• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    SNELA
    SNELA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: vsak chapu mit jednoho tak nevaham,ale tri asi fakt nezvládnu
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SNELA: já jsem sbírala, a celkem to šlo. Sklenička od přesnídávky a plastová lžička, večerní procházka na 20 minut po dobu pět dní a bylo to. A to mi pes běhá celou dobu po areálu volně, takže jsem řešila, kde že ho jako budu stopovat jestli kadil nebo nekadil, ale šlo to v poho :) Jo a sbíralo se pět dní.
    SNELA
    SNELA --- ---
    LALOBA: no právě jak píše Sirryl, že to má prý význam sbírat několik vzorků, což si prostě nedovedu představit běhat za třema psama a poctivě sbírat. Mimčo čekám, je mi jasný, že novorozeně moc olizovat nebudou, ale později se tomu prostě nevyhnu, takže nevím jestli preventivně odčervit. Spíš by mě zajímal nějaký "výzkum" jestli je možné parazity od psa chytit
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: to nevim. ja mam zkusenost - a to jeste z 2. ruky - jen s kozimi bobky

    SIRRIL_NEMESIS: rozvoz zdarma na 500 Kč, to je fajne, diky
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LALOBA: www.zufrik.cz by mel vozit bez omezeni hmotnosti zasilky.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LALOBA: jenze na rozbor aby to k necemu bylo je treba sbirat vzorky nekolik dni za sebou, pokud se nepletu...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SNELA: tak to psovi radsi neco soupni, jestli mas maly bejby ;-) Ačkoli, sebrat hovno a dat ho na rozbor do laboratore neni nic narocneho, stoji to asi 140 Kč. Ja byla taky laxni a rok fene nic nedala a nedavno mela v trusu cervy, takze dostala okamzite konvencni tablety od veta, ale existuji i prirodni odcervovaci preparaty od cd vet, ktery jsme zkouseli, kdyz byla Toňa stenatko. Funguji, ale musi si na to clovek vyhradit vikend v prirode, protoze pes po tom hodne casto kadi a nemel by kalet tam, kde se pohybuje (nebo jiny psi), protoze ty parazity to nezabiji, jen paralyzuje, cimz padem se pusti a pes je vypudi.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Zdravím, jak to děláte se psy na barfu a odčervením? Já je víc jak rok neodčervovala, nechci je cpát chemkama, ale představa, že běhám za třema psama a sbírám jejich hovna, když zalézaj do největších křovin a nechávám dělat rozbory, se mi taky moc nelibí..

    Případně má někdo nějaké info jak je to s mimčem a psama? Jestli může přenášet nějaké parazity oliznutím mimča?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak jak sme tady rozebírali - co dělat, když pes nežere zeleninu atd., tak nám došla ta sušená zelenina. arnošt byl asi dva tejdny bez zeleniny. já zafixováno, že tu syrovou nežral, tak prostě jel jenom maso. jenže držky moc držkatý, gurgle moc tvrdý, mletý moc mletý a skoro nad každým masem se vofrňoval. jediný krky, ty mu jedou furt.
    no a včera se drahá polovička nakrkla a do žaludků mu nastrouhala mrkev a řepu. já se ušklíbala - si děláš prdel, tohle on žrát nebude. a hle! prázdná miska. dneska mu dám vypraný držky, mrkev, řepu, petržel, semínka a hle! prázdná miska!
    já si normálně začínám myslet, že tomu psovi to s tou zeleninou chutná a má ji rád:)
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    Neni tu nekdo z Letne, kdo by se chtel podelit o zasilky? Nemam tak velky mrazak, chovatelske potreby na Milady Horakove jsou docasne fajn, ale z dlouhodobeho hlediska nedostatecne a objednavat jen 15 kg se mi nevyplati. Kdyztak posta
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    Jak jsem před časem hledala nějaký obchod s masem, po tom, co nám náš zrušili, tak jsme objevili tohle: http://www.barfshop-praha.cz/ ... prodejnu otevřeli teprve včera a e-shop ještě nefunguje, ale paní je moc fajn a jsme spokojený, mají maso snad od všech firem a ceny mi připadají ok... je to v Řepích
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    ZATAMOKO: s dávkováním ti neporadím i výrobce píše, že je dost individuální. Dávám od oka.
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    DZEJNY: Díky za tip, až na těch 50% živočišné složky (nejen maso) se mi to líbí, ale může se hodit třeba na cesty :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    DZEJNY: zajímavý, můžeš mi cvaknout dávkování?
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    VERCA_ZABA: chce to porovnat obsah oba výrobci uvádí celkem podrobné popisy, já osobně jsem právě nechtěla kupovat nic drahého tak jsem vyzkoušela a jsem spokojená. Kdybys objevila něco špatného v tom krmivu, dej vědět. Jestli chceš můžu ti dát vzorek konkrétně mám teď doma 5 kilo těchto http://www.krmivahulin.cz/ostatni-krmiva/pro-psy/granule-pro-psy-lisovane-za-studena-1-kg.html a uvidíš jestli toArnoštovi pojede. Jesula to baští a to je fakt vybíravá potvora.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DZEJNY: oká, kouknu. ono jako spousta lidí radí essential, totw (to arnošt nežere) a další granule, ale to jsem koukala a stojí 12 kilo třeba 1800.. to jako by se arnoštovi ta cesta dost prodražila, ještě ani nezačal šetřit:)
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    VERCA_ZABA: Doporučuju za studena lisovaný granule, já tim přikrmuju k masu a řešim tím, když odkládám psa na hlídání k rodičům a cesty. Hledala jsem nějakou ekonomickou cestu a kupuju v krmivech Hulín po netu. Není to super prémiovka, ale pes to celkem s chutí žere, takže dobrý. Maj dva druhy - extrudovaný nebo za studena lisovaný (v obou cca 50% masa). Oboje mi pes s chutí žere, ale po těch extrudovanejch byl bobík poněkud objemnější než po těch za studena lisovanejch nebo po masu. Takže teď jsme objednávala raději ty za studena. Tím nechci dělat reklamu týhle firmě, ale maj celkem přijatelný ceny 10 kilo za 500+- a vybíráš si velikost granulí a četla jsem i nějaké recenze, že tím někdo krmí výhradně a více let a pejsky má v dobré kondici.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Byl ste nekdo se psem na delsi dovoleny? Zmyjko? Kyz jedeme na dva, tri tejdny, resim to konzervama a masm obcas, ale chceme jet na tri ctvrte roku, cestovat v aue, v teplych krajich. A ja nevim, cim budu krmit. Mame prejit na granule?
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    aujezskyho choroba tady pořád je, co si pamatuju, řešilo se to naposledy někde na pardubicku, ale týká se to jenom divočáka. Lidský maso se na aujezskýho nekontroluje, protže člověka se tahle choroba netýká, ale že by jí divočák přenesl na chovný prase, to už je dost fanatasy. V krmným mase, když je zvěřina, je většinou bez divočáka nebo by to maso mělo být otestovaný.
    OPI
    OPI --- ---
    LALOBA: no jo ale veterinární kontrola se na aujezskyho chorobu nedělá takže ikdyby ji nějaký čuník měl tak se na to stejně příjde až je po psovi :(
    ale řekla bych že pravděpodobnější je že ti ho picne myslivec nebo přejede auto..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam