Vážení a milí. Hlavně dámy.
Možná Vám to bude připadat na hlavu, tak mne klidně ignorujte, ale když už tady jest založeno toto auditko, tak bych se k tomu ráda z vlastní zkušenosti vyjádřila.
Záněty mi začaly cca někdy před pěti šesti lety, nejdříve jsem si myslela, že je to nachlazení, potom /kamarádka měla obdobné nevyléčitelné zkušenosti/ jsem připisovala vinu antikoncepci. Protože jsem měla ještě další značné problémy, tak jsem prášky vysadila, potom, co jsem se dozvěděla, co je to za svinstvo a co to se mnou za pár let udělalo, jsem se rozhodla hormonální prášky prostě už nebrat. /Díky Bohu jsem zdráva/. Ale záněty se opakovaly stále. Většinou v zimě, loni mne to vzalo i ledviny, ale to vím, že jsem nastydla. Příznaky byly stále stejné, léčba - antibiotika, léky na posílení imunity moč. měchýře, plus bylinná léčba, plus brusinky, urologické čaje, teplo, dostatek tekutin, nezabralo nic.
Na začátku roku se mi zánět zničehonic opakoval a já věděla, že jsem zdravá, nejsem nachlazená, piju dost, všechno, VŠECHNO, tak jakto, že to mám znovu?
Moje matka přišla na to, že problém může být psychického, nikoliv fyzického rázu. A vskutku, když jsem dobrala antibiotika, doktorka mi řekla, že mit am nenašli /již poněkolikáté/ žádný bakteriální nález, tedy že to nemohu mít z nečistoty (což někdy bývá přenosem bacilů např. při pohlavním styku), nebo z nachlazení.
I byla mi doporučena lékařka, která se kromě normální praxe věnuje ajurvédské medicíně, což je prastará indická metoda léčení. Jejím hlavním "učením" je: veškeré dlouhodobé a chronické problémy souvisí s psychikou. Když jsem byla u ní a rozebraly jsme nejenom mojí fyzickou - zdravotní stránku, ale i tu psychickou, došly jsme k závěrům, že moje chronické záněty jsou spojeny s problémy psychickými, na kterých jsme začaly pracovat, od té doby se zatím nic neobjevilo. Je to hodně o přístupu sama k sobě. Uvidím, jak to se mnou bude přes zimu, poněvadž to je to vždy nejhorší, ale doufám, že už vím, jak na to.
Problém je to, že ajurvédští lékaři jsou v ČR asi jen tři nebo čtyři.
Takže tolik mé zkušenosti. Jinak chci ještě říci, že začínám být bohužel přesvědčena o tom, že pokud má žena problémy se záněty moč. cest pravidelné, tedy chronické, tak jsou prostředky moderní medicíny nevyléčitelné. To mi dokonce potvrdil i jeden lékař.