• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    DIVA: a co jí tu flákotu držet, aby si musela utrhávat kusy?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    DIVA: nemusis to mlyt, casem prijdes na grif, jak pro danyho psa nakrajet flakotu na akoratni kousky. Ani velky, ani maly, proste primereny. S tema vetsima kusama prave opatrne, mne se malem parkrat udusila fena, ktera jinak nehlta a poctive kouse. Spolkla vetsi maly kus jater/flakoty/skeletu a neslo to ani dovnitr, ani ven. Od ty doby pro ni pokorne krajim i zeleny drstky na mensi kusy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    zacala jsem hovezim. male kousky vdechuje, vetsi kusy taky, fakt velke trikrat zvykne a zhltne, rozmer ze ji to musi tlacit cestou krkem. takze zitra shanim mlynek na maso .) pripada mi toho malo to pulkilo co ma dostat. jake jsou ty granule lehoucke..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já přecházela tak, že do granulí jsem přidávala maso a cca za týden, 10 dní jsem jela jen maso. začínala jsem hovězím mletým, kurecima krkama, zaludkama, vsema moznejma srdcema, pak přišly všechny kosti, vemena, drzky (ty neprany jsou pro většinu psů to nejlepší:)) a tak. jako přílohu většinou rýži.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    DIVA: já jsem přecházela následovně: pondělí - granule, úterý - maso (nějaké ořezy to byly) + zelenina + ovesné vločky / rýže, po týdnu jsem přidala vnitřnosti, po dalších 2 týdnech kosti.
    Nejdůležitější bylo v tom jídelníčku bez kostí dát něco, co psovi zaplácne žaludek, aby neblil z hladu. To maso jím totiž projde jak nic :)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    DIVA: zásada číslo 1: každému psovi sedí něco jiného.

    Nejvíc se toho dočteš tady a je tam i kalkulačka: www.manwe.eu

    Těch 30% je spíš příloha, ale já bych klidně začala jen svalovinou, nicméně záleží na věku psa, aktivitě a spoustě dalších faktorů. :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    na nástěnce klubu je nefunkční odkaz "výpočet krmné dávky", může někdo aktualizovat pls?

    pro přechod z granulí se doporučuje jen libová svalovina. znamená to, že položka "maso" (70% krmné dávky) je libový sval a 30 dalších % viz běžný barf? asi ne že by pro přechod bylo vhodné sestavit denní porci ze 100% jen z masa že..

    uvažuju že dám půl denní dávky ráno v granulátu, druhou půlku večer v mase. jen pro přizpůsobení traktu. máte s tímto zkušenosti?

    vedete si evidenci denní stravy, aby se udržela rovnováha v delším horizontu? nějaký vychytaný systém?

    díky všem .)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TATEREZA: Po pravdě netuším, brnkni si tam, oni ti cca reknou. A nedes se, k Najmanovi se neobjednavalo, musí se to tam vyčekat - pokud se nic nezměnilo
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    CAMELLA: supr, dík, dám na tebe. a kolik to tak může stát u středně velkýho psa? jsou jí asi 4 roky...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TATEREZA: Doporucuju v Praze pana dr.Najmana ze zahradního města, je sice svérázný, ale opravdu jeden z největších veterinárních kardio v ČR
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    CAMELLA: jo, to chci udělat, protože mně se ta šelest nezdá úplně bezvýznamná, když se mi psice dost zadýchává i bez fyzický námahy, teda ve vedrech
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TATEREZA: imho nic moc udělat nemůžeš, navíc malou šelest má každý druhý pes..spíš bych nechala udělat větší vyšetření u kardiologa s tím, aby se pravidelně u toho stejného opakovalo a dalo se tak zjistit zhoršení...
    taky samozřejmě záleží na věku psa atd.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    můžu se zeptat, zjistila jsem, že psice má malou šelest na srdci...chtěla bych se zeptat, jestli je něco podpůrnýho na srdce, co bych mohla do stravy přidat a něco, čemu se napak vyvarovat? myslím potraviny..

    krmím jí syrovým masem (hlavně kuře, krůta, vepř, hovězí - svalovina, droby i kosti) + ovoce a zelenina, bylinky + lososový olej, pivovarský kasnice a občas nějaká příloha
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    WOSHIII: kamosova máma stafikovi tu velkou syrovou kost pomalu ususila v otevřene troubě, nevim co na to ten morek uvnitř, ale pes ji ma už par měsíců jako svoji oblíbenou hračku.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    WOSHIII: stihne :) ty uzený mi strašně smrděj a Dusty je navíc zlikviduje strašně rychle...
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TATONKA: ahaaa a stihne to snist driv, nez se to zkazi? ja tyhle velky kosti kupuju radsi uzeny, aby jim to vydrzelo dyl;)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    WOSHIII: V reznictvi mivaji narezane na kousky, ty obcas kupuju, ale vic me zajimaji ty syrove vcelku. To je tak jedina hravka, ktera psa bavi a zaroven ji neznici behem par minut. Pro ilustraci prikladam fotku. Ale na fotce je susena, ne syrova. Tyhle suseny obry maj treba v zoo ve dvore.

    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TATONKA: Maji je docela casto v reznictvich ;) Dnes jsem zrovna koupila v Komoranech, nebo jsem driv chodila na Haje do reznictvi pro ne. Obejdi par rezniku a urcite je sezenes ;)
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    TATONKA: Máme na skladě poslední jednu stehenní hovězí kost https://www.forbarf.cz/1ks-Hovezi-kost-na-okus-Barf-me-d219.htm popř. od Nýřan klouby na okus, který jsou trochu skladnější než ty obří stehenní kosti. můžu taky nabídnout. https://www.forbarf.cz/hovezi-kloub-na-okus-1ks.
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    TATONKA: Kupuju pro náš obchod lososáč z Norska od českého importéra, který ho vozí po hektolitrech do Čech a používá ho pro výrobu širokého spektra krmiv. U mě pak vyjde 500ml pro zákazníka na 112 Kč. +10Kč pumpička. https://www.forbarf.cz/Lososovy-olej-500ml
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Prosim vas, kde v Praze sezenu takovy ty velky syrovy morkovy kosti?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    WOSSI: stridame Alavis a Hyalgel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam