• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    KUURA
    KUURA --- ---
    FIFAJZ: To je zmetek... nedela to nijal casto, ale obcas asi dostane chut no :/ mame malej byt, nejde zachod dat jinam, kam by pes nemohl... muze mu to nejal ublizit???
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KUURA: Kocicinec je pro psa velka lahudka. Dela to proto, ze ma ke kocicimu zachodu pristup. :)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Mám dotaz. Pes nam obcas vyžírá kocici zachod. Nevite proc to dela??? chybi mu neco nebo je to kvuli kočce???:)))
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    FIFAJZ: včera jsem jí dala večer kus jazyka a křídlo a chvilku na to koukala a pak to všechno snědla, tak snad se vzpamatuje. Je pravda, že je teď v nejlepším s háráním, takže by se možná šklebila na cokoliv. Můra jedna náladová :D
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ANASTHESIA: mam psa spis vybiraveho (byt po kastraci zacala byt o neco zravejsi), po tofu se muze nicmene utlouct a mohla vzdy.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    HUDOUS_ML: Ten muj zas krky vubec nechce. Za to kdyz citi drstky tak se jde zblaznit. Zelenina je taky boj. Jedine totalne rozmixovat a zaliju olivovym olejem. Ale kachni krky a kureci jatra nee
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HUDOUS_ML: To je docela smutny, na jednu stranu. Ze se takhle ofrfnava. Snad ji to prejde. Nemusi to byt kvalitou, naopak treba mirne zatuchla porce sklizi nejvetsi slavu. Zkus davat ted bez zeleniny. Treba ta ji na tom nejvic irituje.

    ANASTHESIA: Neprijde mi to divny, mam psi popelnice, co jim podam, sezerou. A vyzobavaji slunecnici a zrni spadane z krmitka.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Prijde vam normalni, ze pes ji tofu???
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    tak jsem přivezla, naporcovala a zamrazila 14 kg krmného masa. Do misky jsem dala vepřové chrupavky, křídlo, krky a drobky z toho, co zůstalo po porcování. Navrch nějakou zeleninku. A vážená dáma si k tomu čichla a odešla. Nakonec sežrala aspoň ty krky a zeleninu, křídlo chvíli nosila po bytě, načež ho taky nechala. Misku jsem jí sebrala, schovala do ledničky, že to dostane ráno a když to nebude chtít ani ráno, tak to večer zkusím dochutit sardinkami.
    Spolubydlící mi před chvílí hlásil, že jí to umýval pod vodou a dával po jednom. Chrupavky prý první vyplivla, pak snědla křídlo a pak teda i ty chrupavky.
    Myslíte, že to je tím, že to krmné maso je o tolik horší, než maso pro lidi? Nebo že by jí v tom smrděly ty dršťky (po tom, co v neděli svačila kobyláky)? Nebo že by nevěděla co třeba s těma chrupavkama dělat?
    Snad si na to zvykne, kdybych jí měla krmit masem od řezníka, tak půjde zpátky na granule, to neuživím :D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    Existuje teorie,ze pes kameny syrovym masem zdivoci. Je to pravda! Bublina si dnes ukradla dvakrát (!) z dřezu (!) maso. Poprvé si ho chroupala tajně v kuchyni, podruhé s nim zcela drze prošla přímo přede mnou pod gauc a prozradilo ji az křupaní kostí. Dávejte si pozor, barf muze ve vašich psech probudit šelmu :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANASTHESIA: obávám se, že kočce trochu jídleníček upravíš, ale k výrazné změně ji nedonutíš.

    U nás k lepším návykům pomohlo habešákovi stáhnout jídlo na 2x denně, ráno a večer (večerní je rozdělené 2 menší části), maximálně v poledne malý kousek něčeho, když zrovna vařím a krájím maso. Byl přežraný a tak si víc vybíral, teď už je ochotnější se cpát tím, co mu dáme.

    Jestli jí konzervy, můžeš zkusit postupně míchat do konzerv maso.

    Ale kočky bych do barfu extra nenutila. Pokud budou jíst jenom kuřecí svalovinu a žádné vnitřnosti, šlachy, zeleninu, budou mít ve stravě moc bílovin a to jim zatíží ledviny. Proto s tím učením dost bojujem, aby měl všechno. Netrvala bych na barfu,a le habešák nejí granule (ani jednu, prostě nejí) a po konzervách má průjmy.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    ANASTHESIA: Kosti můžeš dávat všechny, jen nesmí být tepelně upravené.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANASTHESIA: říká se, ze kuřecí kosti jen syrový, ty vařený se štěpí. nikdy sem ale tohle v praxi nezazila.
    kočky máme na barfu, ale jedna je taky rozmazlena, žere jen kuřecí maso, krky a lososa. takže někdy se dokrmuje granulema... oni jsou kočky prostě hodně vybíravý.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahojky, asi jsem mimo ale mam pocit, ze nekde jsem cetla, ze duty kureci kosti se nemaji davat???? Je to tak? Jinak kdo mate kocky na barfu? Pejsek je od mala zvyknuty na barf no kocky ne a ne. Jediny co mi kocka sezere jsou kureci prsni rizky. Kocour nic. Jenom granule a konzervu :( Mate nejaky figl jak je naucit na maso? Diky
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    CICIN: Nekrmim to kvuli hltavosti. Co se zalknuti tyka, asi trikrat se mi skutecne malem udusila fena, paradoxne na kurecim skeletu. Spolkla vetsi kousek, nez bylo vhodny, ten se ji sprajcnul v krku nesel ani dovnitr, ani ven. Nebejt u toho, je po ni - nemohla se nadechnout, modrej jazyk, zacla omdlivat. Po tehle zkusenostech jsem halt uz opatrnejsi. Jak rikas, kazdyho vec, nikomu nic nezakazuju.
    CICIN
    CICIN --- ---
    CICIN: samozřejme je to no offense, jen se chci vzdělávat:) každého věc jak krmí svou smečku:)
    CICIN
    CICIN --- ---
    FIFAJZ: Krutí králíčí kachní i husu krmím včetně kostí a pes mi zatím neumřel, z čeho máš strach že se to uštípne a udělá mu to díru do střeva či žalůdku nebo je to kvůli tomu že tvůj hltá a tím pádem se tím zalkne? Jak už se tady kdysi někdo ptal, slyšeli jste někdy o tom aby se tohle psovi opravdu stalo? Co vidím u mého tak když něco špatně pokouše a spolkne moc velký kus, vyblije ho potom co stráví celý obsah žalůdku a zůstane tam jen ten kus:p
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MAR_TINA: my máme na barfu obě kočky, dvakrát denně jídlo, maso všeho druhu, jenom játra myslím by neměla byt často. jinak zeleninou jsme je taky netrapilo, tu prostě nesezerou. ale dávali jsme kvůli vitamin Aptus Multivitamin nebo tak nějak se to jmenuje. je to právě pro kočky na barfu a tablety jsou s příchutí lososa, ty naše to jedly rady:)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    FIFAJZ: to jsem si tak nějak myslela :) že je kolem toho akorát zbytečný humbuk :)
    kuřecí u něho nepadá v úvahu, má alergii. Ale on je pan pes a žere celkem spořádaně, takže se nebojím, že by se zalknul. Spíš se cpe ta čůza šedivá, ale ona má zase dobrou průpravu z dob, kdy se toulala a krmila z popelnic.
    Nejvtipnější je jak jí nachystám jídlo a nechám to v kuchyni ať to zteplá než jí to dám. A ona tam sedí a hlídá to :D Klidně celé odpoledne tam vydrží sedět :D
    Hrozně mě baví koukat se na ni když drtí ta tvrdá vepřová žebra, vypadá u toho jako šelmička :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    REDDAY8: to bude teror, když mu nedám oběd, dneska docela šílel :)
    ale mile, chodí se mazlit a připomínat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam