• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    WESSNA: kouknu,díky..

    a má cenu dělat krevní rozbor?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VERCA_ZABA: Za sebe bych přešla na konzervy.. já jsem nejvíc kupovala značku MAC's, mají je skvěle zpracované, nepřidávají jiná masa než, co tam máš napsaná. Já brala dietní, bílá masa, což je třeba u Rinti nebo GranCarno problém, tam bývá jako základ hovězí (zbytečně těžké pro stařečky). Pak jsem občas koupila FarmFresh od TopStein nebo Falco..
    https://www.spokojenypes.cz/...cky-pro-psy/?par=znacka|falco,znacka|macs,znacka|topstein&last=znacka
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    WESSNA: právě tráví asi jen ty mletiny. ono u kuřete jsem měla podezření na nestravitelnost tak dva roky zpátky - po pozření měl dycky průjem. teď ho nemá, ale taky to kuře fakt nejí (jedině pečený, že:)) teď má průjem po tom srdci, někdy i po gurglich.
    je táhne mu teď na 10, takže senior jak vyšitej. On přítel už doma do mě reje, jestli by mu nebylo líp na granulích a konzervách - když jedeme na cesty obytnakem, tak na to přechází a to žere úplně s chutí..
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VERCA_ZABA: Já bych se bála, jestli nemá s věkem zažívací potíže..
    Mě stará čuba (už nežije), na konci života přestávala trávit maso, tak jsem jí začala kupovat konzervy (dietní, kvalitní, dost často jednodruhovky), aby nezáviděla omladině a začalo být zase všechno v cajku :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CAMELLA: na krvi byl naposledy 4 roky zpět. Ale teď na očkování prej dobrý, ale víš, jak "velký" vyšetření to je. Jinak je normálně při životě, běhá, feny vylizuje..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERCA_ZABA: a zdravotně je Ok? Krve v pořádku?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    co dělat se stárnoucím psem, který mu přestává skoro vše chutnat? dřív Arnošt jedl vše, teď nejí kuřata, kachny, samotný vnitřnosti, vemena, držky už jen z donucení, po srdci mám průjem. Takže zbývá nějaká mletina svaloviny/svaloviny s vnitřnostma a jazyk a gurgle. Nad vším se ofrňuje, odchází od misky znechucen.. Bohužel kvůli dítěti není možný mu nechat plnou misku celej den na zemi.
    Až si říkám, jestli se na to nevykašlat..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MOOONA: na klouby můžu taky doporučit Aptus Aptoflex
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    MOOONA: zpocatku krm radsi po mensich porcich treba 4x denne, kdyz to bude mozny. Procenta vychozi davky ti nereknu, ale asi nedas 10kilovymu psovi kilo masa za den, kdyz je v blahobytny kondici. Jak bylo psano, to vykoukate a odhadnete, dle traveni a vymesovani psika. Zacala bych libovym syrovym kurecim s povarenou zeleninou, kterou rozmackas a ovlhcis to treba tim vyvarem ze zeleniny. Jestli to je veteran, tak pozor i na to suseny maso coby pamlsek - to se pocita a hlavne se mu to nemusi moc dobre kousat (zalezi na stavu chrupu - podivejte se mu do huby, pokud se necha), navic po nem bude mit zizen = piti a vic venceni. To bych radsi volila suseny plice, ty jsou super mlsek i pro stariky. Nezaskoci mu, energie z nich temer zadna, nemusi zvykat, neb si je nakouskujes na pidimidi castice dle potreby. Takze za pohled na tebe bude ucel splnen, pes dostane extra smrdutou mini pochoutku, ktera se nemusi promitat do jeho krmny davky.
    Aptus Aptoflex mam ozkousen, funguje, muzu doporucit. Nebo muzes zkusit nejakou radu Alavisu, klidne taky tu konskou.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MOOONA: Aptoflex jsem davala svoji cube, ten konskej, pomer cena vykon za me uplne ok.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    MOOONA: dala bych mene tucne maso a davku upravovala podle toho jak bude hubnout/pribirat, on tohle ma kazdy pes trochu jinak. Jinak se da davka doplnovat vetsim mnozstvim zeleniny, pokud ji bude zrat. My davali na klouby Alavis... Všem včetně lidi.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Zdravím, budu si brat duchodce z utulku a rada bych ho prevedla na barf. Prechodu se ani nebojim, je pazravej, tak si myslim, ze to pujde jednoduse. Nejsem si ale jista vypoctem krmne davky, potreboval by malicko shodit a trosku pajda na zadni nohy, mohlo by mu to ulevit. A budu ho hoodne pamlskovat susenym masem, protoze je skoro hluchej a zatim trosku ve svy bubline, takze odmenuju kazdou reakci na me, i kouknuti. Zase ale aby v te misce neco mel. Tak nevim, kolik procent mu nasadit, nebo se procenta nechavaji a davaji se libovejsi druhy masa? U dospelych se pise nejakych 2-3% procenta z vahy, upravuje se to u senioru?
    Nemam s timhle moc zkusenosti, u svyho psa jsem to moc do detailu neresila a spis ho prekrmovala, protoze vsechno spalil hned jak vylezl z baraku.
    Dal by me zajimal nazor na Aptus Aptoflex, na Manwe doporucuji nejaky PetVet Flex, to uz se asi prejmenovalo na Flex Vet, to teda vubec neznam, o Apto jsem aspon slysela.Nebo jiny dobre vstrebatelny kolagen a doplnky, ktere byste sami pridavali. Diky moc
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NA_PYCZU: stalo. U psa, silel z okolnich haravek. Nezral nic a po sileni zustal vybiravym. A u feny, ale ta mela posleze diagnostikovany zavazny zdravotni problem. Vadit psovi muze miska, misto krmeni, jestli ho kontrolujes pri krmeni - xy faktoru. Nebo je jen rozmlsanej a pocka si na dalsi vytuneny menu. Jo a dobry mu kouknout i do huby, jestli nema zanet dasni, nejakej zub stiplej. Ale rika se, ze u plny misky zadnej pes jeste hlady nechcipnul.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, nestalo se vám někomu, že by váš pes přestal jíst syrové maso? U Horáce jsem nejdřív zjistila, že nepozře plíce, pak krůtí srdíčka a takhle to narůstá, teď už nežere ani dršťky, v tuhle chvíli už 3 den až na jedno vepřový srdce nežere maso, pamlskuju granuleme od yoggies a na těch je teď vlastně živ, úplně bych z něj nechtěla mít granulovýho psa, navíc je to každej den jiný, myslela jsem si třeba, že mívám špatnou várku masa, nakupuju v Akoiře, nebo je to snad psychický, ale nepřišla jsem na to, co mu vadí. Ještě mpřed týdnem si pochutnával na hovězím kompletu, který do tý doby nikdy nejedl, tak jsem z toho měla radost a teď zase útrum, o víkendu jsem zkoušela hovězí svalovinu hrubomletou bez plic, komplet s dršťkama atd. a nic, vezme to do tlamy, jakoby přebere, většinu vyplivne a odejde. Vůbec si nevím rady, hlad evidentně má, o jídlo se zajímá, ale když mu to naservíruju, tak přičichne, občas ochutná a odejde. Jo a vařené maso nesní už vůbec.

    Za každou radu/poznatek předem děkuju.

    EDAZRI
    EDAZRI --- ---
    Zdravím, bohuzel nemuzeme veprove ani jehněčí,nesmi rýži, brambory, pšenici... zatím dávám konzervy a měli jsme granule na vyčištění ale rada bych presla i na maso hlavně aby dostavala všechny ziviny.... může jelena, lososa a zkousela jsem koninu, ta by měla být taky vpohode... zatím mi sezrala všechno co dostala...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Poslala jsem kamaradce pozvanku, at to tu muze probrat s vami, to bude nejjednodussi. ;) dekuju holky.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: realne to urcite je, stridani tri druhu masa neni spatne co do pestrosti. Jak je fenka stara? Stene v rustu to asi nebude. Zacla bych s jednim druhem aspon tri tydny, uvidi se, jak fenka zareaguje. Lososa bych se nebala dat, teda zalezi na tom, jak dany orez vypada. Kdyz je na nem dost masa, pes v pohode pokouse a stravi. Jestli neni zvykla, vyrizla bych ze zacatku treba ploutve nebo pater, nakrajet na mensi kusy - a otazka, jestli syrovyho lososa vezme vubec fena do huby nebo bude naopak hltat, musi se vyzkouset.
    Kdyby davala jen svalovinu, vapnik se da dotovat umele - treba Irish Cal, skorapky od jajci zakapnuty citronem apod. Ale prubla bych nejdriv ty tri tydny na jednom mase, ono se vetsinou alergikum krmenym granclema a konzervama hodne ulevi, srovnaji se a casem muzou zrat i dalsi druhy masa, ktery by driv coby slozka krmeni delaly problem.
    Jo a jeste by nebylo od veci zkusit i nejaky bylinky, napada me treba Phytovet Digestive Mix nebo nejak podporit imunitu celkove - dlouhodobe podavat pupalku dvouletou.
    Mam pruhatyho vorecha, kterej se zacne drbat i po par granulich, jedno jak kvalitnich. Nesedi mu tam proste nejaky plnidla, prisady. Na prirozeny strave - syrovy maso, ovesny vlocky, zelenina, ovoce, vareny brambory apod je zcela v pohode. Tak at to fence dobre dopadne. Jo, btw - veprovy taky nemuze?
    YEMANJA
    YEMANJA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: losos, co do kostí mi přijde docela v klidu i pro psa, co není zvyklý, ale zkušenost nemám..taky asi těžko teoretizovat dokud nezkusite jak čuba na syrový maso reaguje... na jehněčí taky alergie? tam jdou kosti docela sehnat
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Vkladam dotaz za zoufalou kamaradku. Ma alergickou cubu, v zasade jedine, co fena muze je losos, zverina a konina. Po zkouseni vsemoznych granuli, konzerv atp padl napad prevest ji na BARF.
    Muj dotaz zni - je to vubec realne, s tak omezenou moznosti konzumace druhu masa? Vnitrnosti ze zveriny nebo konskeho temer nejsou. A co kosti?
    Pripadne, co kosti v lososovi? Tezko fenu postupne zvykne na kosti klasickym postupem (krky, kridla, rozbite palickou na maso) a samozrejme nemame odvahu dat lososi orez rovnou.. :(
    Vitame jakykoliv tip a napad.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, není tu někdy z Prahy 7 (nebo chystající se zítra jet kolem Výstaviště), kdo by pro svého psa/kočku, chtěl kilovku ořezu z lososa od Masožravců? Horác mi to nechce jíst, balení je jen načaté, rozmražené teď navečer. Z.ítra to můžu vzít sebou do Prahy, jsem celý den až do 18.00 na Výstavišti, je mi líto to vyhodit, případně jsem ráno do 8.00 v Roztokách
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam