• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Krmíte někdo barfem kočku?

    Máme ročního kocoura, plně vyvinutého (je spíš větší na svoji rasu), který nežere granule a konzervy prostě nejsou optimální jídlo, navíc trpí na průjmy asi z těch konzerv.

    Jak složit jídlo se dá dohledat i mi poradil veterinář.
    Ale kočky prostě jsou vybíravé a rady, jak ho naučit jíst všechno potřebné, beru všechny hned.
    Případně jaké doplňky přidávat.

    Nevadí vařené maso, zelenina (do kočky syrová dostat nejde), ale musí to být čerstvé jídlo, ne konzerva.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    FIFAJZ: díky :)
    játra používám pečená jako pamlsky ve velkém, takže má čas si na ně zvyknout.
    Zrovna u ní se nebojím, ona je fakt popelnice, takže si to natrénuju u ní a až budu přecházet u Amonka, tak budu vědět co a jak :)
    A je nějaké maso respektive kosti, co psi fakt nesmí? Krom divočáka, u toho je to jasné, že syrový být nemůže..
    A jsou potřeba nějaké doplňky jako hydrolyzovaný kolagen, kelpa nebo tak něco? nebo je to jen něco navíc?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HUDOUS_ML: Upozorneni ani ne, proste pouzivej selskej rozum a carovny "primerene". :) Behem mesice prostridat postupne ruzny druhy masa, vnitrnosti, masitych kosti + zeleniny, ovoce. Ze zacatku bych radsi davala jednodruhovy maso, at vidis, jak traveni psice reaguje - takze vyhnout se mletinam typu hovezi/kureci s necim. Bacha na jatra - at uz kureci ci veprovy, nektery psiska muzou prohnat, takze ty davat az za nejakej cas a prvne je drobne ovarit.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KUURA: musel jsem zacit hlidat, kolik toho (fena, ale na samec) sni, protoze zacla bejt zravejsi a i mi prijde, ze zacla vic ukladat.
    KUURA
    KUURA --- ---
    a jeste se zeptam - upravovali jste nejak krmnou davku po kastraci psa?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    tak už i u nás došlo na to, k čemu jsme spěli nějakou dobu... a přecházíme na barf. Zatím jen s Bublinou, která je popelnice a spase fakt všechno. Amonka budu muset skrz jeho buldočí aristokratickou konstituci přivykat postupně a pomaličku.
    Knihy studuju, a celkově mi to přijde hodně o citu, přece když chystám jídlo sobě, taky nepočítám kalorie a minerály apod., ale přesto se musím zeptat. Nějaké upozornění, na co si dát jako začátečník pozor? díky :)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj ahoj, potrebuju poradit. Pes byl ted mesic na antibiotikach kvuli opakovanym zanetum mocoveho mechyre, nechali jsme ho vykastrovat kvuli zvetsene prostate, ale v moci ma porad krystalky. Mame v patek znovu prinest moc a kdyz tam budou porad, dostane nějaký granule... :/ neznate neco, co pridavat do jidla, aby se krystalky rozpustily a netvorily se???
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    vetsina stenat je divoka sama od sebe, jsou to prece stenata...

    a jak zvladas spravny pomer zivin? ja osobne bych se u tak malyho prcka, kor u tak velkyho plemene bala ohledne vapniku a fosforu.
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    FIFAJZ: ale ona nás chce asi vážně sežrat :D divoooch
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    GIOVANNA: Jasne, bacha na to, jak zere syrovy maso, bude zrat lidi. :D Ne, tim to nebude. :D
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    nejsou psiska krmená syrovou stravou nějaký dravější a vzteklejší? krmím takhle svého prvního psa (rtw 2 měsíce) a něco takhle dravýho jsme zatím neměli :D
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANASTHESIA: I kdyby to bylo stene, tak radsi cesta s prazdnym zaludkem. Tech par hodin to pesan zvladne, pokud je jinak zdravotne v poradku. Stastnou neblici cestu. :)
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    FIFAJZ: Pytliky uz mame pripravene ;) Spis jsem si rikala jestli mu nebude blbe od hladu. Ale tak asi ne. No a zastavky urco budou.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANASTHESIA: Nic bych mu rano nedavala, at blije nebo ne. Lepsi setrit pripadne jen par zaludecnich stav (rucniky, hadry s sebou), nez sbirat natraveny zradlo z kufru/sedacky. Po ceste ho snad krmit ani nemusis, staci zastavky, projit se, dat mu napit. A jestli jde o zradlo pak tam, pri pobytu - tak si zamraz neco doma, napytlikovany maso a osvedcenou davku, flakni do termotasky a na Slovensku vloz zase do mrazaku. Nebo muzes par dni se psem zvladnout na granulich, je-li zvyklej.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TATONKA: Nekdy mu blbe je a nekdy ne. Jedeme na svatky 700km. Na Slovensko :(
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ANASTHESIA: na jak dlouho jedete? je psovi v autě obvykle blbě?
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahoj. Poradite nekdo jak vyresit barf na ceste? Budeme v aute cca 10-11 hodin a nevim jestli mu vubec neco davat aby mu nebylo blbe. Nesnidame. Diky za info.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TATONKA: meli, velikou :D
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LALOBA: barf v praxi - to museli mít rybáři radost :)
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TATONKA: chapu, taky mam takovou popelnici... na vylete sezrala behem chvilky nepozornosi kamosky cube zradlo na tyden a pak lezela a funela a tvarila se jak nejvetsi vitez. Jindy rybari u reky vyzrala kos s rybama, co nachytal za cely den, kdyz se zrovna nedival... A pritom je hubena jak lunt. lidi si myslej, ze ji trapim hlady, ale ona zere jak 40kg pes, kdyz ji krmim davkou pro jeji vahovou kategorii, hubne... a ma 26 kg. Ale na ty moji je teda kazda zmena videt, pac ma kratke chlupy, u chlupacu clovek ty zmeny tak nevidi. No, ja bych se s tim tak netrapila. spatne se evidentne nema :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam