• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NYXnyx :: API
    NYX
    NYX --- ---
    MICTECH: pust si mobilni verzi pres normalni prohlizec a koukej, co se kam posila a co se vraci, ne? :) nebo ty si snad myslis, ze v tehle fazi existuje nejaka dokumentace nebo co jako? :)))
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NYX: Spis se mi jedna o to, jak se na nej dostanu :)

    Hlavni problem OAuth je nudnost se prihlasit pres webformular.
    NYX
    NYX --- ---
    KERRAY: ja si s tim ted hral z te uzivatelske strany (opravoval jsem bota co importuje tweety sem) a prislo mi to byt silene pro newebove klienty...kdyz treba napises nejakou iphone aplikaci a chces to propojit, soupnes pred nej nejaky formular kam ma napsat heslo a jak on pozna, ze to neni nejaky spoofing? Nezkoumal jsem to nejak extra do hloubky, zahledl jsem neco o PINech, ale celkove to na me pusobilo jak drbani se levou nohou za pravym uchem a jeste kolem lampy :)

    nez to napisu, asi se na to kouknu jeste poradne, abych tomu nekrivdil, ale mam pocit, ze tohle je pomerne castka vytka a prave proto vznika OAuth 2.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    NYX: 3x hura pro oauth
    NYX
    NYX --- ---
    MICTECH: no zatim vznika proste pro potreby tehle verze...tj. primarne tam doplnuju veci, ktere v ni potrebuju delat. casem bych rad tohle api zacal vic pouzivat i primo na nyxu pro ajaxova volani apod, tak tam budu doplnovat nejake dalsi funkce, ktere zatim nejsou treba.

    v nejblizsi dobe se nejak dramaticky menit nebude, tak si s tim odvazlivci asi klidne mohou zacit hrat, ale na vlastni nebezpeci...do budoucna bude hlavne nejaka zmena ohledne autentizace...bud OAuth nebo nejaky system, kdy si clovek bude moci nadefinovat vic hesel a pouzivat je na ruznych mistech (nektere veci pujdou udelat jen s tim hlavnim, napr. menit heslo, email pro zasilani hesla apod)

    ale "hotove" to asi v nejblizsi dobe nebude
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NYX: jak to vypada s public API? //OT
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    Logovaci screen se mi nacita ve stejne velikosti jako MOORA i na iPhone 3G. Prilis me to neotravuje, jen to mozna neni problem androidu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NYX: Psal jsem - [ E2E4 @ nyx :: mobilni verze ] - že to je kvůli tomu pro mně nepoužitelný. :) Ono se to totiž nějak nedá úplně zmenšit.. A taky to překryvný okno je na Androidu opruz.

    Řeknu ti to takhle: z mobilu i přes pomalost radši používám normální verzi.. :(

    NYX
    NYX --- ---
    MOORA: to ja vam samozrejme verim, ze si ze me nedelate legraci :-)))

    ja mozna jeste zkusim ten emulator, jestli aspon bude delat to same...pouzivani to asi nejak zvlast nevadi, tak to snad nehori.
    MOORA
    MOORA --- ---
    NYX:
    Tady je ten přezoomovanej úvod:

    Klidně ti ho půjčím,jen potřebuju něco na telefonování,než si vyhraješ .)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no ale musim rict, ze je to citelne zlepseni oproti stavu zhruba pred dvema mesici, kdy jsem na androidu nyx zavrh jako nepouzitelnej .)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Nefunguje spravne tlacitko zpet diky tomu, ze to je ajax nebo iframe... velice neprijemne
    NYX
    NYX --- ---
    AVATAR: po kliknuti by se ti mel otevrit v plnem rozliseni s tlacitkem na zavreni a vraceni se na puvodni pozici. obrazky se zmensuji aby se prenaselo min dat a behalo to rychleji.
    NYX
    NYX --- ---
    E2E4: reseni:
    bud 1) pujcte mi nekdo androidi telefon
    nebo 2) poslete patch :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Pořád problémy na Androidu:

    1. megavelká (moc zoom) úvodní stránka a editace textu např. při posílání zprávy. je to kvůli tomu pro mně nepoužitelné.

    2. příliš nízké ikonky, kvůli tomu špatně použitelné.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    CHILDINTIME: provizorni jsem pochopil tak, ze ikonky zustanou, ale budou casem trochu lepsi..
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    ZVIRATKO: tak si poustej velkou verzi a neres to? mam taky android a vim, ze ten prohlizec zvlada v pohode i velkou verzi (a to mam jeden z nejslabsich stroju s 320x240)..ale stejne si radsi poustim mobilni verzi protoze je daleko rychlejsi (i kdyz jsem v praze a 3g mi funguje skoro vsude (o2)). a tech 5 ikonek jsem si schopnej zapamatovat (navic nyx pokud vim rikal, ze jsou provizorni..)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Hele proc ani po kliknuti na obrazek nevidim originalni velikost, ale nejakou zmenseninu? Neprectu stripy :(

    jinak je to prima, akorat mi nefungovaly nyx odkazy.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    NYX: tak to udelej prepinaci ne? ikonky jsou hnus, to uz lip vypada velka verze nez ta mobilni :/ nevim pro co to optimalizujes ale muj browser v androidu ma na 100x vic nez co tam je...
    KEJML
    KEJML --- ---
    MASSO: Hodně blbej. Podívej se do záhlaví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam