• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    MAR_TINA:
    WESSNA: já teda nejsem expert na výživu, ale selsky když si granule převedu na skutečný jídlo, tak je to řekněme mísa strouhanky se lžící masokostní moučky, pro zvíře nestravitelnej hnus. a to dostává rovněž celej život. na druhý straně je něco víceméně vhodnýho (byť v menším množství) a aspoň přirozený. co do pestrosti je to na první pohled obdobný, ne?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: Asi jak pro kterého psa, každopádně nikdo soudný by to za vyváženou stravu neprohlásil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TATEREZA: jednostranná dieta z něčeho dobrého a kvalitního je poškozující a to kolikrát víc, než pestrá směs nižší kvality.
    To je jako bys jedla jenom celozrnný chleba a biojablka a nic jiného. Budeš na tom hůř, než pojídač meníček a rohlíků se salámem.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    WESSNA: a nejsou celoživotní kuřecí skelety mnohem zdravější, než celoživotní darling/tesco quality? podle mě rozhodně jo
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA, MIKEYLA: obávám se, že jde o ekonomické důvody... znala jsem paní, která měla pocit, že její dobrmance stačí nadosmrti kuřecí skelety..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PINDRUSEE: nastuduj si nejaky zaklad, co se krmi, kde se shani maso a jake, neco o doplnkach jako jsou rasy, pangamin, kvalitni oleje, pripadne o dalsich zalezitostech (uzivani bylinek, vajec, skorapek, lnenyho seminka atd.),

    vyborny eshop s hodne informacena je baron.cz, nebo pak taky literatura (Novosadova)- to je takovy celkem bohaty zaklad...a pak se ptej:)))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TAPINA: tak jako nabit trochu vedomosti ohledne barfu neni zase az takovy problem, ale chce to nejaky zaklad, to urcite..., ja davat psum cely tyden syrove vnitrnosti, tak mi se*ou jak aminy...., ale jako kvalitni granule asi proc ne, tim se neda nic zkazit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PINDRUSEE: Já si sem zase přijdu zaremcat proti proudu diskuze, ale tak trošku mi nepřijde jako dobrý nápad, aby někdo, kdo ví o psí výživě tak málo, že mu dával Darling a nepřišlo mu na tom nic divného, experimentoval s barfem. Podle čeho skládáš krmnou dávku? A nebylo by v tvém konkrétním případě lepší převést psa na kvalitní granule? Barf je pro lidi, co o výživě zvířat dost vědí.
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    Předem se omluva za spam, ale jak se tu bavíte o těch zastud. lis. granulích, a železných rezervách, když dojde maso, napadlo mě sem dát odkaz na konzervy od Sokola, které teď máme na jednom sleváči.
    2 ks 100% masové konzervy MAX Delux s lososem | Pepa.cz
    http://www.pepa.cz/2-ks-masove-konzervy-max-delux-s-kousky-stavnateho-lososa-21659
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    jo jsou to sračky........ :( dáme ho dokupy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PINDRUSEE: No jo no., když taky předtim byl krmenej sračkama jako je Darling, to bych zvracela a prděla jak bejk taky:D
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    dávali jsme mu darling.... a sem tam zbytky od oběda... vnitřnosti mu dávám to co seženu, játra, střeva, srdce a tak nak asi všechno.. ja nevim co v tom ještě je.. je to namíchaný... přímo z masny... maso mu k tomu taky přidám.. :) fajn, že se to nemusí vařit.. v přírodě by to taky sežral přece neuvařeny :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    PINDRUSEE: zalezi, co mel pes za granule. Jinak k vůly :D cervum, ci spise proti jejich vuli krmim syrovym leta letouci a ono nic. Neni nutny maso varit, ovarovat, pokud je odebirano z nejakych overenych zdroju - tedy krome masa z divokych zvirat. Tema vnitrnostma myslis co? Neprany drstky byvaji pro psi traveni doslova spasa. Jinak jestli placatce chutna, klidne mu rozsir jidelnicek o dalsi druhy masa, ne jen vnitrnosti. :)
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    Ahoj.. mám boxera je mu 8... Začal mít problémy se zažíváním, hodně zvracel a prděl.... tak jsem se rozhodla opustit ty granule poprděný a inspirovala jsem se tím co by jedl např. vlk v přírodě, což jsou hlavně vnitřnosti..... po týdnu žraní vnitřností se mu zažívání zlepšilo už neblije, ale zase mi dnes bylo řečeno, že bych mu to měla vařit k vůly červům..... takže nevim jestli je to opravdu, tak nutné????..... každopadně nevim kdo by to vařil já bych u toho asi hodila ://
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    MIKEYLA: objednávat chci nejpozději nějak v neděli večer a ještě nemám úplně promyšleno co, ale bude bude to určitě něco z bylin (fit-barf sensitive atd.), nejspíš ovoce, zelenina, protiklíšťákové záležitosti, oleje...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    zdravím všechny, chystám se objednat něco z Barona a tím, že toho budu mít víc (nad 1500), poštovné bude zdarma..., nechcete se někdo přidat? Případně koupit větší, výhodnější balení a rozdělit se? :), lokalita Praha (Hradčanská)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MIKEYLA: Jediny zpusob ja udrzet nezraveho Vanishe relativne ve forme je forma vecer maso + 24hod denne v misce granule. Funguje takhle uz par let a dobry. Takze bych se ty kombinace asi nebala. :)
    STHENO
    STHENO --- ---
    Ked som potrebovala, aby mi nabral moj pes v case dospievania, pridavala a zamiesala som mu do kazdej davky masa lyzicu az dve hroznoveho cukru (glukopur napr.). Jednoducha a pomerne lacna cesta k vykrmu a ide to pomerne rychlo.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    MIKEYLA: ja kdyz potrebuje pes nabrat tak koupim ovesne vlocky a pridavam k masu, vaha jde pak rychle nahoru. Uz ani nevim proc, myslim ze jsem nekde cetla ze se pridavaj taznejm psum pred zavody kdyz maj energetickou spotrebu a me hubne v zime
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    MIKEYLA: Kdyz zapomenu rozmrazit maso, jsou k dispozici granule. Ne za studena lisovane, ale neco beznyho, ala Brit, Acana apod. Zadna bezobilna rada, jednou za cas je timhle nezabiju. Mne ted zhubla veteranka rtw, ani na tucnym mase, vemeni, pajslu ji neslo nabrat - stacilo pridat hrsticku granuli i do syrovyho masa. Nejsem zastancem odlisnyho a citlivyho traveni, dobry prase vsecko spase. Takze granuli se neboj, za studena lisovany nemam ozkouseno. Pokud chces vyber tech lepsich granuli, tak se koukni na granule.cz - tam neudelas chybu s vyberem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam