvikem jeho psa, o motivaci apod. vecech nevedel zhola nic. To me taky prekvapilo...i kdyz veterinar to proste nepotrebuje no.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    CAMELLA: me to prave u mladejch doktorek v mym veku vzdycky prekvapi..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NICKIE: ony kuřecí kosti jsou ostrý jen vařený. a co se tyče výživy, většina veterinaru o ní ví hodně málo, na škole se tím v podstatě nezabývají. tri roky jsem makala na klinice, doktorky byly mladý a fakt dobrý, ale vyzivu zdravych zvířat bych s nimi fakt neřešila, padaly z nich totální kraviny
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    IF_: tak snad..tohle vypadalo na mladou osvicenou doktorku z moderni kliniky, tak sem se lekla, jestli tam treba takovy pripady nejezdej.. jinej mi zase rikal, ze operuje psy se zarazenejma kostma kazdou chvili, hlavne veprovejma..ale tak treba myslel vareny..ja se vzdycky vylekam abych mu neco nezpusobila...taky tim uz tri roky krmim bez problemu..
    IF_
    IF_ --- ---
    NICKIE: Nekteri veterinari nakecaj bludu...treba ze fena ma mit aspon jednou za zivot stenata.

    Sestikilova fena mi roky zere kureci kosti i ryby a nikdy nic..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já krmím celejch skoro pět let tímhle a arnoštovi nikdy nic nemelu. a musím říct, že jsem včera poznala dalšího veta, kterej né že by mě pochválil, že barfujem, ale jenom se zeptal, jestli k masu něco přidávám, tak sem řekla, že zeleninu, micro atd., tak říkal, že super..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    GANBOY: to ne, bavili jsme se o tech ostrejch drubezich
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Můj pes : Výživa : Kosti v psím jídelníčku
    http://www.muj-pes.cz/vyziva/kosti-v-psim-jidelnicku-984.html


    U psů, kteří jsou krmeni podle BARFu, představují kosti v objemu krmené dávky zhruba 20-30 % a jsou nenahraditelnou součástí jejich jídelníčku. Obsahují totiž dobře vstřebatelný a využitelný vápník a další minerály.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    NICKIE: v tom pripade netusim proc muzes koupit na eshopech sirovy hovezi kosti pro psa...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    GANBOY: ja prave taky ne...ale veterinari me furt odrazuji..
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    NICKIE: jediny pravidlo co znam ohledne kosti je: nikdy ne varenou kost! jinak sezerou cokoliv. krome silhani na cumak pri usilovnem tlaceni sem zadne nebezpeci nezpozoroval...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    GANBOY: 36 kg... prave taky jim to davam, ale ted me veterinarka rikala, ze mu to nemam v zadnem pripade davat, ze ho to rozpare...tak doufam, ze to nema z vlastnich zkusenosti z kliniky..
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    NICKIE: jak velkyho mas psa?
    mame dva okolo cca 30ti kg a zerou kachni, kruti, kureci- kridla, kosti, skelety a zadnej problem.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    veterinari me trochu vystrasili z kostma zase, ze muzu davat jen mlety...krmim ted jen kachnou..davate nekdo cely kachni kridla velkymu psovi? Mam strach ze se mu to nekde zabodne jak to polyka...navic se zacal tvarit divne a poblil se.. to ale muze byt i antibiotikama, tak nevim... nebo mate neco cim to rozemelete?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak já hlásím, že náš nový kocour (útulkáč, nechanej napospas hlady) Arnoštovi roztrhal pytel s nepranejma držkama a pochutnával si na nich. smekám před ním:)
    KUURA
    KUURA --- ---
    MATHEA: je to dal, ale lepsi nez nic. Dekuju:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KUURA: Chodov, jestli staci.. http://www.dromy.cz/
    KUURA
    KUURA --- ---
    Pardon za vsuvku, ale urychlene potrebuji, nejlepe zitra, zakoupit hydrolyzovany kolagen. Dneska sem objednala, ale nemaji ho skladem... Pokud nekdo vite, znate, prosim o info. Nejlepe praha vychod, brandys, melnik, neratovice a nebo praha 8,9 letnany, kobylisy, cernak a okoli... Diky moc...
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    LOVETHIEF: krmime v podstate jenom tim. v pomeru cena za kg nejlepsi volba. (nechavame si vozit jednou za cas cca 6prepravek) kureci /hovezi s droby/hovezi svalovina/losos

    musim rict ze teda nasi coklici sou proti tem rozmazlenkam co tady ctu zlaty stvoreni a sezerou v pohode cokoliv... spajk si dokonce minulej tejden ukrad z tasky jabko a s nevyslovnou radosti ve tvari s nim odhopkal do pelechu a tam ho sezral. coz je nic proti tomu kdyz znalecky ocichava broskve na strome jestli uz sou dostatecne zrale a ty dostatecne si utrhne a sezere:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    SNELA: jojo, kdyz mu z dvaceti centimentru do misky civej holky jak supi napnuty jak pruziny, tak to mu taky dela moc dobre, to si to teprv pomaloucku vychutnava, pomlaskava, dycky se na moment zahledi do dali, kousek popojde, holky jsou na mrtvici, ale drzej se...
    Ale ne, musim ho pochvalit, ze uz zere preci jenom mnohem lip nez jeste pred dvouma mesicema, to jsem z nej byla denne na nervy. Ted je spis vtipnej.
    SNELA
    SNELA --- ---
    LOVETHIEF: máme to samé :D kromě toho koberce, a ještě čeká, až dožerou holky a pak na ně vrčí a hlídá si misku a asi se mu libí jak mu to záviděj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam