• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SSAMIADZáněty močového měchýře a problémy s močením
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    tak hlasim, že na ten tlak v močovým měchýři mi pomohl téměř za dva dny lék SPASMED 15, nechápu, že mi ho nedali dříve, zbytečně jsem celé dva měsíce byla uplně vyřízená a měla zkažené celé léto :(
    BRANA
    BRANA --- ---
    presne tak MADELEINE!

PASTEL a ty jsi slepa a hlucha krome toho, takhle se nikdy nevylecis
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MADELEINE: to je mozny... das mi ho pls? :)
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    MIDORI: Ale ona Tě pošle do háje.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MADELEINE: a das mi ten kontakt pls? :) za zeptani nic nedam
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    PASTEL: Každému co jeho jest, že?
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    MIDORI: Bohužel, tahle už neordinuje pro nové pacienty, má moc lidí a nestíhá to. Už to u ní zkoušela kamarádka.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MISSHA: ano, chlamydie nehgativní, dali mi ted lek spasmed, aby me to tolik nedráždilo, ale jinak diagnoza přesná: psychika
    KFF
    KFF --- ---
    Mne na rozehnani zanetu mocaku zabrala nekolikrat zminovana brusinkva stava, ale musi to byt fakt cisty koncentrat (sehnatelny zejmena v biopotravinach), zadny doslazovany sirup. Vypila jsem tak pul litru, mela uplne stahlou pusu, bylo mi z te trpkosti docela blbe, ale zabralo to, porad lepsi, nez se cpat ofloxinem a spol., i kdyz - pokud se to rozjede, asi nic jineho nezabre.
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    tak ja sem prekopiruju svou zkusenost z jineho klubu, treba to nekoho inspiruje k vyzkouseni tibi krystalu ,)

mela jsem chronicky infekce, asi dva roky, tak jednou za 2 mesice. zlitala jsem vsechny mozny urologie po Praze (vinohradskou, krc, bulovku, nakonec jsem zakotvila na karlove na uro klinice - tam mi prisli nejlepsi, udelali mi tam testy, ktery mi jinde neudelali). nicmene nikdy nic nezjistili. akorat pri cystoskopii jakous plisen ci co v mocaku, preleceno (tusim Urovaxom). plus par krystalu v ledvinach, nic zvlastniho. a ja mela kazdejch par tydnu akutni zanet, krev v moci, ATB. vetsinou po sexu, nebo poziti vetsiho mnozstvi alkoholu (i kdyz jsem se snazila to prokladat kvanty vody). nakonec lekar rekl, ze za to muze asi nejake prekrveni te oblasti pri sexu, i kdyz ten mechanismus vzniku jsem uplne nepochopila.
    vyzkousela jsem taky kdeco, muj pitny rezim je vice nez prikladny. pak to prestalo stejne rychle, jak se to objevilo. od lonskyho cervence jsem zanet nemela, jen to obcas trochu citim (mam zvlastni pocity v oblasti mocove trubice, ci spise usti mocove trubice - treba po tom alkoholu). pokud neco takoveho citim, vezmu si Furantoin Retard, kterej se prave uziva preventivne. ale v posledni dobe uz ani moc ne....

no a mozna neni nahoda, ze jsem v te dobe, kdy to prestalo, dosud, zacala pripravovat a pit napoj z tibi krystalu. vyroba velmi jednoducha, porizovaci naklady v radech desetikorun. vic info tady http://www.fisar.net/tibi/ (krystaly si muzete nechat poslat od nekoho, kdo je nabizi v inzerci)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MADELEINE: mela by jsi kontakt na tu doktorku?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PASTEL: toto je kvalitní názor :D
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Tak jsem se tu zatím dozvěděla, že tu nikdo nemá ani tak problémy s močákem, jako spíš s psychikou. Za homeopatika, akupresuru, a doplňky stravy opravdu peníze vyhazovat nehodlám. To si dám raději jogu, meditaci, zdlábnu brusinky, nebudu jíst příliš ostrá jídla, pít silné kafe a budu si držet nožky v teple. A taky už se nikdy nebudu hlásit do diskusí na nyxu, které se tváří jako odborné a řeší zdravotnická témata, protože odborník tu zjevně není ani jeden a nic zajímavého jsem se tu nedozvěděla.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN: tak jasně, tak třeba se "někdo" v těchhle zásadách používání pozná:
    http://www.zdn.cz/denni-zpravy/profesni-aktuality/zasady-pouzivani-fluorochinolonu-162644
    KAREN
    KAREN --- ---
    PALEONTOLOG: vzdycky nejaka jina chemie na tohle zbejva, ale pro to telo to neni zadnej darecek...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN: jak už to tak bývá, tak nadměrná a neindikovaná preskribce této substance vede k rychlému rozvoji resistence; totéž platí pro nedobrání přípravku; naštěstí je úč. látka ofloxacin fluorochinolonem II. generace, takže na případné další léčení pár látek ze stejné skupiny zbývá
    KAREN
    KAREN --- ---
    MAGI: no ale tim ofloxinem se nemuzes cpat nejak casto prece, je to jako atb...
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    Vážení a milí. Hlavně dámy.
    Možná Vám to bude připadat na hlavu, tak mne klidně ignorujte, ale když už tady jest založeno toto auditko, tak bych se k tomu ráda z vlastní zkušenosti vyjádřila.

Záněty mi začaly cca někdy před pěti šesti lety, nejdříve jsem si myslela, že je to nachlazení, potom /kamarádka měla obdobné nevyléčitelné zkušenosti/ jsem připisovala vinu antikoncepci. Protože jsem měla ještě další značné problémy, tak jsem prášky vysadila, potom, co jsem se dozvěděla, co je to za svinstvo a co to se mnou za pár let udělalo, jsem se rozhodla hormonální prášky prostě už nebrat. /Díky Bohu jsem zdráva/. Ale záněty se opakovaly stále. Většinou v zimě, loni mne to vzalo i ledviny, ale to vím, že jsem nastydla. Příznaky byly stále stejné, léčba - antibiotika, léky na posílení imunity moč. měchýře, plus bylinná léčba, plus brusinky, urologické čaje, teplo, dostatek tekutin, nezabralo nic.
    Na začátku roku se mi zánět zničehonic opakoval a já věděla, že jsem zdravá, nejsem nachlazená, piju dost, všechno, VŠECHNO, tak jakto, že to mám znovu?
    Moje matka přišla na to, že problém může být psychického, nikoliv fyzického rázu. A vskutku, když jsem dobrala antibiotika, doktorka mi řekla, že mit am nenašli /již poněkolikáté/ žádný bakteriální nález, tedy že to nemohu mít z nečistoty (což někdy bývá přenosem bacilů např. při pohlavním styku), nebo z nachlazení.
    I byla mi doporučena lékařka, která se kromě normální praxe věnuje ajurvédské medicíně, což je prastará indická metoda léčení. Jejím hlavním "učením" je: veškeré dlouhodobé a chronické problémy souvisí s psychikou. Když jsem byla u ní a rozebraly jsme nejenom mojí fyzickou - zdravotní stránku, ale i tu psychickou, došly jsme k závěrům, že moje chronické záněty jsou spojeny s problémy psychickými, na kterých jsme začaly pracovat, od té doby se zatím nic neobjevilo. Je to hodně o přístupu sama k sobě. Uvidím, jak to se mnou bude přes zimu, poněvadž to je to vždy nejhorší, ale doufám, že už vím, jak na to.
    Problém je to, že ajurvédští lékaři jsou v ČR asi jen tři nebo čtyři.

Takže tolik mé zkušenosti. Jinak chci ještě říci, že začínám být bohužel přesvědčena o tom, že pokud má žena problémy se záněty moč. cest pravidelné, tedy chronické, tak jsou prostředky moderní medicíny nevyléčitelné. To mi dokonce potvrdil i jeden lékař.
    MISSHA
    MISSHA --- ---
    SSAMIAD: a delali ti i testy na chlamydie? pri tech jsou vsechny testy cisty, protoze to sami od sebe neberou
    MAGI
    MAGI --- ---
    MIDORI: trpím na ně od 15-ti, od prvního přítele..
    dodržování pitného režimu mi opravdu dlouhou dobu dělá problémy.. nejspíš to dost souvisí :) , ale jsem nepoučitelná.

Poprvé jsem dostala při hodně dlouho přecházeném zánětu (řikam si hmm to je divný pálení, hmm to je divná bolest břicha,
    hmm už zase na záchod, hmmm při splachování už potřebuju znova, hmm krev, hmm mně je blbě, no nic, to bude ok.. pak asi
    po 9 dnech od prvních příznaků příšerná dvouhodinová cesta autobusem a doma tmavě rudohnědá neprůhledná moč, pohotovost a
    diagnóza, že mi ten zánět vlezl i do ledviny..)
    doxybene a měla na něj prudkou alergickou reakci.

Teď neustále nosím u sebe ofloxin, je to docela silný, v příbalovym letáku píšou že chemoterapicum, zabere do půl hodiny a po prvním prášku už mám téměř pokoj :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam