• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SSAMIADZáněty močového měchýře a problémy s močením
    příčiny, léčba, životní styl, rady a diskuze

Jak nejčastěji řešíte problémy s močovým měchýřem?

26 hlasy od 20 respondentů

rozbalit záhlaví
      MADELEINE
      MADELEINE --- ---
      KATERINA: Máš velice kvalitní náběh na to, aby se Ti to už nevracelo, nebo alespoň ne v takové míře, si myslím. Tvoje preventivní postupy dobrý :o)
      KATERINA
      KATERINA --- ---
      jsem už 4 měsíce bez zánětu, to se už pomalu blíží mému rekordu... ale čím to je nevím a nechci chválit dne před večerem, u tohohle člověk neví dne ani hodiny kdy to surově udeří... a protože je příčina nejasná, snažím se bojovat na co nevíc frontách: nikdy nepromrznout a nenechladnout - hlavně ne od nohou či nedej bože od těla, hodně moc pít a tak jednou do týdne si dát urologický čaj preventivně. dlabat brusinkové preparáty, kapu si fungilen (jakési bylinné detoxikační kapky). přestala jsem brát antokoncepci a začla s těmi záněty chodit na akupunkturu. výrazně jsem omezila alkohol - zvlášť v sovislosti se sexem. a snažím se srovnat si psychiku. ale jestli to všechno k něčemu je a jestli to má dobrý efekt či zda jsou ty skoro čtyři měsíce náhoda a udeří to už zítra, to nevím :(
      byla jsem objednaná do motola, jenže mě objednali na dobu kdy už byl objednaný někdo jiný a na dobu "za 5 měsíců" a to ještě ne na vyšetření, jen na konzultaci ... a já tam zapoměla přijít. přesto mám velmi malou důveru v to, že by ty jejich vyšetření něco nového objevily...
      KAREN
      KAREN --- ---
      SSAMIAD: vyres si erory na psychicky urovni, ja bych rekla...
      SSAMIAD
      SSAMIAD --- ---
      ahoj, tak jsem měla 2 měsíce pokoj od toho šílenyho tlaku a pocitu nedomočení a včera mi to zas vypuklo!! absolutně to nechápu, jak je to možny, změnila jsem antikoncepci na tu starou, se kterou jsem to v životě neměla a je to tady zas, totálně jsem se z toho zhroutila a představa, že to budu mit zas další tři měsíce mě ničí, co mam dělat?
      ELGEMA
      ELGEMA --- ---
      MIDORI: chyba... jasně- mluvila jsem o urocentru, o té zvláštní budově kousek od Apolináře
      MIDORI
      MIDORI --- ---
      ELGEMA: mluvis o tom Urocentru nebo o nemocnici na Karlaku?
      ELGEMA
      ELGEMA --- ---
      MIDORI: Na Karlak jsem chodila před x lety, ještě v pubertě, když mi problémy začaly, ale spokojená jsem příliš nebyla....Pamatuji si jednu návštěvu, kdy jsem už druhý den čůrala krev, na doktora jsem čekala 4 hodiny a nakonec přišla sestra, že doktor vůbec nedorazí. Pot této hororově zkušenosti (pochopí každý kdo měl zánět močáku a musel každých 5-10 minut na záchod o dvě patra výše) jsem začala chodit do Motola. Tam jsem u doktora Hanka podstoupila i dvě operace a spokojenost- přistupují k urologické léčbě vždy spol s léčbou gynekologickou, což považuji za jediné rozumné řešení, protože v 80% tam nějaká souvislost je.... Takže já hlasuji pro Motol- ikdyž vyléčená stále nejsem...
      MADELEINE
      MADELEINE --- ---
      MIDORI: Ne ne, o to nejde. Jde o to, že bychom měly/i/ vybírat CO na sebe naplácáme, co sníme a jaké léky použijeme. Záleží to na osobním rozhodnutí daného jedince. A bohužel co se týče moderního kosmetického průmyslu tak máš pravdu; ve větší, či menší míře /pokud to není kontrolovaná bio/přídorní kosmetika/ je rakovinotvorné téměř všechno.

KATERINA: Jistě, že jde o jednotlivé případy. Ale jsou.

PSYCHEE: Nevím, jestli poprask, já jsem to objevila, tak na to upozorňuji, protože to je prostě tak. A opakuju, nejde o to, že když je "jedno špatné, je špatné všechno", jde o to si věci vybírat, abychom si zbytečně neškodili.
      KAREN
      KAREN --- ---
      PSYCHEE: presne tak, jde o konkretni vyrobky...
      PSYCHEE
      PSYCHEE --- ---
      to je zas poprask. to, ze odhalili jednu skodlivou barvu na vlasy, kterou stahli z prodeje, prece neznamena, ze jsou takove vsechny. nebo kdyz objevili nejake china made detske hracky, ktere byly taky skodlive, znamena to, ze uz svym detem v zivote nekoupite hracku? ,)
      KATERINA
      KATERINA --- ---
      já s tím mám problémy chronické ale objevily se až 5 let po té co jsem barvu pooužila jedinkrát... takže barvou to být může ale příčiny budou i jinde... a ano, spousta žen se barví a přeci má tyto problémy jen malá část z nich...
      MIDORI
      MIDORI --- ---
      MADELEINE: jako to me poser ale uz, to se jako mame odstehovat do divociny a jist zrni a bobule, aby nam nic nehrozilo? Me prijde, ze rakovinotvorny je denska uplne vsechno
      MADELEINE
      MADELEINE --- ---
      MIDORI: Mně to taky udivilo. Přišla s tím za mnou máma. S tím, že se teď - snad u nás - objevil případ rakoviny moč. cest/měchýře z barvy na vlasy. To, že stáhli tu hennu, to vím už dlouho, teď se to potvrdilo konkrétněji.
      Já bych tomu principielně věřila. Chemické barvy na vlasy jsou z kosmetického průmyslu ty největší zrůdnosti. (Uvažuji, jestli to, že jsem si barvila hlavu od 18 do 24 na ty moje problémy také nemá nějaký vliv. Ještě, že už to nedělám. Každopádně vše je propojeno se vším.)
      MIDORI
      MIDORI --- ---
      MADELEINE: coze? to teda slysim poprve...
      MADELEINE
      MADELEINE --- ---
      Nové informace pro informaci:

V současné době byla stažena z prodeje barva na vlasy henna polské výroby (přírodní hennu to vidělo pravděpodobně jen z rychlíku), u které bylo prokázáno, že způsobuje rakovinu močového měchýře. /Více info o barvě by mělo být v nyxí diskuzi HENNA./
      To, že jsou chemické barvy na vlasy dost často rakovinotvorné /v oblasti močových cest/, se potvrdilo bohužel již několikrát.
      MIDORI
      MIDORI --- ---
      Tak jsem se objednala na vysetreni do Urocentra na Karlak, mate nekdo zkusenost?

Urocentrum
      http://www.urocentrum.eu/
      KATERINA
      KATERINA --- ---
      nedovedu si predstavit kde jinde ten prvni den prezit nez ve vane ... myslim, že to tělo si v tu chvíli i řekne co potřebuje...
      MADELEINE
      MADELEINE --- ---
      FANAE: Mezi námi ženami, vana není dobrá ani když má žena svoje dny, že. Na záněty je dobrá horká sprcha. Teplo pomáhá.
      FANAE
      FANAE --- ---
      MADELEINE: Taky, ze zacatku kdyz jsem nemohla v noci ani spat, tak jsem travila cely vecery ve vane (i kdyz zrovna vana na zanet mocaku taky neni uplne inteligentni, ale opravdu mi pomaha a zrict se toho valeni v teplicku nedokazu:)
      MADELEINE
      MADELEINE --- ---
      Aha, tak to je nějaká snad přírodní látka. http://www.decasbotanical.com/nutricran90.htm
      MADELEINE
      MADELEINE --- ---
      Co je látka NutriCran?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam