• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    VERCA_ZABA: Doporučuju za studena lisovaný granule, já tim přikrmuju k masu a řešim tím, když odkládám psa na hlídání k rodičům a cesty. Hledala jsem nějakou ekonomickou cestu a kupuju v krmivech Hulín po netu. Není to super prémiovka, ale pes to celkem s chutí žere, takže dobrý. Maj dva druhy - extrudovaný nebo za studena lisovaný (v obou cca 50% masa). Oboje mi pes s chutí žere, ale po těch extrudovanejch byl bobík poněkud objemnější než po těch za studena lisovanejch nebo po masu. Takže teď jsme objednávala raději ty za studena. Tím nechci dělat reklamu týhle firmě, ale maj celkem přijatelný ceny 10 kilo za 500+- a vybíráš si velikost granulí a četla jsem i nějaké recenze, že tím někdo krmí výhradně a více let a pejsky má v dobré kondici.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Byl ste nekdo se psem na delsi dovoleny? Zmyjko? Kyz jedeme na dva, tri tejdny, resim to konzervama a masm obcas, ale chceme jet na tri ctvrte roku, cestovat v aue, v teplych krajich. A ja nevim, cim budu krmit. Mame prejit na granule?
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    aujezskyho choroba tady pořád je, co si pamatuju, řešilo se to naposledy někde na pardubicku, ale týká se to jenom divočáka. Lidský maso se na aujezskýho nekontroluje, protže člověka se tahle choroba netýká, ale že by jí divočák přenesl na chovný prase, to už je dost fanatasy. V krmným mase, když je zvěřina, je většinou bez divočáka nebo by to maso mělo být otestovaný.
    OPI
    OPI --- ---
    LALOBA: no jo ale veterinární kontrola se na aujezskyho chorobu nedělá takže ikdyby ji nějaký čuník měl tak se na to stejně příjde až je po psovi :(
    ale řekla bych že pravděpodobnější je že ti ho picne myslivec nebo přejede auto..
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    s krizkem po funuse :D
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    GANBOY: podle me breberek je mnohem vic v kureti, v kazdym druhym jsou bakterie salmonely. V knize od Novosadovy BARF jsem zadny takovy doporuceni necetla. Psovi neprevaruju nic, krmim ho prece BARF :D Jediny duvod proc varit veprovy by snad mohl byt, ze prasata muzou mit infekcni nemoc (nazev si nepamatuju) pro psy smrtelnou a nevylecitelnou, ta se ale vyskytuje velmi ojedinele a jen u divokych prasat, par pripadu ty nemoci se vyskytlo u loveckych psu, ktery byli v kontaktu s nakazenym divocakem. v chovech takovy pripad ale nikdy nebyl a maso je navic veterinarne kontrolovane. Pravdepodobnost nakazy je mnohem vetsi na prochazce v lese, kde je i tak malicka, ale z krmneho masa veterinarne kontrolovaneho je riziko nulovy. Jinak me zadny duvod nenapada, proc by to nekdo chtel varit...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GANBOY: že nemá zač:) ted sem byla akorát v kunraticích pro gurgle, ale nevzpomněla jsem si na vás, tak snad příště.)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    VERCA_ZABA: nase domaci smecka ti dekuje,)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GANBOY: jo, ja normálně krmím kostma na polívku, kolenama, odřezky od masa a tak:)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    VERCA_ZABA: takze muzu bez obav krmit kytou?! super! :)
    dix
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GANBOY: starý info - dřív se to nedávalo kvůli možné nákaze aujezskyho chorobou. ta se už tady nevyskytuje - teda, může být, ale to bys musel ulovit kance a ještě teplýho ho dát psovi. v normálních prasatech, co jdou na pořážku, ta choroba opravdu není.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    LALOBA: nekde sem cetl ze se nevareny muze podavat jen hovezi/kureci od te doby to drzim ani vlastne vim poradne proc:)

    treba me nekdo kdo vi objasni. ja mam za to ze asi za to muzou breberky v mase obsazene...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    GANBOY: proc...?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    TATEREZA: btw veprove varis nebo ne-e ?
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TATEREZA: Supeerrr. Dikes
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    ANASTHESIA: je to hned u tramvajovy zastavky smer zizkov. vedle drogerky pemi
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TATEREZA: Zverinu ochutname. Kde to tam je prosim? Hned u zastavky?
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    ANASTHESIA: na strosu i jiny maso, na ty palmovce zejmena drubez a zverinu:)
    ja to mixuju s veprovym a hovezim, co mam odjinud. libi se mi, ze mimo klasickejch kurat tam maji i kruti verze vseho moznyho a ceny jsou fakt friendly
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TATEREZA: A maj tam i jine maso nebo jenom drubez?
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    ANASTHESIA: ja chodila do reznictvi dole na strossu v takovym vyklenku. meli tam pajsly, skelety a tak. a pak takovy kureci krupky zmrazeny za 4,-/za kilo. akorat to jsou skoro tri roky.
    ted chodim na palmovku do kureciho raje a tam teda jedu ve velkym. maji tam treba ceky kurata bez kridel asi za 20,- na kilo, kruti skelety, biskupy, krky, kuze, vsechno na nadherny ceny
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Jo a to reznictvi asi nevite :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam